Dodaj do ulubionych

Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie?

06.01.13, 21:54
Pytanie do osób, które wynajmowały apartamenty na Peloponezie - Czy możecie polecić jakiś rejon, a najlepiej miejscowość na Peloponezie gdzie warto byłoby szukać apartamentu? Szukam czegoś kameralnego nad morzem, a nie turystycznego molocha.
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 06.01.13, 22:07
      Może ten zaciszny pensjonat w Isthmii?

fotoforum.gazeta.pl/k/isthmia.html

bah77
      • bebiak Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 07.01.13, 00:10
        Ja jestem od wieków zachwycona Mani i tam bym się udawała. Nie wiem czego szukasz ale w Porto Kayio jest przesympatycznie, podobnie w nieodległym Marmari. Uprzedzam jednak, że to sam koniec Mani i autentyczne ale urokliwe nad wyraz odludzie:)
        Pozdrawiam. B.
        • Gość: b Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: *.109.242.49.tellas.gr 12.05.13, 13:23
          odwiedz nas to tez nie zapomnienia
    • Gość: kostek Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 00:18
      miejscowość TOLO :
      www.holidaycheck.pl/city-filmy_Tolo-ch_rv-oid_4046.html?action=detail&mediaId=61165&mediaCategoryMainId=-1&mediaOrder=4
      blisko do NAFPLIO ;
      www.holidaycheck.pl/city-filmy_Nauplia+Nafplio-ch_rv-oid_4019.html?action=detail&mediaId=60801&mediaCategoryMainId=-1&mediaOrder=4
      • bebiak Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 07.01.13, 00:25
        No, bez urazy ale Tolo bym nie poleciła komuś kto szuka czegoś kameralnego a nie (cytuję): "turystycznego molocha". Coś kameralnego a nie turystyczny moloch to z pewnością miejsce gdzie nie dotarła masowa turystyka a do Tolo masowa turystyka dotarła.
        Pozdrawiam. B.
        • Gość: kostek Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 00:33
          w pierwszych dniach lipca miałem okazje być w TOLO i PARALI . ta pierwsza wyglądała bardzo spokojnie .
          • bebiak Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 07.01.13, 00:40
            Kostku, podstawowa zasada:
            jeśli wybierasz się na wakacje sam i sam je sobie organizujesz to chyba nie po to, aby stacjonować w miejscach, gdzie biura turystyczne kwaterują swoich klientów.
            Pozdrawiam. B.
            ----------------------
            betaki.freehost.pl
    • simon_r Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 07.01.13, 18:27
      Gythio... też półwysep Mani tak jak polecała Bebiak ale... świetne miejsce wypadowe zarówno na sam półwysep jak i w inne miejsca na Peloponezie np. do Monemvasi. No i plaże... piekne puste i piaszczyste.
      • bah77 Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 08.01.13, 07:52
        Zgadzam się, to też fajne miejsce:
        fotoforum.gazeta.pl/uk/Mavrovouni,bah77.html

bah77
    • Gość: małgosia Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: *.ip.netia.com.pl 07.01.13, 19:39
      katafigiovillage.gr/
      Tu mieszkałam,polecam. Czyste wygodne domki z tarasami lub balkonami.Plaża to te skały,co eliminuje amatorów parasolek i głosnej muzyki. A Mani,jak piszą poprzednicy, to perełka lądowej Grecji. Podane ceny dało się jeszcze negocjować.
    • 82piterek Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 07.01.13, 21:40
      Mimo że jeszcze Peloponezu nie miałem przyjemności zwiedzać to jest mocnym punktem w moich planach na przyszłość. Oprócz wspomnianego Githio wg mnie fajnymi i klimatycznymi miasteczkami są jeszcze Methoni (twierdza), Pylos (niedaleko jedna z najładniejszych plaż Grecji - Voidokilia) i Koroni też z całkiem fajną plażą i twierdzą. U południowych krańców Peloponezu jest też wysepka Elafonissos z rajskimi plażami. Fajną wioską wydaje się też Kardamili, Finikounda, Stoupa. Na Peloponezie nie znajdziesz turystycznych molochów (może oprócz Tolo), tam nie ma dużych miast, nawet w sezonie jest w miarę spokojnie i cicho. Jeśli miał bym czegoś fajnego szukać to tylko na południu, im bardziej na północ tym mniej urokliwie (tak mi się wydaje).
      • bebiak Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 07.01.13, 23:04
        Pylos ujdzie choć nie rzuciło mnie na kolana, ale Piterku Koroni i Methoni to już od lat najazd turystów - niestety
      • bah77 Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 08.01.13, 08:06
        > Na Peloponezie... nie ma dużych miast,

Jest Patras, jakby co. ;)

> Peloponezu nie miałem przyjemności zwiedzać to jest mocnym punktem w moich planach na przyszłość...

Peloponez bardzo polecam każdemu miłośnikowi objazdowych wycieczek samochodowych! :)
        Południe jest super, ale na Północy jest Koryntia - nomos, który ma wiele niezwykłych atrakcji:

fotoforum.gazeta.pl/k/koryntia.html

Pozdrawiam

bah77
        • 82piterek E tam Patra 09.01.13, 00:04
          Jakoś Patra mi umknęła... i Kalamata od biedy też :) No tak, na północy Koryntia i koniecznie Argolida m. in. z przepięknym Nafplio. Objazd półwyspu autem kusi niesamowicie, a miejsc wartych zobaczenia w zakładkach ciągle przybywa. Ach ten Peloponez, może marzenia kiedyś się ziszczą :) Pozdrawiam i zazdroszczę
      • Gość: maniak grecki Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 15:11
        a od kiedy Tolo to moloch turystyczny??
        • bebiak Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 11.01.13, 16:34

Gość portalu: maniak grecki napisał(a):

> a od kiedy Tolo to moloch turystyczny??

Moloch to może za duże słowo w odniesieniu w ogóle do Tolo jako takiego (toż to niewielkie w sumie miasteczko), ale, że z masową turystyką (i to nastawienie widać gołym okiem nawet poza sezonem) - zaprzeczyć się nie da.
    • ouranos Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 11.01.13, 17:31
      nikt nie wspomniał o uroczej miejscowości Kiveri - świetna baza wypadowa do zwiedzania Peloponezu a także mała i bez tłumu turystów. polecam :)))
    • Gość: Tomek Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.01.13, 21:48
      Polecam Drepano, koło Tolo. Apartamenty Armonia u Polki mieszkającej w Grecji ponad 20 lat. Z mężem (Grekiem) prowadzą apartamenty i mają sad. Ewa pokieruje Cię i będziesz mógł zwiedzić cały Peloponez (choć może zabraknąć czasu). Jest to zdecydowanie najlepszy obszar Grecji do zwiedzania. Sugeruję więc jazdę autem. Spokojnej jazdy z noclegiem w Serbii 2 dni. Jak ktoś ma cięższą nogę, to w dobę obróci (nam udało się w 22 godziny, ale było ostro). Jeździmy do Grecji od 8 lat i znam realia dróg. Są naprawdę niezłe (uważać w Serbii i Macedonii na Policję na drogach nieautostradowych!!!).
      Ja jestem "leniuchem wakacyjnym", ale żona i dzieci chciały zwiedzać. Na 2 tygodnie pobytu 5 dni, to było zwiedzanie (łącznie prawie 1000 km). I jest jeszcze coś. Oliwa!!! Ewa pokieruje Cię do kobiety, u której kupisz najlepszą na świecie oliwę. Bierz, ile bagażnik pozwoli! My przywieźliśmy 60 kg (nie litrów!!!), daliśmy po rodzinie i nikt już nie chce żadnej innej oliwy. Jak mi odbije, to pojadę tam tylko po to :-).
      Jak w Googlach znajdziesz Drepano i przybliżysz mocno mapę, to wyświetlą się apartamenty. Są to 2 domki, w każdym po 2 mieszkania, każda z tarasem i widokiem na morze. Do morza jakieś 50 metrów (w tym 40 metrów przez działkę Ewy).
      • Gość: Wojtek Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.14, 10:21
        Cześć,
        Zainteresował mnie Twój wpis o Armonii. Miejsce piękne. Tylko nigdzie nie mogę znaleźć orientacyjnej ceny za partament . Można prosić o podanie?
        pozdrawiam

Wojtek
    • Gość: agnesu Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: 151.248.57.* 13.03.13, 14:13
      Polecam www.aktiperoulia.gr/facilities_eng.htm to miejsce! super piękna wąziutka piaszczysta plaża z cuda wodą, tuż obok genialna restauracja z wyśmienitym jedzeniem. Na plaże można zjechać windą jak ktoś ma kłopot z chodzeniem. Wynajmują domki, piękne kameralne miejsce. POLECAM z całego serca!!!!! Blisko klimatycznego pięknego Koroni i innych bajkowych miejsc :-)
      • Gość: vvv Bezpieczna plaża IP: *.ists.pl 13.03.13, 17:10
        Za dużo miejsca na niej nie ma i opalanie tylko do południa bo potem już cień.
    • Gość: barbara poloponez ksylokastro IP: *.37.6.127.tellas.gr 09.05.13, 23:27
      witam najlepiej u mnie proze zamieszkac apartamenty nad samym morzem tanie i z pelnym aneksem io klimatyzacja pozdrawiam barbara namiary do mnie basiagrecja@gmail.com lub. komorka 00306974577487

• Gość: basia tanie wczasy w grecji IP: *.37.6.127.tellas.gr 10.05.13, 14:54
      wynajmujemy apartamenty na Poloponezie w KAMARACH bardzo tanie z pelnym aneksem i klimatyzacja nad samym morzem namiary do mnie basiagrecja@gmail.com lub komorka 00306974577487 zapraszam
      • Gość: Danka Re: tanie wczasy w grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.13, 17:59
        Witam na portalu tanie wczasy w Grecji znalazłam Pani ofertę i prosiła bym o przesłanie mi dokładnych informacji na temat cen oraz terminów pobytów ponieważ w przyszłym roku mam zamiar skorzystać z takiej formy wypoczynku (oraz jakie hotele są w pani ofercie) oraz czy jest możliwość dokupienia wyżywienia na miejscu czy u Pani , ile trzeba wpłacić zaliczki ,ponieważ jeśli by mnie zainteresował Pani oferta wtedy będę się kontaktować telefonicznie
        Pozdrawiam Danka z Polski
        kontakt email danuta_maciolek@wp.pl
      • Gość: gość Re: tanie wczasy w grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.13, 18:01
        Witam na portalu tanie wczasy w Grecji znalazłam Pani ofertę i prosiła bym o przesłanie mi dokładnych informacji na temat cen oraz terminów pobytów ponieważ w przyszłym roku mam zamiar skorzystać z takiej formy wypoczynku (oraz jakie hotele są w pani ofercie) oraz czy jest możliwość dokupienia wyżywienia na miejscu czy u Pani , ile trzeba wpłacić zaliczki ,ponieważ jeśli by mnie zainteresował Pani oferta wtedy będę się kontaktować telefonicznie

• Gość: basia tanie wczasy w grecji IP: *.37.6.127.tellas.gr 10.05.13, 21:13
      APARTAMENTY Z PELNYM ANEKSEM I KLIMATYZACJA NAD SAMYM MORZEM TEL.00306974577487
      LUB basiagrecja@gmail.com zapraszam do naszych apartamentow basia
    • Gość: barbara do dumie IP: *.109.242.49.tellas.gr 12.05.13, 13:02
      napisz to wszystko wyjasnie najlepiej Kamary bo mieszkanie nie nad morzem tylko w morzu krok od wody zapraszam basiagrecja@gmail.com rozmawiam po polsku 00306974577487
    • Gość: barbara do marek dumie IP: *.109.242.49.tellas.gr 12.05.13, 13:17
      ja oklamuje nikogo bo inni to cwaniaki i wpuszczaja ludzi w maliny, albo karza ludzia spac na balkonie a za doplata wkladaja do pokoi bezczelnoc ludzka nie ma granic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: olo Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: *.cdma.centertel.pl 12.09.13, 23:19
      Kalamata i Lelas taverna, taverna i tanie pokoje z łazienkami nad samym morzem (słyszysz szum fal z łóżka)
      • Gość: panos Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: *.176.58.169.tellas.gr 12.09.13, 23:40
        jakie ceny pokoi,prosze o strone www.
    • Gość: olimpia Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.13, 13:15
      Właśnie wróciłam z Mavrouni koło Gythio (półwysep Mani), wynajmowaliśmy apartament w Hotel Diamond za 32 euro (duzy, codziennie sprzątany, aneks kuchenny, 30 m do plaży, leżaki i parasol na plaży w cenie, klimatyzacja). Miejsce to zależy co kto lubi, raczej wiejskie klimaty, 1 sklep, 2 tawerny, morze nieprzyjazne dla tych co nie umieją pływać/dzieci - po 3 krokach głęboko. Dobre miejsce wypadowe do: jaskiń w Pirgos Dirou, kamiennych wież rozsianych na całym półwyspie, tzw. wrót Hadesu na końcu półwyspu, Monemwazji, wyspy Elafonissos, Mistry i innych.
    • ouranos Re: Jaki rejon/miejscowość na Peloponezie? 22.08.14, 09:25
      polecam miajscowosc Kiveri - baza wypadowa do wszystkich perel kultury greckiej
      mala miajscowosc I nieduzo turystow
      polecam apartamenty Jasu- wysoki standard I przystepna cena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka