Gość: dorota IP: *.elomza.pl 10.07.07, 14:14 Będę jechała tą trasą i nie wiem, czy trzeba na Węgrzech kupować na nią winietę. Jeżeli tak to jak długi jest odcinek autostrady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: winieta - Koszyce Miskolc Debrecen IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.07, 07:59 A na Wegrzech sa jakies winiety w ogole??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: winieta - Koszyce Miskolc Debrecen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:13 Zaraz po przekroczeniu granicy / na której sa informacje za ile km będzie ta stacja/ na Stacji benzynowej kupujesz np. 10 dniową winietkę, troche się włóczysz zwykłą drogą a potem jedziesz do samego Debreczyna autostradą. Nie radzę oszczędzać. Węgrzy też dostali pieniądze z Unii na drogi i rozkopuja co się da. Jest wiele zwężeń i ograniczeń poza autostradą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZuziaBp Re: winieta - Koszyce Miskolc Debrecen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:35 Na Węgrzech na jazdę autostradami obowiązują viniety, można je kupić na stacjach paliw. Koszt takiej vinity zależny jet od czasu jej obowiązywania i tak: najkrótszy 4 dni - kosztuje 1530 forintów, późnej 10 dni ok. 2.500 forintów, i 30 dni ale nie wiem ile kosztuje bo mnie to nie interesowało. Do kupienia Viniety potrzebny jest dowód rejestracyjny pojazdu. Vinite nakleja sie na szybę. Odpowiedz Link Zgłoś
ppn Re: winieta - Koszyce Miskolc Debrecen 14.07.07, 00:25 ha ha, ja przejechałem 50 km i nawet sioe nie kapnąłem ze wymagaja winiete, jechałem z Miszkolca do SK Lanartowice ale w 3/4 drogi sie kapnalem i zjechalem. O ile wiem do Debreczyna i Koszyc nie ma winiet bo nie ma Autostrady a ni drogi szyb ruchu. Jezeli chodzi o koszyce to odciniek po Koszycach jest bez winiety i chyba do 20km za miastem bez winiety (były napisy) jedynie przed presovem chyba jest wymagana ale na 10km nie warto kupowac winiety. Pozdro Paweł Odpowiedz Link Zgłoś