Dodaj do ulubionych

Skuter w Grecji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 18:38
Czy do wypozyczenia skuteru w Grecji potrzebne jest prawo jazdy???
Obserwuj wątek
    • Gość: mario29 Re: Skuter w Grecji IP: *.bphpbk.pl 02.08.04, 10:27
      no jasne ze tak... i kask... nb te kaski w wypozyczalniach to ... ech lepiej
      nie mowic...
      • Gość: blaza Re: Skuter w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 15:52
        czy mozna wypozyczyc skuter na prawojazdy kategorii B?? dzieki za info
    • Gość: control Re: Skuter w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:59
      Może teoretycznie jest potrzebne, ale nikt tego nie sprawdza. W kasku mózg by
      ci się ugotował.
      • Gość: Picasso Re: Skuter w Grecji IP: *.crowley.pl 02.08.04, 21:56
        mario trochę przesadził.
        Przepis o jeżdzeniu w kasku obowiązuje, a ewentualny mandat to 40 Euro.
        Ale w miejscowościach turystycznych wszyscy śmigają z gołymi głowami i żaden
        glina się nie przyczepi. No chyba, że byś jechał pod prąd będąc pod wpływem
        ouzo. Albo chciał tak jeździc po Atenach w trakcie olimpiady.
        Niektóre wypożyczalnie za pożyczenie borą w zastaw tylko paszport, ale prawko
        zawsze lepiej mieć. Na wszelki wypadek oczywiście. (nigdy nie wiesz czy
        przypadkiem nie potrącisz chłopa na osiołku :) i nie wynikną z tego problemy )
        Ceny są różne w zależności od regionu. Najtansze na Halkidiki i Riwierze
        Olimpijskiej.
        I jeszcze jedna rada.
        Nie pożyczaj z pierwszej lepszej wypożyczalni. Dowiedz się o wszystkich
        możliwych i wybieraj tam gdzie skutery są w miarę nowe. Niektóre wypożyczalnie
        mają naprawdę prawie nówki. Najlepiej żeby miały mniej niż 10000 km przebiegu.
    • blazak Re: Skuter w Grecji 11.09.04, 15:58
      jakiej kategorii prawojazdy trzeba miec zeby wynajac skuter w grecji?? bo ja
      mam tylko B i nie wiem czy bede mogl. dzieki za info
      • Gość: camyk Re: Skuter w Grecji IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.09.04, 20:03
        Czy obsługa takiego skutera przypomina skuter wodny + hamulce? Tzn., skrzynia
        automatyczna? Proszę się nie śmiać, jeszcze nie jeździłem a będę miał okazję
        już niedługo;)
        • Gość: Marta Re: Skuter w Grecji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.04, 13:44
          Wszystkie skutery które wypożyczaliśmy w Grecji były całkowicie automatyczne.
          Gaz i hamulec. Żadna filozofia. Banał. Niby takie maleństwo a można się było
          rozpędzić do 70km/h! Przy wypożyczeniu nie wymagają prawa jazdy. My daliśmy pod
          zastaw paszport. Cena od 6-10E/dzień plus paliwo. Pali to bardzo mało a cena
          paliwa niższa niż w Polsce! Pozdrawiam
          • agios_karlos Re: Skuter w Grecji 07.10.04, 14:28
            Jeśli lubisz ryzyko to faktycznie możesz wypozyczyć skuter za 6-10 Euro ale
            pamiętaj, że jest to cena bez ubezpieczenia! Jeśli go rozwalisz to za to
            płacicsz, nie wspominając o drugim pojeździe, a nie są do małe pieniądze
            zwłaszcza jak trafisz w lepszy wózek. Z pełnym ubezpieczeniem zapłacisz ok
            20Euro za dzień (skuter do 50cc). To są ceny z Krety, z przed tygodnia.

Co do prowadzenia to banał, tak jak napisała Marta.
            pozdrawiam :)
    • Gość: Ba. Re: Skuter w Grecji IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.09.04, 20:37
      Nie tylko potrzebne sa prawo jazdy ale i skonczone 21 lat!
      • blazak Re: Skuter w Grecji 12.09.04, 00:13
        ale jakiej kategorii??
        • Gość: Ba. Re: Skuter w Grecji IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.09.04, 13:55
          B
          • blazak Re: Skuter w Grecji 13.09.04, 16:37
            czyli skoro posiadam prawo jazdy kat B i mam 20 lat to co ja moge w grecji
            wyporzyczyc oprócz roweru:)?
            • Gość: Ba. Re: Skuter w Grecji IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.09.04, 18:58
              hulajnoge?
              • Gość: t Re: Skuter w Grecji IP: *.u.mcnet.pl 15.09.04, 15:54

leżak na plaży ;))))
                • blazak Re: Skuter w Grecji 16.09.04, 22:33
                  no co wy?? serio?? fajosko. tylko panie Ba ma pan nie bardzo informacje bo nie
                  potrzebne jest 21 lat tylko 18.
                  • agios_karlos Re: Skuter w Grecji 07.10.04, 14:33
                    W niektórych wypożyczalniach w ogóle nie pytają o wiek. Jak coś będziesz
                    wypożyczał zwróć uwagę na ubezpieczenie bo u nich Full Insurence to nie jest to
                    samo co u nas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka