Gość: x IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 10:20 taka dzika, bez leżaków, ale z dojazdem busem z miasta rodos??? zna ktoś taką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gtw Re: najlepsza plaża na Rodos IP: 204.45.55.* 05.08.10, 11:08 zatoczka McQuinna, miedzy Faliraki a Lindos oczywiscie Tsampika no i Prasonissi na samym południu Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: najlepsza plaża na Rodos 05.08.10, 11:39 gtw, byles na tych plazach? chyba nie, bo nie pisalbys takich glupot. Albo nie umiesz czytac ze zrozumieniem,Plaza Quinna (jak i druga po sasiedzku-zapomnialam teraz jej nazwy) zastawione lezakami, tak, ze trudno przecisnac sie do wody. Tsambika i Prasonissi rowniez do kategorii "dzikich" nijak nie pasuja. W zasiegu busu z Rodos chyba nie znajdziesz zadnych "dzikich"-chyba, ze takie ktore turysci omijaja, bo sa skaliste albo bardzo kamieniste. Ja jedyne ktore widzialam puste,byly dosc daleko (od Lindos na poludnie) i od Monolithos na poludnie (ale byly kamieniste) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: najlepsza plaża na Rodos IP: 204.45.55.* 05.08.10, 11:48 we wrzesńiu plaża McQuinna była prawie pusta Tsambika i Prasonissi są dośc duże mają czesci zagospodarowane i dzikie dzikich plaz na ktorych zbierałem bursztyny na Rodos raczje nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: najlepsza plaża na Rodos 05.08.10, 12:41 Dla mnie dzika=pusta, stad moze roznica zdan na temat tych plaz. Ale zapewniam , ze dzikie (w moim rozumieniu) rowniez sie znajdzie na Rodos, ale nie beda raczej w zasiegu autobusu i beda mniej lub bardziej kamieniste. ( pusta plaza tuz za Monolithos nazywa sie Fourni. Pewnie dalej na poludnie jest ich wiecej) Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: najlepsza plaża na Rodos 05.08.10, 14:11 Może nie puste ale nieduże i łądne: Stegna, agathi, Pefki cudne puste ale kamieniste plaże są na pd-zach wyspy - dzikie i z falami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: najlepsza plaża na Rodos IP: *.128.132.6.dsl.dyn.forthnet.gr 05.08.10, 18:13 Stegna nie jest ładna, jest kamienisto-piaszczysta, wąska a po drugiej stronie ulicy masz rząd tawern i pensjonatów! Na Agathi nie dojedziesz busem (chyba, że jadąc na Haraki ale i tak spory kawałek trzeba dojść na nóżkach) poza tym w sezonie zapchana do granic możliwości. Jedyne dzikie plaże to jak napisał już ktoś wyżej znajdują się daleko na południu, za Lindos na wschodnim i za Monolithos na zachodnim wybrzeżu. Przeważnie są kamieniste ale i tak nie ma szans dojechać do nich busem. Najlepsza (jak dla mnie) pozostaje Tsampika, piaszczysta, długa i szeroka. Bywa też pusta, po 19 wieczór oraz poza sezonem ;) Odpowiedz Link Zgłoś