Gość: Piotr L. IP: 213.17.164.* 29.07.08, 09:18 Wczoraj wróciłem z Szibenika. Jazda samochodem przez Czechy, Austrię i Słowenię. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: Wróciłem z Szibenika IP: 217.97.133.* 29.07.08, 11:24 Hej Ile Ci wyszło kasy za wszystkie winietki i oplaty drogowe w dwie strony? Jak długo byłes i czy ceny się nie pozmieniały, tzn ile ci poszło na osobe nie licząc dojazdu i kwatery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr L. Re: Wróciłem z Szibenika IP: 213.17.164.* 29.07.08, 11:49 Półroczna winietka w Słowienii - 35 euro, 10-dniowa winieta w Austrii - 35 zł. Opłaty za autostrady w obie strony w Choracji ok 160 zł. W Austrii i Słownii nie płąciłem za autostradę (otwarte bramki). Byłem 2 tygodnie. W obie strony zatankowałem po 2 pełne baki w oplu vectrze ok 100 l benzyny. Ceny za beznyne w Austrii i Czechach takie jak u nas. W Chorwacji i Słownenii ciut drożej. Mieszkałem z rodzinką w hotelu z opłaconym żarciem wiec cen kwater nie znam dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wróciłem z Szibenika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 12:27 Jeśli można wiedzieć jaki to był hotel. Ja wybieram się do hotelu Jure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr L. Re: Wróciłem z Szibenika IP: 213.17.164.* 30.07.08, 10:00 To był kompleks hoteli Solaris - Ja mieszkałem w hotelu Ivan. Jure znajduje się 50 metrów dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wróciłem z Szibenika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:34 Prosiłabym o więcej informacji na temat kompleksu. Czy jest wolny wstęp na baseny w centrum SPA ?. Czy jest możliwość wykupienia obiadów ?. Jakie są ceny na terenie kompleksu, jaka jest plaża, czy są jeżowce ( buty ) ?. Ponieważ jadę autokarem a chciałabym zwiedziż okoliczne miejscowości ( Sibenik, Trogir, Primosten ) może Pan orientuje się o połączenia autobusowe lub czy na miejscu wypożyczę samochód. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr L. Re: Wróciłem z Szibenika IP: 213.17.164.* 30.07.08, 12:08 W centrum SPA nie byłem. Korzystałem tylko z bezpłatnych basenów hotelowych. Ja miałem wykupione śniadania i obiadokolacje (od 18.30) wiec nie pytałem o dodatkową opcję wykupu obiadów. Na terenie kompleksu są liczne kawiarnie i restauracje gdzie w ramach obiadu mozna zjeść np. wspaniałe pizze czy grilowane rybki. Ceny: piwo- 15kn, pizza-od 35kn, ryby-od 30kn, sałatki-od 20kn. Plaza drobno kamienista. Konieczne są buty bo inaczej trudno jest wejsc do wody. Jeżowce widziałem tylko w kilku miejscach poza plażą hotelową. Na miejscu można wypozyczyc samochód lub rower. Ceny umiarkowane. Koniecznie trzeba zobaczyc Sibenik, Primosten, Vodice, Trogir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Wróciłem z Szibenika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 12:25 Dziękuję za informacje Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezols Re: Wróciłem z Szibenika IP: 195.47.201.* 30.07.08, 14:14 Blisko Szibenika jest Narodowy Park Krk. Jeśli ktoś był to proszę o informację jak najlepiej go zwiedzić (gdzie zaparkować samochód, ile czasu potrzeba na jego zwiedzenie, jakie są koszty zwiedzania itp.).Będę bardzo wdzięczny za informację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Wróciłem z Szibenika 30.07.08, 15:03 Dojazd na duży parking na górze. Na dól wąwozu jedziesz autobusem parkowym w cenie biletu wstepu. Wstęp 80 kun www.npkrka.hr/html_en/cjenik_en.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr L. Re: Wróciłem z Szibenika IP: 213.17.164.* 30.07.08, 15:52 Do parku Krka najlepiej pojechać samochodem, zaparkowac na bezpłatnym parkingu i obejść w koło pieszo ok 2 km. Można też popłynąc stateczkiem na pobliską wysepkę jednak z powodu duzej ilosci chętnych trudno dostać bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: Wróciłem z Szibenika 12.08.08, 14:18 a na piechotę? tzn. bez samochodu? lokalnymi autobusami ? "i wewnątrz" parku jaka trasa jest najciekawsza? Odpowiedz Link Zgłoś