Dodaj do ulubionych

Solta czy Vinisce

13.07.08, 13:43
Witam
Mam pytanie do wszystkich, którzy znają te dwa miejsca.Musimy podjąć decyzję
czy wybrać apartamenty w kwaterach prywatnych w miejscowości Vinisce, czy też
apartament w kompleksie wypoczynkowym Necujam na wyspie Solta.Dodam, że
jedziemy z dziećmi i to głównie ze względu na nie wybieramy miejsca na
wakacje.Jeśli ktoś mógłby coś podpowiedzieć to z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Solta czy Vinisce IP: *.stella.net.pl 13.07.08, 13:53
      Vinisce - według moich kryteriów - jest ciekawszą opcją. Chcąc gdziekolwiek
      wyskoczyć na zwiedzanko - nie musisz korzysdtać z promu, jest się bardziej
      swobodnym. A jest gdzie w okolicy: Trogir, Split, Salona, Kastel Stari - to
      tylko niektóre opcje. Soltę z Vinisce widzisz, razem z tym korowodem promów
      plątających się non sto po horyzoncie. Vinisce, położone za garbem górskim w
      stosunku do Jadranki (zjeżdża się doń w Marinie) jest spokojniejsze nieco, mniej
      dokuczliwe jest też lotnisko Trogir, na którym - zwłaszcza w weekendy - ruch
      jest potężny. Według mnie - jeśli masz kwaterką w którymś a apartamentowców
      blisko ujścia zatoki, morze jest bosko czyste i przejrzyste. Za to mniejsze są
      wygody z plażowaniem, zwykle są to wybetonowane tarasy przed domami. Bliżej
      centrum plaża jest płaska, drobnożwirkowa na ogół, ale bardziej ludna i
      hałaśliwa. No i jest tam port z kutrami rybackimi, a to nie zawsze dobrze wpływa
      i na czystość morza, i na aromatyczność powietrza... Ogólnie: kwaterki prywatne
      zawsze będę stawiał o niebo ponad kombinaty turystyczne. Bardziej kameralnie,
      więcej prywatności i spokoju. Ale to są moje subiektywne oceny plusów i minusów
      obu tych opcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka