Gość: wiki2 IP: *.rdm.vectranet.pl 05.07.08, 20:35 Był ktoś ostatnio w Makarskiej?. Jak tam jest, jaka plaża , czy tłoczno, czy są jeżowce, czy dużo atrakcji. W ogóle jakie są wasze wrażenia z Makarskiej. Czy są komary lub inne paskudztwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ___On Re: Makarska opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 05.07.08, 21:09 Witaj: ) Jeżeli szukasz spokojnego miejsca z małą ilościa turystów to polecam Makarską ..tylko we wrześniu oraz na początku czerwca: ) Wróciłem z niej wczoraj...Makarska w lipcu i sierpniu przeżywa najazd turystów z każdego zakątka EUROPY i jest dość tłoczno...Żadnych muszek czy komarów nie ma w Makarskiej, więc tego nie musisz się obawiać... Jeżowce są w całej Chorwacji - trzeba sobie kupić za równowartość 20 zł ( 40 KUN )buty do pływania które spokojnie uchronia twe stopy od przykrych niespodzianek: ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki 2 Re: Makarska opinie IP: *.rdm.vectranet.pl 05.07.08, 21:19 Dzięki za informacje. A jak z wymianą pieniędzy, czy wziąć euro czy złotówki? Czy kartą Visa Expres wypłacę z bankomatów tam bez problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ___On Re: Makarska opinie IP: *.olsztyn.mm.pl 05.07.08, 22:43 Wkleje fragment tego co napisałem w innym temacie - może to Tobie pomoze: )...Witam jeżeli to się komus przyda to podam tu kursy wymiany z NAJLEPSZEGO ( nie tylko mym zdaniem ) kantoru z MAKARSKIEJ - okolice PORTU - stan na 05.07.2008 r 1 EURO - 7,20 KUNA 1 ZŁ - 2,05 KUNA Najbardziej opłaca się wymienić pieniążki na EURO w POLSCE by później wymienić EURO na KUNY ( zyskuje sie nawet sporo na tej kombinacji jeżeli tanio kupimy EURO ). Absolutnie nie należy wymieniać ZŁ na KUNY w POLSCE!!!...POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr4a Re: Makarska opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 13:08 Wróciłem tydzień temu z Makarskiej (dokładnie wieś obok - Veliko Brdo). Mniej zatłoczone plaże są dalej od centrum w stronę Splitu. Jeśli jest do dyspozycji samochód, lub jest się dobrym piechurem, proponuję Krvavica, pierwsza miescowość w stronę Splitu ok.2-3 km od Makarskiej. Fajna, luźna plaża i możliwość podjazdu samochodem blisko Jadrana. Co do płatności i walut, wydaje mi się że wymiana złotówki/kuny na miescu jest OK, zakładając że w Polsce płacimy przecież prowizję przy zakupie Euro. Każdy bank (dobry kurs) i kantor (trochę gorzej) akceptuje złotówki. Pozdrav Odpowiedz Link Zgłoś
yapa_1 Re: Makarska opinie 09.07.08, 13:28 Wróciłem dzisiaj z Makarskiej. Plaża z drobnymi kamieniami, wąska i zatłoczona, ale zawsze zmieści się jeszcze ten jeden recznik lub karimata. Propnuję zabrać ze sobą lub wypożyczyć na miejscu parasol(20 kuna na dzień) bo gorąco, że można się ugotować. Jeżowcami moim zdaniem nie ma się co przejmować, bo na głównych plażach w centrum jest ich mało i są na takiej głębokości, że są niegroźne. Na deptaku i mieście koło portu tłumy ludzi (co drugi to Polak) szczególnie wieczorami, bo wcześniej nie da się chodzić z powodu 40-stopniowego upału. Komarów nie zauważyłem, choć moje córki mówiły, że w nocy je coś "pogryzło". Odpowiedz Link Zgłoś