Dodaj do ulubionych

chyba z Chorwacji nici

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 17:33
Witam, chciałbym się z wami podzielić moimi spostrzeżeniami na temat długich
poszukiwań noclegów w Chorwacji. Miałem w tym roku jechać do Cro na 14 dni w
sierpniu ale po kilkudniowych poszykiwaniach na stronach www znalazłem takie,
które po podsumowaniu dawały mi wyjazd dla dwóch osób w sierpniu (noclegi za
około 35 euro za 2 osoby, po doliczeniu kosztów paliwa, jedzenia, dodatkowego
ubezpieczenia). Po zsumowaniu daje to kwotę minimum 4000 złotych, czy nie
uważacie że to trochę za dużo, przecież za mniejsze pieniądze można dzisiaj
nie czekając na lasta kupić alinclusive w Tunezji, Egipcie.
Wiem że Chorwacja ma swój urok (byłem już na wakacjach w Chorwacji-było
super), ale coś z tymi cenami jest chyba nie tak?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aska Re: chyba z Chorwacji nici IP: *.acn.waw.pl 18.06.07, 19:46
      Szczerze mówiąc rok w rok wydaję znacznie więcej właśnie w Chorwacji.
      Ale:
      1. nie znoszę, a nawet nienawidzę wszelkich form zorganizowanego wypoczynku -
      więc nie dla mnie Egipty, Tunezje i Turcje - takie wycieczki to dla mnie koszmar
      2. metodą jaką lubię spędzać wakacje - samodzielna kwatera, własny samochód,
      jedzenie tylko w knajpach - do wyboru ze względu na koszty są tylko: Bułgaria,
      Rumunia, Ukraina no i Cro - więc wybór jest łatwy.
      Ale nie tracę nadziei, że uda mi się takim sposobem zobaczyć Włochy, Francję,
      Hiszpanię i Portugalię - tylko wtedy muszę odłożyć nieco więcej niż na
      Chorwację.

Wszystko zależy od tego czego się oczekuje.
      Pozdrawiam,
      Aśka
    • Gość: Cro_bywalec Re: chyba z Chorwacji nici IP: 80.54.108.* 18.06.07, 20:50
      powiedz mi po co szukasz noclegów w necie ?? Przecież wiadomo, że w ten sposób
      znajdziesz najdroższe kwatery... pośrednik też musi zarobić... proponuję jazdę
      w ciemno, ale tak aby być na miejscu najpóźniej wczesnym popołudniem i zacząć
      pozukiwania. W ostatnich latach w wielu miejscowościach zauważyłem, że
      właściciele kwater sami wyjeżdżają tuż przez miasto/miasteczko z tablicami
      apartman - sobe. POszukaj w ten sposób - zawsze możesz się targować i sądzę, że
      cena 20 Euro za dwie osoby za dobę jest w pełni realna.
      • Gość: gtw Re: chyba z Chorwacji nici IP: 212.2.101.* 18.06.07, 21:18
        bo w necie trzeba szukać noclegów, w ten sposób można znaleźć mnóstwo
        bezpośrednich atrakcyjnych ofert...
        • Gość: Cro_bywalec Re: chyba z Chorwacji nici IP: 80.54.108.* 18.06.07, 21:29
          zgadza się, tyle, że znajdziesz kwaterę przedstawioną tak jak chce tego
          właściciel. Podobnie z zdjęciami obiektów.... I wtedy można się oszukać, bo do
          morza wg ownera może być 20 m i to będzie oczywiście prawda, ale już do plaży w
          rzeczywistości jest 500 m...
          Najlepiej szukać już na miejscu - wtedy widzisz co bierzesz...
          • gringo68 Re: chyba z Chorwacji nici 27.06.07, 10:22
            Myślisz, że biura podróży nie retuszują fotografii???

Życzę powodzenia przy szukaniu na miejscu po dwóch dniach jazdy, w upale, ze
            zmęczonynymi marudzącymi dziećmi...
    • kinga9956 Re: chyba z Chorwacji nici 18.06.07, 21:36
      witam my z mężem od lat jeżdzimy w ciemno i po zatym, że faktycznie jesteśmy zmęczeni podróża to zawsze znajdujemy kwatere taką jaką chcemy. Tylko trzeba poszukać a ludzie są przyzwyczajeni do tego,że 15 min szukają i juz koniec.
      My szukamy i np co roku mamy i nie drogie i zawsze z widokiem na morze i np w centrum.Tylko trochę czasu zawsze nam to zajmuje.
    • Gość: karina Re: chyba z Chorwacji nici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:01
      my jezdzimy tu sladenovici.info/pricelist.php
      • Gość: iwa Re: chyba z Chorwacji nici IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.06.07, 09:33
        Tak można do Tunezji i Egiptu , ale tam nie wypoczniesz , wrócisz zmęczony , bo arabowie będą Ci truc d... za przeproszeniem. Wiem bo byłam i nigdy wiecej nie pojade. Byłam tez w chorwacji 2 tyg. na campingu wydalismy 2500 tys zł za wszysto.
        • Gość: alf Re: polecam do cro pod namiot-super i tanio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:02
          Zgadzam się z Iwą-tunezja-szczególnie egipt-jak dla mnie warto pojechać tylko
          raz -zwiedzić piramidy itp i nigdy więcej tam nie wrócić bo to nie wypoczynek-na
          ulicy arabowie zaczepiają kobiety z europy,wystarczy że spojrzysz się na wystawę
          a już arab podlatuje i w nachalny sposób chce ci sprzedać cokolwiek-nawet
          czasami popływać nie dadzą w spokoju bo małolaty podpływają i pokaż materaca-daj
          ponosić maskę poprostu koszmar...
          Dlatego polecam Chorwację pod namiotem-sam byłemn dwa razy raz na 3 tygodnie,mój
          ojczulek był raz na kwaterze i 4 razy pod namiotem,w tym roku jedziemy w cztery
          osoby pod namiot i 3 letnia dziewczynka-jest tanio,warunki sanitarne na
          poziomie,jesteś bez przerwy nad samym morzem,masz sporo przestrzeni poprostu
          rewelacja.Szef mojego kumpla mówił że w zeszłym roku był pierwsz raz w cro pod
          namiotem-a wczesniej był 2 razy na kwaterach i teraz tylko namiot-taniej i
          fajniej-wydał w zeszłym roku za pobyt 4 osób na 2 tyg 800zł...
          • Gość: duch Re: polecam do cro pod namiot-super i tanio. IP: *.eranet.pl 29.06.07, 16:34
            Witam!!!

czy możesz polecić jakieś ciekawe campingi - mogą być w różnych miejscach, bo
            nie mam jeszcze sprecyzowanego planu.

Dzięki i pozdrawiam.
    • Gość: agi Re: chyba z Chorwacji nici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:32
      Witam
      W lutym byłam tydzień w Egipcie. Na 2 osoby wydaliśmy dokładnie 5200 zł.
      Wycieczkę wykupiliśmy 3 dni przed wyjazdem. Oczywiście sama wycieczka
      kosztowała mniej. Teraz jedziemy na 2 tygodnie do Chorwcji samochodem.
      Planujemy wydać około 4 - 5 tysięcy. Moim zdaniem się opłaca. Nie bierzesz pod
      uwagę, że oprócz opłacenia wycieczki będziesz potrzebował pieniądze chociażby
      na tzw. wycieczki fakultatywne.
      • des4 Re: chyba z Chorwacji nici 27.06.07, 13:10
        Małe szanse aby zmieścić się w 4 tysiącach. W 5 może tak, z dużym zaciskaniem
        pasa. Podróz to ok. 1000 zł (paliwo plus opłaty), średni koszt apartamentu to
        30 euro/doba, a 12 noclegów to ok. 1700-1800 zł, życie na miejscu to ok. 150
        zl/dzień skromnie licząc czyli ok. 2000 zl. Podliczając wychodzi min. 5000
        tysięcy na dwie osoby, jeśli się jedzie z dziećmi trzeba doliczyć jaszcze ok.
        1000 zł....
        • Gość: xxx Re: chyba z Chorwacji nici IP: 81.210.21.* 27.06.07, 15:14
          apartamentu szukalismy 15 minut, orebic, lipiec. Placiliśmy po 10 euro - 2 lata
          temu. W tym roku zarezerwowaliśmy, bo jedziemy z małym dzieckiem, także po 10
          euro. Jeśli jedziecie bez malutkich dzieci, radzę w ciemno.
          • Gość: kosmo Re: chyba z Chorwacji nici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:25
            Ja jadę za 4 dni w 8 osób ( w tym 2 dzieci) . Myslę że na 2 tygodnie wydasz
            4000 zł tak samo w Polsce ( no mniej o 500 zł ze zwgledu na przejazd) . Ceny
            kwater nad polskim morzem podobne - pokój z łazienką kosztuje srednio 50
            zł/osoba, do tego jedzenie i inne przyjemności. W Chorwacji przynajmniej mam
            pogode bo jak 2 lata temu wymokłam się i wymarzłam nad Bałtykiem to juz więcej
            nie chcę
            • gboy Re: chyba z Chorwacji nici 27.06.07, 18:21
              Ja do Chorwacji jeżdzę nie dlatego ze moze jest taniej , ale po prostu lubie tam jeżdzic.Nie rozumiem dlaczego uwaza sie ze wczasy w Egipcie czy nie daj Boze w Tunezji są lepsze?W ogole po co takie porownianie?To zupelnie inny wypoczynek przeciez.POzdrawiam
              • Gość: kosmo Re: chyba z Chorwacji nici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 08:44
                gboy- zupełnie się z tobą zgadzam- Tunezja czy egipt to zupełnie cos innego, ja
                nie pojadę bo brudno . Jeszcze mnie Bułgaria zachwyca- byłam jeszcze "za
                komuny" (czasy licealne) i naprawde było super- piekne plaże, fajne, otwarte
                morze z super falami i niskie ceny ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka