Gość: Croatia IP: *.chello.pl 19.07.09, 21:19 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomi Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 21:22 Czy możesz napisać jakie ceny kwater? Byłaś w samym Trogirze czy okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani IP: 195.164.254.* 20.07.09, 08:38 jade do Mavarsticy, do Trogiru jest kawałek, ale nie chcielibysmy jezdzic samochodem, korek ponoc na moscie i problem z parkingiem... jest jakas alternatywa z tej okolicy (opócz własnych nóg, bo to pewnie ze 4 km) np. te taksowki wodne.. gdzie one są i ja to wychodzi cenowo? co jaki czas takie wodniaki pływają? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani IP: *.61.245.132.host.de.colt.net 20.07.09, 10:53 moze podalbys jak wyglada sprawa z noclegami jak jedzie sie w ciemno, a tak przy okazji ile kosztuje tam te buty gumowe na plaze??dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Croatia Re: Do pitt IP: *.chello.pl 20.07.09, 17:21 Jesli codzi o noclegi jak sie jedzie w ciemno, to niestety ale Ci nie pomogę. To indywidualna sprawa. Nie wiem gdzie mogą być wolne miejsca. Skąd mam to wiedzieć? Aqua buty mięliśmy kupione w Polsce, tam są niestety droższe, jak z resztą prawie wszystko i to przynajmniej o 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani IP: *.dsl.optinet.hr 19.08.13, 21:41 dziś znalazłem apatrament dwie sypialnie salon i kuchnia,dwa tarasy za 40E/noc - pierwszy Costelec od Trogitu - jakieś 10 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskierka Mavarstica jest piękna))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 10:55 Niestety ja już musiałam opuścic Ciovo ale za rok napewno tam wrócę:) Może 6 km. nie jest malutko ale proponuję jeden spacer do Trogiru zaliczyć))Naprawdę warto!Najlepszą alternatywa do własnych nóg jest autobus.Kursuje z Trogiru(dworzec koło bazarku trudno nie zauważyć) do Mavarstici (przystanek przy samej plaży)Przynajmniej jeden raz też waro ze względu na widoki.Taxi wodne jak kto lubi i w Trogirze nie ma z nimi problemu.Naprawdę wystarczy mieć oczy szeroko otwarte bo wybór jest duży.Jeśli chodzi o te legendarne korki na moście w Trogirze to wilka przesada.Owszem w południe trzeba troszkę postać ale najlepiej i tak jechać rano :))Więcej czasu do zwidzania i duża szansa na znalezienie miejsca na parkingu.Miłego wypoczynku.Pozdr...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Croatia Re: Do ja IP: *.chello.pl 20.07.09, 17:18 Niestety tego nie wiem:( Jeździliśmy do Trogiru samochodem. Nie było korków na moście. Przejeżdżaliśmy przez most i zaraz za mostem skręcaliśmy w prawo i tam parkowaliśmy. Nigdy nie było kłopotu z miejscu, ale być może mieliśmy szczęście:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Do ja IP: *.sta.asta-net.com.pl 20.07.09, 18:00 No nie!!! Nie było korków??? to na jakiej wy wyspie mbyliście??? W ostatnią sobotę staliśmy DWIE GODZINY w korku na wyspie żeby wjechać na mostek do Trogiru, dalej już jest w miarę płynnie, ale na wyspie schodzą się dwie drogi tuż przed mostem, więc czasami- jak np w sobotę, albo codziennie do południa - może być nieciekawie. Jak wracacie w sobotę z Ciovo to o świecvie albo po południu. Ja na szczęście się nie spieszyłem ale jak ktoś jedzie do Polski w jeden dzień, to lepiej nie ryzykować stania w korkach. Croatia forever Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Croatia Re: Do tomi IP: *.chello.pl 20.07.09, 17:16 Byłam w Seget Vranjica, około 5 km od Trogiru. Za apartament 2+1 płaciliśmy do końca czerwca 30 euro, w lipcu 40 euro za dobę. W apartamencie duży pokój, kuchnia i łazienka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Do tomi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 15:48 Możesz napisać więcej o tym miejscu? Jakie są plaże? Nie lubię zatłoczonych, czy znajdę w tym rejonie jakieś dzikie plaże, skałki itp? Mam do wybory wlaśnie Seget albo Ciovo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:06 Może wiesz jaki był przelicznik złotówki na kuny w kantorze lub euro na kuny Odpowiedz Link Zgłoś
stola1 Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani 20.07.09, 20:16 eur/kn -7,21 w Mjenjacnica ante TROGIR Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani 20.07.09, 22:14 Słabo szukałaś 7.26 - 7,285. Wczoraj wróciłem z Slatine. Sporo wywieszek z wolnymi pokojami - z ciekawości pytałem - wszystkie droższe od mojego rezerwowanego w marcu. Ogólnie bardzo fajnie i nie tak drogo, jat tu na forum straszą. Most bez korków - przejeżdżałem 8.07 wjeżdżając i 19.07 wyjeżdżając. Kilka razy będąc w Trogirze parkowałem przed mostem, ale nigdy nie widziałem tam jakichkolwiek korków. Owszem był duży ruch, ale płynny. Sam Trogir przereklamowany - same restauracje, jest parę zabytków, ale giną w tłumie lokali. Lody wyśmienite, reszta do dyskusji i faktycznie droga. Pizza przy promenadzie 50kuna - smaczna ale nie za duża i smakiem nie powalała. Jechałem Cieszym, Słowacja, objazd autostrady Słowenii - odradzam Słowację, fatalny odcinek Cieszyn - Żilina i przed Bratysławą sporo ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
xaf8zc34 do aina40 21.07.09, 12:56 Też wybieram się do Slatine, mogłabyś napisać coś więcej o tym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: do aina40 21.07.09, 16:01 To nie jest miasto tylko totalna wiocha rozciągnięta wzdłuż drogi na kilku kilometrach. Wszędzie daleko, więc dobrze jest tam pojechać większą grupą, samotna rodzinka ma przechlapane. Przy odrobinie pecha możesz nawet na "plaże" mieć daleko, znaczne odcinki nabrzeża to skalne rumowiska z gdzieniegdzie wylaną betonową ławą. Tzw centrum znajduje się pod koniec Slatine za przystanią, jest tam kilka barów - pyszna kawa i lody, reszta taka sobie - i plaża trochę szersza, ale za to sporo ludzi. Statek do Splitu 17 kun w jedna stronę. Plusy to fantastyczne widoczki, największy minus, to brak nawet chodnika przy drodze, nie mówiąc o jakieś promenadzie spacerowej. Wieczorne spacery nie należą do przyjemnych - non stop trzeba uciekać przed samochodami, a plażą niestety nie da się spacerować. Z dziwnych ciekawostek to bardzo drogi alkohol w lokalach i na dodatek mierzony jakąś dziwną miarką 0.03l., a np. obok w garażu legalnie sprzedawany wielokrotnie tańszy (1 litr od 30 kun), ale widać taki obyczaj. Jeżeli coś konkretnie jeszcze chciałbyś się dowiedzieć pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
xaf8zc34 Re: do aina40 22.07.09, 13:50 Dziękuję za informacje.Rozumię,że nię bardzo jesteś zadowolona z wyjazdu do Slatine. Czy są tam jakieś spożywcze sklepy? Czy jakieś bary, gdzie można zjeść obiad? Jak ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwi Re: do aina40 IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.10, 19:16 Tez bylam w Slatine i jestem zadowolona.Jako, ze bylismy z dziecmi to mi wlasnie odpowiadalo, ze jest tam spokojnie i plaza niewielka.A na plazy pod nosem knajpka z dobrym jedzeniem.My mielismy prawie minute na plaze wiec tez plus.Dalej znaczy juz w kierunku na most do Trogiru to wlasnie te plyty tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do aina40 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 16:08 Slatine to nie miasto ,raczej większa "wieś" ,ciche i spokojne.Byłem w zeszłym roku i w tym też jadę.W centrum Slatine jest fajna piekarnia gdzie można kupić chleb,pizze i tym podobne.Jest parę małych sklepów.Na lody trzeba jechać do Trogiru .Większy sklep jest w Trogirze.Jeśli będziesz mieszkać koło przystani wodnej to można tramwajem wodnym popłynąć do Trogiru lub Splitu.Slatine jest tak położone że widok jest na kontynent,mniejsze miejscowości i Split.Warto przejechać się za Slatine na dzikie plaże które się tam znajdują.Na plażach w Slatine nie ma tak dużo osób jak w Okrug Gornij który jest po drugiej stronie wyspy.Do spokojnego wypoczynku miejscowość godna polecenia,wszystko zależy co kto lubi.Najlepsze lody są na starym mieście w Trogirze,kantory do wymiany walut też w Trogirze koło bazaru przy wjeżdzie na stare miasto od strony kontynentu a naprzeciwko market "Konzum". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: do aina40 IP: *.aster.pl 21.07.09, 17:39 a powiedzcie cos o Mavarsticy? stamtad jak do Trogiru.. chyba sa tam jakies sklepy bo przeciez ludzie nie jezdza za spozywka do Trogiru? jakeis knajpki itp. polecacie coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskierka Mavarstica -zakupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 07:35 Oczywiście,że sa tam sklepy.Nie wiem gdzie bedziesz mieszkac ale taki sezonowy, nieduży alee nieźle zaopatrzony jest przy Put Diruna (obok mała knajpka).Całkiem niedaleko w dzielnicy Ractici jest podobny, może nawet lepiej zaoparzony, jakies 15 -20 minut spacerem (skrót drogi za kościołem tam tez jest parking jesli ktoś woli podjechać)w Okrug Gornij jest dobrze zaopatrzony market Tommy.Obok mały targ warzywno-owocowy ze świeżymi rybami (wcześnie rano!), piekarnia ze wspaniałymi wypiekami, poczta,kawiarenka.Dalej przy plaży na Okrug jest market Konzum.Nic się nie martw o zakupy.Wszystko trochę droższe ale można kupić.Pozdrawiam, życząc udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sztyrlic69 Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani 22.07.09, 13:20 Witaj Mam pytanie: w jaki dzień tygodnia i o której godzinie podróżowałaś przez Czechy i Słowację drogą Cieszyn - Żilina - Bratysława. Pozdrawiam aina40 napisał: > Słabo szukałaś 7.26 - 7,285. > Wczoraj wróciłem z Slatine. Sporo wywieszek z wolnymi pokojami - z > ciekawości pytałem - wszystkie droższe od mojego rezerwowanego w > marcu. Ogólnie bardzo fajnie i nie tak drogo, jat tu na forum > straszą. Most bez korków - przejeżdżałem 8.07 wjeżdżając i 19.07 > wyjeżdżając. > Kilka razy będąc w Trogirze parkowałem przed mostem, ale nigdy nie > widziałem tam jakichkolwiek korków. Owszem był duży ruch, ale płynny. > Sam Trogir przereklamowany - same restauracje, jest parę zabytków, > ale giną w tłumie lokali. > Lody wyśmienite, reszta do dyskusji i faktycznie droga. Pizza przy > promenadzie 50kuna - smaczna ale nie za duża i smakiem nie powalała. > Jechałem Cieszym, Słowacja, objazd autostrady Słowenii - odradzam > Słowację, fatalny odcinek Cieszyn - Żilina i przed Bratysławą sporo > ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani 23.07.09, 01:07 Do Cro jechałem w środę z noclegiem w okolicy Plitvic, powrót w niedzielę jednym skokiem. Oba przejazdy w dzień. Najsłabszy odcinek to Cieszyn - Żylina. Duży ruch i średnia poniżej 50/h. Potem już coraz lepiej, a autostrady w Chorwacji to bajka, niestety także najdroższe. Słowenia - polecane na forum ominięcie autostrady (Mureck, Lenart, Ptuj) - malownicza droga posród wzgórz. Trochę dziurawa i wąska, ale ruch niewielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciłam z okolic Trogiru.mastrinka/arbanija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 21:36 jadę do mastrinka/arbanija willa mustapic. Jaka jest tam plaża i czy są bary, sklepy, taksówki wodne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta32 Re: Wróciłam z okolic Trogiru.mastrinka/arbanija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 12:55 Ja w lipcu jade do Mastrinki i w związku z tym pytanie- jak wygladaja tam plaze? Odpowiedz Link Zgłoś
pansloik Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani 12.06.11, 10:13 Witam, Wybieramy się pod koniec lipca 2011 na Ciovo do miejscowości Rastici, czy ktoś wie gdzie są jakieś fajne, najlepiej z płycizną (małe dzieci) plaże? Odpowiedz Link Zgłoś
fajny.beata Re: Wróciłam z okolic Trogiru. Odpowiem na pytani 20.08.13, 20:10 Wrociłam z Mastrinki. Mastrinka to miejscowość z samymi pokojomi do wynajęcia, są tam 2 sklepy spożywcze, jedna knajpka, cicho i spokojnie, plaże różne - do wyboru, mniej lub bardziej zatłoczone, pieszo do Trogiru ok. 40 minut , są tez taksówki wodne-kursują dość często- jest rozkład przy przystanku autobusowym. Arbanija jest dalej , wygląda podobne, może plaże są większe, Ceny są masakryczne !! Niespodziewaliśmy się taaakiej drożyzny. W zeszłym roku było juz droga ale dziś to ceny mają jak na "Tytaniku " :), pomidory, brzoskwinie, winogron - droższe o 200 - 300 % niż w Polsce ! Kolacja dla dwojga : np. kalmary prażone plus jakieś piwko to wydatek ok.130 zł. , podobnie danie z rybką .Chorwacja jest przepiękna, byłam tam 3 razy ale te ceny powoli odstrasząją juz Polaków ! Pozdrawiam i życzę udanego urlopu dla tych vo dopiero sie wybierają ! a na moście w Trogirze faktyczne sa mega korki !!!!! doświadczylam tego kilka razy podróżując autkiem z Mastrinki do Trogiru. Odpowiedz Link Zgłoś