nelu 17.07.03, 12:54 Czy wiecie może, jaka jest cena bezołowiowej w BiH (w Euro) i czy są jakieś problemy z paliwem? Wybieram sie do HR przez BiH w sierpniu. Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mac1 Re: BiH - ceny paliw! IP: 213.77.33.* 17.07.03, 14:18 nelu napisał: > Czy wiecie może, jaka jest cena bezołowiowej w BiH (w Euro) i czy są jakieś > problemy z paliwem? Wybieram sie do HR przez BiH w sierpniu. > Dzięki i pozdrawiam www.pzm.pl/bp_ceny_paliw.asp W tabeli jest błąd bo ceny BiH sa w ich walucie a nie w EUR. I waluta to dawna marka. 1 EUR = 1,95583 ich marki Zatem 95 oct. bez ołowiu kosztuje ok. 3,34 zł. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nelu Re: BiH - ceny paliw! 17.07.03, 14:51 Dzięki!!! Domyślałem, że w PZM sie walneli. Inaczej cena benzyny w BiH to byłby rekord Europy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: BiH - ceny paliw! IP: 195.117.159.* 18.07.03, 11:34 nelu napisał: > Dzięki!!! > Domyślałem, że w PZM sie walneli. Inaczej cena benzyny w BiH to byłby rekord > Europy Poprawione... ;) bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego M Re: BiH - ceny paliw! IP: *.bielsko.msk.pl 17.07.03, 23:37 Właśnie wróciłem z Chorwacji,wracałem przez BiH droga dobraokresowo troche kreta-ale bardzo ładne widoki/ ruch nieduży,nie ma problemów z zatnakowaniem, aktualna cena benzyny 95 bezołowiowej 1,38 Km/marka bosniacka/czyli ok2zł80gr 1 marka bośniacka to 0,5 euro albo 4 kuny. Zarówno benzyne jak i inne zakupy/Mostar/można kupowac płacąc euro lub kunami. Koniecznie zatrzymajcie sie w Mostarze. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nelu Re: BiH - ceny paliw! 18.07.03, 12:00 Gość portalu: Diego M napisał(a): > Właśnie wróciłem z Chorwacji,wracałem przez BiH droga dobraokresowo troche > kreta-ale bardzo ładne widoki/ ruch nieduży,nie ma problemów z zatnakowaniem, > aktualna cena benzyny 95 bezołowiowej 1,38 Km/marka bosniacka/czyli ok2zł80gr > 1 marka bośniacka to 0,5 euro albo 4 kuny. > Zarówno benzyne jak i inne zakupy/Mostar/można kupowac płacąc euro lub kunami. > Koniecznie zatrzymajcie sie w Mostarze. > > Pzdr Dzięki za info. Też słyszałem opinie na temat urokliwości tej trasy. Stąd nasz wybór, a poza tym z Krakowa (skąd jedziemy) do Dubrovnika to najkrótsza droga. Czy miałeś jakieś przygody z miejscową policją? (podobno wymagają międzynarodowego prawa jazdy), Czy można tam coś zjeść przy drodze? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego M Re: BiH - ceny paliw! IP: *.bielsko.msk.pl 18.07.03, 19:15 Sorry, zapomniałem wspomniec o policji,jest ich dużo przede wszystkim w miastach i miasteczkach i oczywiście trzeba jechać przez miasteczka wolno ok 50 km/h, na szczeście mnie sie udało przejechac bez mandatu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego M Re: BiH - ceny paliw! IP: *.bielsko.msk.pl 18.07.03, 19:20 Sorry, zapomniałem wspomniec o policji,jest ich dużo przede wszystkim w miastach i miasteczkach i oczywiście trzeba jechać przez miasteczka wolno ok 50 km/h, na szczeście mnie sie udało przejechac bez mandatu.Jesli chodzi o jedzenie to nie ma problemu można zjeśc przy drodze kurczki z rożna ,jagniecine i świniaka ceny niższe niż w Chorwacji np 1kg świniaka-12 marek BiH tj. ok48kN pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron5 Re: BiH - ceny paliw! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 09:08 Mam pytanie-czy do Mostaru można wjechać??Czytałem,że miasto jest podzielone na 2 części -muzułmańską i chorwacką i że rzadzi tam mafia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawodowiec Mostar IP: *.bris.ac.uk 21.07.03, 19:34 nie ma zadnych problemow z wjazdem, warto odwiedzic, miasto chociaz bardzo zniszczone to widac ze powoli sie podnosi do zycia, w zeszlym roku odbudowa starego mostu byla ciagle w planach, miejscowy nam powiedzial ze 'komitet odbudowy' zgarnia cala pomoc miedzynarodowa do wlasnej kieszeni i w tym tempie to bedzie trwalo wieki... nie wiem czy w tym roku cos ruszylo pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: BiH - ceny paliw! IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 13:47 Nie zapomnijcie o odwiedzeniu Sarajewa, koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego M Re: BiH - ceny paliw! IP: *.bielsko.msk.pl 25.07.03, 23:53 Jeśli chodzi o Mostar to oczywiscie trzeba zobaczyć -do miasta można wjechać bez problemu-most zaczęto już odbudowywać planowany koniec odbudowy to styczeń 2004r. mysle ze im sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś