Dodaj do ulubionych

Korfu/Arillas

17.06.11, 18:20
Wybieram się na Korfu do Arillas, jaka ta miejscowość, morze , knajpeczki, proszę o wypowiedzi, dziekuję:)
Obserwuj wątek
    • grekan Re: Korfu/Arillas 18.06.11, 00:02
      Byl watek o Arillas niedawno, pisalem na ten temat.Polecam Arillas .
    • Gość: Kamil Re: Korfu/Arillas IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.11, 09:59
      moim zdanie bardzo fajna miła i czysta miejscowość ,jak nie szukasz wielkiego luksusu to to jest to,bardzo fajne baseny obok plaży, tuż przy plaży i to dostępne dla wszystkich po zakupie drinka czy piwa,plaża bardzo wąska,maksymalnie 10 metrów ,ale co najważniejsze to fajna spokojna miejscowość ,polecam wypożyczenie quada i wycieczka do afionas ,piękne widoki na zatoke agios georgios ,a potem można zjechać w dół drogą i jesteśmy na plaży w agios georgios ,moim zdaniem to świetny wypas ,naprawde polecam byłem w tamtym roku i zwiedziłem tem małe i ciche miejscowości,miłego wypoczynku
      • Gość: bb Re: Korfu/Arillas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 14:04
        Arillas jest bardzo sympatyczną , spokojną miejscowością. Kilka sklepów, knajpek głównie przy morzu, niewiele hoteli , więcej apartamentów do wynajęcia. Plaża przy promenadzie jest faktycznie wąska , ale kawałeczek dalej w lewo pod skałkami zaczyna się znacznie szersza , malownicza ,piaszczysta plaża z bardzo łagodnym wejściem do morza. Woda czysta i ciepła.
        W prawo od promenady w stronę pomiędzy skałkami jest kilka malutkich plaż do wyboru piaszczystych lub kamienistych.Z Arillas można robić bardzo fajne spacery po okolicy, tu troszkę o nich pisałam forum.gazeta.pl/forum/w,203,124273011,124650472,Re_Korfu_wycieczki_fakultatywne.html
        Z knajpek polecam tawernę z tarasem na wzgórzu w kierunku Agios Stefanos z pięknym widokiem na zatokę, gdzie podają świetne lokalne piwo. Dużym powodzeniem wśród turystów cieszyła się restauracja i bar w naszym hotelu Akti Arillas . Nic dziwnego pyszna domowa kuchnia , sympatyczna atmosfera , a wieczorami świetna muzyka w barze i Spiros serwujący wspaniałe drinki. Polecam dzbanek białego wina z pokrojonymi truskawkami - miodzio!
        W Afionas trzeba koniecznie wstąpić do tawerny Dimitrios z cudownym widokiem na zatokę Agios Georgios i super jedzeniem.
        • renia_12 Re: Korfu/Arillas 18.06.11, 17:21
          Dzięki wielkie, a jak wygląda sprawa z nurkowaniem, muszlami...:)
          • Gość: bb Re: Korfu/Arillas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 19:03
            My nie nurkujemy, ale widzieliśmy nurkujących na skałkach zamykających plażę od strony Afionas. Przy tak idealnie czystej i przejrzystej wodzie nurkowanie jest z pewnością wielką frajdą. Muszelek nie znaleźliśmy, ale przytargaliśmy do domu całą kolekcję pięknych kolorowych kamyków:) Pomyliłam nazwę tawerny w Afionas , to Dionysos, tu masz linka do ich strony
            www.dionysoscorfu.com/gr/welcome.html
            Życzę wspaniałych wakacji:)
            • renia_12 Re: Korfu/Arillas 18.06.11, 22:16
              Widoczki zapierają dech, juz nie mogę się doczekać:) a jak sprawa z cenami ?:)
              • Gość: bb Re: Korfu/Arillas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 22:30
                Ceny u Dionysosa , czy ogólnie w knajpkach? Z tego co pamiętam, a mija równy rok od naszych wakacji w Arillas , u Dionysosa za dwie porcje gołąbków w liściach winogron plus dwie lampki wina zapłaciliśmy chyba 14 euro.W barach i tawernach drobne przekąski, sałatka z pieczywem 3-5, obiad 8-12, kawa 1,5 - 2, piwo małe 2-3, duże 3-4 , lampka wina 1,5-2, dzbanek wina 4 .Wynajęcie parasola i dwóch łóżek na plaży 6 euro dziennie. Za podobną cenę można kupić parasol w sklepie, mata na plażę kosztuje 2 euro.
                • renia_12 Re: Korfu/Arillas 20.06.11, 17:56
                  Będziemy a Akti Arilla ,czasu mnóstwo na zwiedzanie i leniuchowanie,które uwielbiam, dlatego jestem taka dociekliwa, myslę tez o Paxos i Antipaxos...? Stolica to obowizkowo, dzieki za wszystkie wypowiedzi,pozdrawiam:)
                  • Gość: gosc Re: Korfu/Arillas IP: *.skawsoft.com.pl 21.06.11, 12:04
                    Czy są komary w Arillas w lipcu/sierpniu? Jaka temperatura wody i powietrza +/-?
                    • Gość: cieawyk Re: Korfu/Arillas IP: 213.25.37.* 01.07.11, 22:12
                      dokładnie jaka temp. co ciekawego ,gdzie i jakie dobre tawreny , co robić z czasem??? Pozdrowionka:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka