Dodaj do ulubionych

winieta - Koszyce Miskolc Debrecen

IP: *.elomza.pl 10.07.07, 14:14
Będę jechała tą trasą i nie wiem, czy trzeba na Węgrzech kupować na nią
winietę. Jeżeli tak to jak długi jest odcinek autostrady?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: winieta - Koszyce Miskolc Debrecen IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.07, 07:59
      A na Wegrzech sa jakies winiety w ogole???
      • Gość: Mirek Re: winieta - Koszyce Miskolc Debrecen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:13
        Zaraz po przekroczeniu granicy / na której sa informacje za ile km będzie ta
        stacja/ na Stacji benzynowej kupujesz np. 10 dniową winietkę, troche się
        włóczysz zwykłą drogą a potem jedziesz do samego Debreczyna autostradą. Nie
        radzę oszczędzać. Węgrzy też dostali pieniądze z Unii na drogi i rozkopuja co
        się da. Jest wiele zwężeń i ograniczeń poza autostradą
    • Gość: ZuziaBp Re: winieta - Koszyce Miskolc Debrecen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:35
      Na Węgrzech na jazdę autostradami obowiązują viniety, można je kupić na stacjach
      paliw. Koszt takiej vinity zależny jet od czasu jej obowiązywania i tak:
      najkrótszy 4 dni - kosztuje 1530 forintów, późnej 10 dni ok. 2.500 forintów, i
      30 dni ale nie wiem ile kosztuje bo mnie to nie interesowało. Do kupienia
      Viniety potrzebny jest dowód rejestracyjny pojazdu. Vinite nakleja sie na szybę.
    • ppn Re: winieta - Koszyce Miskolc Debrecen 14.07.07, 00:25
      ha ha, ja przejechałem 50 km i nawet sioe nie kapnąłem ze wymagaja winiete,
      jechałem z Miszkolca do SK Lanartowice ale w 3/4 drogi sie kapnalem i
      zjechalem. O ile wiem do Debreczyna i Koszyc nie ma winiet bo nie ma Autostrady
      a ni drogi szyb ruchu. Jezeli chodzi o koszyce to odciniek po Koszycach jest
      bez winiety i chyba do 20km za miastem bez winiety (były napisy) jedynie przed
      presovem chyba jest wymagana ale na 10km nie warto kupowac winiety.

Pozdro
      Paweł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka