Dodaj do ulubionych

KAVOS - Korfu

IP: *.lib.uoi.gr 29.11.04, 16:21
bardzo mnie interesuje miasto Kavos, slyszalam ze jest bardzo popularne.
jesli ktos tam byl, bardzo prosze o napisanie o tym miescie, gdzie mozna sie
pobawic wieczorem i z jakiego biura mozna wykupic wycieczke do Kavos
Obserwuj wątek
    • Gość: bozena Re: KAVOS - Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 00:06
      w ubieglym roku spedzalismy wakacje w Peramie kolo Korfu i objechalismy cala
      wyspe, spedzajac kilka godzin w kazdej wiekszej miejscowosci. Kavos jest na
      samym poludniu i slynie z tego, ze jest to na Korfu mekka angoli. Jest ich tam
      cale mnostwo, przewaznie mlodziez w wieku do 20 lat, balangujaca cale noce i
      spedzajaca dnie na spaniu w hotelu lub na plazy. Budza sie po poludniu i
      zaczynaja od nowa. Sa glosni i bezpruderyjni. Ja osobiscie nie wybralabym tego
      miejsca na odpoczynek chyba, ze ktos lubi tak spedzac czas. Jest na Korfu wiele
      fajniejszych miejsc a do Kavos mozna po prostu wpasc, by je zobaczyc.

• Gość: Agata Re: KAVOS - Korfu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.05, 12:04
        Podpisuję się pod wypowiedzią przedmówczyni obiema rękami... :)
    • Gość: malik Re: KAVOS - Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:33
      Ojoj! Przeciez to najokropniejsze miejsce na tej pieknej wyspie! Wspolczuje
      wszystkim, ktorzy tam trafia (no chyba, ze swiadomie) Pelno pijanych angielskich
      malolatow, angielskie knajpy, angielskie menu, angielska TV, angielska obsluga,
      zdewastowane przez angielska mlodziez hotele...juz chyba lepiej od razu pojechac
      do Anglii
      • bebiak Re: KAVOS - Korfu 05.01.05, 16:10
        Będąc na Korfu we wrześniu 2001 (drugi tydzień) poczułam wewnętrzną potrzebę
        obejrzenia tego miejsca: dokładnie tak jak napisał mój przedmówca. Spędziłam
        tam .. ja wiem... 10-15 minut przed południem tak sobie jeżdżąc autkiem,
        zaglądając tu i tam - więcej doprawdy nie potrzebowałam aby móc stwierdzić: to
        nie dla mnie.
        Nie wiem ile w tym prawdy, ale ktoś mi na wyspie opowiadał (może właściciel
        mego hotelu? może ktoś w jakiejś kafejce? nie pamietam), że Kavos "stworzono"
        celowo aby było jedno takie miejsce na wyspie gdzie tego typu "turyści" mogą
        się zatrzymać, imprezować i ... dewastować a nie plątać się po całej wyspie,
        zdecydowanie obniżając jej walory. Ma to ponadto przywrócić dobre imię takim
        miejscowościom (te mi wymieniono) jak Benitses oraz Moraitice.
        Pozdrowionka. B.
        • Gość: Rezydent z Korfu Re: KAVOS - Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 18:06
          Kavos jest potocznie zwane rezerwatem dla mlodziezy angielskiej.Warto tam
          pojechac zeby zobaczyc to zjawisko.Nie radze jednak tam mieszkac.
          • Gość: Lee Re: KAVOS - Korfu IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 05.01.05, 21:37
            Oj prawda..kavos to jedna z tych agielskich miejscowosci jak magaluf na
            majorce, ayia napa na cyprze czy malia na krecie zdominowana prawie w 100%
            przez anglikow. hmm zalezy co kto lubi ale musisz sie przygotowac na tlumy
            nawalonych nastolatkow wymiotujacych i uprawiajacych sex gdzie sie da,
            dziewczyny uwielbiajace bawic sie w hmm kobiety lekkich obyczajow, czeste bojki
            itp
            jesli chcesz poimprezowac to raczej wybieraj miastaczka gdzie spotykaja sie
            ludzie z calej europy a nie tylko anglicy. na korfu akurat nie wiem ktore to

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka