Dodaj do ulubionych

Chalkidiki- Hotel Chrousso Village

23.01.04, 14:27
Wybieram sie w maju do Grecji z mężem i dwuletnim synkiem. Czy ten hotel jest
dla nas odpowiedni. Zalezy mi właśnie na tzw. village no i braku dyskotek.
Wiem ze jest na uboczu ale bardzo czy do sklepików i tawern dojdzie się na
nogach nie przez autostradę ;) W tamty roku bylismy w Althea Village na
Krecie i o taki typ nam chodzi. Jest to wycieczka z Rainbow tours.
Basia
Obserwuj wątek
    • doribork Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village 24.01.04, 21:12
      Ja również myślę o tym hotelu,chętnie wybrałabym się tam w lipcu z nastolatką i
      kilkumisięcznym dzieckiem.Właśnie o dziecko chodzi,boję się jechać w
      nieznane.Proszę napisz po powrocie jak było,czy warto,będę bardzo wdzięczna.
      Mój mail:doribork@interia.pl
      Pozdrawiam i już życzę super wakacji.
      Dorota-mama Małgosi
    • dysia_j Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village 09.02.04, 11:55
      Wyciagam watek na wierzch, bo jestem bardzo ciekawa Waszych opini o tym hotelu.
    • Gość: Jarcyś Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 23.03.04, 18:46
      Szukaliśmy z żoną informacji o tym hotelu, bo właśnie tam w tym roku chcemy się
      wybrać. Po raz pierwszy we trójkę, z naszą córeczką. Dlatego szukamy
      czegoś "spokojniejszego". Opis w katalogu zrobił na nas dobre wrażenie. No i
      proszę, przypadkowo wpadłem na to forum. Też chcielibyśmy dowiedzieć się czegoś
      więcej o tej lokalizacji. Szukałem w sieci i znalazłem m.in. komentarze kilku
      niemieckich turystów generalnie potwierdzające informacje o jego zaletach. Dużo
      było słów typu cudownie, pięknie itd... Ale czekamy na kolejne niezależne
      komentarze. Dajcie znać, jak coś znajdziecie. Jarek
    • Gość: Magda Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.04, 12:25
      Hotel Chrousso Village polozony jest na uboczu, do plazy jest ok. 700 m przez
      lasek piniowy i pole.Plaza piaszczysta i lagodnie opadajaca, idealna dla malych
      dzieci. Lezaki przy basenach hotelowych rezerwowane sa recznikami juz od 6 rano
      (!). Duzo rodzin z dziecmi, glownie Anglicy. W lecie 2002 i 2003 plaga os na
      plazy i nie tylko! Pokoje bez klimatyzacji, oplaca sie zaopatrzyc w srodek
      przeciw komarom. Do wiekszego miasteczka dojazd samochodem lub autobusem.
      • dysia_j Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village 26.03.04, 11:44
        Magdo, plaga os w lecie, czyli lipiec-sierpien? Jedziemy na poczatku maja, wiec
        moze jeszcze tego nie byc. Ba! Moze to wcale nie bedzie regula.
        Z jakiego biura bylas, jesli mozna wiedziec? Pewnie gdzies z zagranicy, bo w
        polskiej ofercie podobno ten hotel jest po raz pierwszy.
        Jej, wystraszylam sie tych os. Jedziemy z dwuletnim bablem i chcialabym,
        zebysmy wszyscy sie zrelaksowali a nie zajmowali opedzaniem od tego paskudztwa.
        • Gość: Magda Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.04, 11:47
          Masz racje, bylam z zagranicy. mysle, ze na poczatku maja jeszcze tak zle nie
          bedzie. Bylam na Kassandrze tez w 2002 roku, wprawdzie byly osy ale nie w
          takich ilosciach jak w 2003. Grecy twierdzili, ze to wyjatkowe i pewnie sie nie
          powtorzy - czyli jest nadzieja na udany urlop :-))!
          • dysia_j Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village 27.03.04, 15:15
            Mam taka nadzieje :)
            Dzieki za informacje
            • Gość: Beata Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 27.03.04, 20:08
              nas też wystraszyła troche ta informacja o osach; a może ktoś zna jakiś inny
              sympatyczny tego typu hotel na chalkidiki, gdzie można być z małym dzieckiem ?
              • Gość: Magda Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 09:31
                Bylam dwa razy w Kassandra Palace, jest bardzo przyjemnie, spokojnie, duzo
                rodzin z malymi dziecmi.
                • Gość: beata Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 10.06.04, 11:49
                  Czy ktoś wrócił teraz z pobytu w hotelu Chrousso Village na Chalkidiki z
                  Rainbow Tours - jak było ? A może są jakieś inne nowe wiadomości na ten temat ?
                  • Gość: mama_hipka Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.szuwarowa.krakow.pl 11.06.04, 14:42
                    Mysmy wrócili z Chrousso 3 tygodnie temu. Jestesmy bardzo zadowoleni, hotel
                    spełnił nasze oczekiwania. Os nie było, do plaży spacerkiem 10 minut ale
                    przyjemną drogą, plaża bardzo łada, piasczysta, dużo lezaków, drzewa dające
                    cień, łagodne zejście do morza. Hotel duzy, w sezonie zatloczony więc lepiej
                    było w maju. Pyszne jedzenie i duzy wybór. Sklepik na miejscu oraz bus dowożący
                    codziennie rano do pobliskich miejscowości. Dwa baseny i place zabaw. Co
                    wieczór mini disco dla dzieci a potem zabawy dla doroslych. Mnóstwo anglków z
                    dziećmi. hałaśliwe szczególne przy pokojach gdzie mieszkalismy. pokoje duże
                    przestronne z wyposazonym super aneksem (czajnik elek. toster, lodówka garnki.)
                    Naprawdę polecam, tylko raczek na początku lub koncu sezonu jesli sie tłoku nie
                    lubi.
                    • Gość: beata Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 13.06.04, 11:24
                      Dziękuję za informacje. A jak dziecko zniosło lot i pobyt ? No i hmm... skąd ta
                      różnica zdań w kolejnej wypowiedzi ?
      • Gość: niunem Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.orbis.pl 13.06.04, 01:05
        --------------------------------------------------------------------------------
        - Hotel Chrousso Village polozony jest na uboczu - nieprawda ! to centrum !
        --------------------------------------------------------------------------------
        - Duzo rodzin z dziecmi, glownie Anglicy - malo rodzin,glownie Ruscy
        • Gość: mama_hipka Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.szuwarowa.krakow.pl 13.06.04, 19:01
          Beata Hipek zniósł podróż dobrze tylko spowrotem mu się nudziło bo był wyspany
          i chciał szaleć więc się wstydu najedlismy w samolocie. Lepiej miec miejsce
          koło innych dzieci niz ludzi bezdzietnych.

Kolejnej wypowiedzi nie rozumiem, zpewnw nie o ten hotel chodzi, bo Chrousso
          leży na samym końcu miejscowości i 6 kilometrów od nastepnej. jakies 15 minut
          do marketu niestety pod duzo górę.

Co do Rosjan to ani pół nie było za to sami Anglicy i paru Niemców.

Nie wiem skąd takie rewelacje chyba z wyobraźni. Najlepiej wpisac hotel w
          wyszukiwarke to mozna znaleźć wypowiedzi Anglików i Niemców.

Udanej podróży.
    • dorota_snooker Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village 14.06.04, 12:16
      Też się tam wybieram !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Hotel ma swoja stronę
      www.chrousso.de/en/hotel.html
      oraz adres e-mailowy
      chrousso@otenet.gr
      pisałam - otrzymałam odpowiedź
      • Gość: Krzych Re: Chalkidiki- Hotel Chrousso Village IP: *.u.mcnet.pl 14.07.04, 10:03
        Kiedy lecisz ( ja 6 -17 sierpnia 2004 ). Czy masz jakies dodatkowe sprawdzone
        informacje ?

Dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka