Dodaj do ulubionych

Kreta - Blue Bay?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:57
Czy ktoś był w tym hotelu i może podzielić się wrażeniami. Lecę tam Z
Neckermannem.
Obserwuj wątek
    • georghe Re: Kreta - Blue Bay? 17.05.05, 11:26
      A ja nie pamiętam z kim lecę, ale wiem że wylot jest z Cracova i będę w Blue
      Bay od 15 lipca :)
      Też jestem ciekaw opinii nt. tego hotelu.
      • neronka Re: Kreta - Blue Bay? 17.05.05, 12:09
        Popatrzcie na forum o hotelach:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=14952520
        • Gość: malina Re: Neronko!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 13:50
          Hotel którego opinię nam przedstawiłaś jest na Rodos! A my jedziemy na Kretę
          • gale Re: Neronko!!!!! 17.05.05, 16:10
            Nie badzmy malostkowi
            • Gość: CYA Re: IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 17.05.05, 18:00
              lece w niedziele. moja kolezanka juz tam jest i podobno jest w porzadku. to
              jest strona hotelu: www.bluebayhotel.com
              jak chcesz moge Ci napisac maila jak juz bede na krecie i podac wiecej
              szczegolow
              • Gość: malina Re: Komedia pomyłek:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:06
                Hotel Blue Bay sprzedawany przez Neckermanna jest na Krecie w miejscowości Agia
                Pelagia, a nie w Hersonissos.
                Czy o ten hotel chodzi Kasi?
            • Gość: malina Re: Neronko!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:00
              Proszę proszę:) Czy Agora przed podpisaniem umowy robi moderatorom test na
              poczucie humoru?
              • Gość: CYA Re: IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 17.05.05, 18:33
                przynajmniej jestesmy coraz blizej:)
                • Gość: kasia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:42
                  Tak, chodzi mi o Blu Bay w Agia Pelagia :)
                  • Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:50
                    Ha! Dobrze myślałam , też jadę
                    • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:02
                      masz jakieś informacje? Rozmawiałaś może z kimś, kto tam był?
                      • Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:54
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=7290315&a=7615057
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=6793644&a=6793644
                        Tyle znalazłam, ale to z 2003r, inne biuro i chyba jeszcze przed remontem
                        • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:33
                          Dzięki Malinko :)
                          A może ktoś był już po remoncie?
                          • Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:30
                            Pierwsi powinni już wrócić. Neckermann zaczął sezon na Krecie od 25 kwietnia
                            • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:43
                              www.bluebay-crete.gr/bbayframeset.htm
                              Znalazłam stronkę tego hotelu :)
                              • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:08
                                może ktoś już wrócił?
                                • Gość: meg100 Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.catv.net.pl 25.05.05, 22:15
                                  Co prawda nie mieszkalam w samym Blue Bay'u w Agia Pelagia (mieszkalismy w
                                  Harrisie, kawalek dalej), ale wiem co nieco. A wiec: spory hotel z basenem,
                                  program animacyjny dla dzieci, dyskoteki dla mlodziezy i piekne widoki z okien
                                  pokoi hotelowych. To byl hotel "zaprzyjazniony" z naszym Harrisem wiec czesto
                                  tam bywalismy. Aha, bylo tam sporo Niemcow, Polakow moze z 5 osob. Bylismy w
                                  sierpniu zeszlego roku.
                                  • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 19:34
                                    dzięki Meg :)
                                  • georghe Re: Blue Bay w Agia Pelagia 01.06.05, 11:51
                                    A ja sie cieszę, że naszych tam mało :))
                                    • Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:46
                                      Z czego wnioskujesz, że naszych tam mało?
                                      • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 19:51
                                        bo głównie Niemcy podobno.
                                        • Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:19
                                          W niemieckim katalogu Neckermanna nie ma tego hotelu w tym roku.
                                          • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:57
                                            o kurczę, to będą sami Polacy?
                                            • Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:48
                                              Wpisałam Blue Bay Agia Pelagia w wyszukiwarce i wyskoczyły mi strony
                                              -słowacka, ale sprzedają bungalowy
                                              -niemiecka, nie neckermann
                                              -hiszpańska
                                              -angielska

Wygląda na to,że Neckermann sprzedaje budynek główny w Polsce, a pozostałe biura
                                              inny budynek i bungalowy.
                                              Może w końcu ktoś wróci i coś się dowiemy. Kiedy lecisz?
                                              • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:53
                                                1 lipca. A Ty?
                                                • Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:39
                                                  3VII
                                                  • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:14
                                                    Wrócił ktoś i ma najświeższe informacje?
                                                  • grazka15 Re: Blue Bay w Agia Pelagia 13.06.05, 08:17
                                                    Gość: malina 06.06.2005 20:19 + odpowiedz
                                                    >W niemieckim katalogu Neckermanna nie ma tego hotelu w tym roku.
                                                    Hotel Blue Bay jest w ofercie niemieckiego katalogu Neckermanna w tym roku.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:36
                                                    W niemieckim katalogu na stronie 56-57 są hotele Eva Mare i Peninsula i to już
                                                    koniec ofert w miejscowości Agia Pelagia.
                                                    Następna strona- miejscowość Amoudara
                                                    Czyżbym miała inny katalog?
                                                  • grazka15 Re: Blue Bay w Agia Pelagia 20.06.05, 08:47
                                                    Sprawdź tu:
                                                    www1.neckermann-reisen.de/nec/flugergebnis.jsp?ibe_pagename=flr%2Fflr_ergebnis.cfm&cfid=15484045&cftoken=25348038&hoFilterAktiv=1&ibe_self=0&ibe
                                                    _filterZFH=0&ibe_zielorte=770&ibe_hotellage=0&ibe_hotel_kat=0&ibe_hotel_verpf=0&
                                                    ibe_sortierung=1
                                                    Ja nie sprawdzałam w katalogu, tylko na ich stronie internetowej. Tam jest
                                                    oferta do hotelu Blue Bay.
                                                    Pozdrawiam

• jacek1f bardzo przyzwoite apartamenty, choc troche na 20.06.05, 09:01
                                                    gorze, dosjcie do morza i miasteczka - 10-15 minut, powrót tyć gorzej, bo pod
                                                    górkę:-) ale kondycja po tygodniu wspaniała.
                                                    Przystanek blisko, dwie wypożyczalnei nieopodal - jesli mozecie bierzcie autko
                                                    jakies! Agia przepiekna - poszukajcie postow o niej więcej.
                                                    Po remoncie, z wlasnym basenem i barem - mozna nie wychodzic w ogole:-) Tak
                                                    robili kiedys Anglicy i Szwedzi, bo BBay tylko ich kiedys przed laty (i przed
                                                    remontem) obslugiwalo... Milego pobytu!
                                                  • Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:14
                                                    Widocznie zdecydowali się sprzedawać Blue Bay na rynku niemieckim już po
                                                    wydrukowaniu katalogu. Ma to swoje wady:( ma i zalety:)
                                                  • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:56
                                                    No ludziska! Wrócił ktoś i ma najświeższe wiadomości?
                                                  • Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 22:42
                                                    lecę jutro, opowiem po powrocie :)
    • georghe Re: Kreta - Blue Bay? 12.07.05, 07:19
      Jak nazywa sie region Krety, w którym leży Agia Pelagia ?
      • jacek1f Re: Kreta - Blue Bay? 12.07.05, 11:57
        1. północ centrum - geograficznie;
        2. nomos Iraklio - administracyjnie;
        • Gość: malina Re: Kreta - Blue Bay? IP: *.her01.cas.hol.gr 16.07.05, 22:05
          No wiec jestem w hotelu. Pozdrawiam goraco. Hotel opisalam w czesci grecja
          hotele
    • Gość: vito Re: Kreta - Blue Bay? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:40
    • Gość: vito właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:58
      zależy, co kto lubi, są tacy, że nic nigdzie im sie podobać nie będzie, a są też
      i tacy, którzy są wszędzie szczęśliwi.

1. Położenie: super - na cyplu - z każdej strony pokoje hotelowe wychodzą na
      zatokę. Hotel nie jest przy autostradzie, więc jest cisza i spokój, słychać
      tylko koguty i szum drzewek oliwnych. Do plaży Mononaftis 150m w dół - żwirowa,
      ale za to piękna do nurkowania. Plaża w Agia Pelagia - 1 km - piaszczysta - dla
      dzieci bomba, choc troche wąska. UWAGA! Do obydwu plaży goście hotelowych dowozi
      hotelowy bus.

2. Hotel - po remoncie - wygląda lepiej niż pokazują w internecie.
      mój pokój - jakieś 25m2 + przedpokój i duża łazienka i balkon 10m2 - nie wiem,
      czego ludzie oczekują po pokojach hotelowych - ja wychodze z założenia, że
      jestem w takim miejscu tydzień, dwa lub trzy, nie dłużej.

3. Narodowości - większość to CZesi i Słowacy, potem Niemcy, Francuzi, Belgowie,
      Holendrzy i Polacy (ok. 15 rodzin).

4. Obsługa: miła recepcja - bez problemów można sie z nimi porozumieć po ang,
      niem, franc. kelnerzy - mili. Bardzo lubią dzieci. (bez skojarzeń!!!)
      Pomimo, że na posiłki (szczególnie wieczorowy) winno przychodzic sie odpowiednio
      ubranym - kelnerzy nie fukają na ubranych niewieczorowo. Musieliby wyrzycać
      wszystkich Niemców.

5. Kuchnia: rzeczywiście mało grecka, bardziej kontynentalna. Jest za to wieczór
      grecki z kuchnią typowo grecką (dipy, musaka, szaszłyki i raka, itp)

6. Kradną? a gdzie nie? tacy Polacy gdziekolwiek pojadą i zaraz ich okradają.
      Napoleon ukradł nam Walewską i parę innych a Watykan Karola Wojtyłłę -och, co za
      naród.
      • Gość: georghe Re: właśnie wróciłem IP: *.her01.cas.hol.gr 17.07.05, 19:21
        Z ta cisza to troche nie do konca tak, no chyba ze sie na basen nie chodzi....
        Dzieciarnia robi taki raban ze leb puchnie.
        Zarcie I liga - zwlaszcza kolacyjki... mniammm :)
        W hotelu glownie Czesi i Niemcy.
        I wogole fajno jest !
        Pozdrawiam z hotelowego internet cafe :)
      • mali_na Re: właśnie wróciłem 18.07.05, 08:19
        6. Kradną? a gdzie nie? tacy Polacy gdziekolwiek pojadą i zaraz ich okradają.
        > Napoleon ukradł nam Walewską i parę innych a Watykan Karola Wojtyłłę -och, co
        za naród.

Nie obwinialabym za to Polakow, wg slow rezydentki podobne zdazenia mialy
        miejsce w innych hotelach. Policja twierdzila, ze to grupa z zewnatrz
        Co do tej ciszy i spokoju, to przesada. To duzy glosny hotel polozony w cichym
        miejscu.
        W restauracji w sobote i niedziele maja miejsce smieszne sceny, gdy ludzie z
        talerzykami w reku czekaja na wolne miejsce:) Widzialam Niemca wypijajacego
        zupe na stojaka i mame karmiaca czyms dziecko.
        • Gość: kasia Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:57
          To pewnie ja dawałam dziecku cos do przegryzienia, bo ono niekoniecznie
          zrozumie, że trzeba chwilkę poczekać. Ja rozumiem i wcale mnie to nie wkurza.
          posiłki trwają 2,5 godziny, więc można przyjść, kiedy nie ma ścisku :)
          A Blue Bay jest ok.
          • mali_na Re: właśnie wróciłem 19.07.05, 08:25
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> To pewnie ja dawałam dziecku cos do przegryzienia, bo ono niekoniecznie
            > zrozumie, że trzeba chwilkę poczekać. Ja rozumiem i wcale mnie to nie wkurza.
            > posiłki trwają 2,5 godziny, więc można przyjść, kiedy nie ma ścisku :)
            > A Blue Bay jest ok.

Jest ok, bo pokoje ladne, czyste, obsluga mila, ale widac,ze nie bawiliscie sie
            w tawernie z Grekami do pozna. Przy basenie zamknelam oczy , a po otwarciu
            stwierdzilam,ze rownie dobrze ten hotel moze byc na Ibizie, czy Costa cos tam.
            • Gość: kasia Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:03
              rzeczywiście, nie bawiliśmy się z Grekami do 2 w nocy. Trudno poczuć Grecję, nie
              wychodząc z hotelu, dlatego na parę dni wypożyczyliśmy samochód i poznawaliśmy
              Kretę na własną rękę - wystarczyło, żeby chcieć tam jeszcze wrócić :)
              Blue Bay nie jest dużym hotelem, przynajmniej jeśli porówna się z innymi w
              ofercie Neckermanna ;) pokój mieliśmy w najcichszej części, tzn. bliżej boiska -
              tam naprawdę nie było słychać ani krzyków dzieciaków ani wieczornych animacji,
              które nie każdy lubi. A widok na zatokę - przepiękny.
              W pokojach gustownie i czysto, jedzenie - jeśli chodzi o mnie - ok, klimatyczny
              wieczór grecki, bardzo miła obsługa (także rezydentka; pozdrowienia dla pani
              Kasi), jakoś nie miałam problemów z leżakami na basenie, może dlatego, że nie
              codziennie tam chodziliśmy :)
              Dużo rodzin z dziećmi i chyba właśnie im najbardziej polecałabym ten hotel. Nam
              się podobało!
              • Gość: georghe Re: właśnie wróciłem IP: *.her01.cas.hol.gr 23.07.05, 19:55
                Pani kasia jest OK., w dodatku z Ustrzyk D. :)))
                Fajna babka, tylko dlaczego zawsze mowi: "gdzie
                bylismy" "bedziemy" "przyjechalismy"..., ja z nia nigdzie nie bylem... :))))
                I wogole nie ma co narzekac. majac prownanie do innych wakacyjnych wypraw, ta
                wydaje mi sie najlepsza. hotel i obsluga na bardzo zadowalajacym pozimie.
                wiecej napisze jak wroce.
                • Gość: kasia Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:53
                  Aż się nie chciało wracać...
                  • Gość: Greg Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:34
                    Witajcie dobrzy ludzie, dzieki za komentarze na temat Blue Bay.
                    Po lekturze czuje sie uspokojony i pozytywnie nastawiony do tego hotelu.

Lece 03 sierpnia z czeskiego biura podrozy, bedzie ktos tam w tym terminie ?

• Gość: kasia Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:03
                      cieszymy się, że mogliśmy Ci pomóc
                    • Gość: kasia Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:46
                      Wróciłeś? Jakie wrażenia?
                      • Gość: kasia uwaga! hotel zmienił nazwę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 22:38
                        Hotel Blue Bay w Agia Pelagia w tym roku zmienił nazwę na STELIOUS. Jest w
                        ofercie HIT Neckermanna. Polecam.
      • Gość: Cichaj Re: właśnie wróciłem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.06, 13:28
        Super opis - krótki, treściwy, oddający ch-er hotelu i okolicy. Mam tylko jedno
        pytanko dot. plaży mononafis - jak na niej poradzi sobie osoba nie potrafiąca
        dobrze pływać tzn czy w wodzie piasek czy kamulce, czy łagone wejście czy od
        razu głęboko itp. /to istotna inf. równiez dla rodzin z małymi dziećmi/. No i
        jak z miejscem na tej plaży = walka o kazdy metr i leżak czy luzik ?
        Pzdr
        Cichaj
        PS lecimy tam pod koniec czerwca ale jako hotel Stelios /ponoć zmienił nazwę z
        Blue Bay/
        • jacek1f płytko jest, ale same kamienie i kamyki i skały. W 19.02.06, 15:51
          ejscie tylko w butach, maluch w butkach koniecznie.
          Plaża kamienista - zawsze w maju wwożą piach, ale kamienie rządzą.
          Jest mała, a z Peninsuli schodzą goście. Lepiej rano przyjsc i brać
          łózko/łózka, potem cały dzień są Twoje.

Dzieci bawią się swobodnie przy brzegu, ale powtarzam wejście w butkach dla
          dorosłych też - dużo jeżowców troche dalej.

Jeżeli ma się samochód - to polecam plażę w Fodele (z kompleksem basenów w
          hotelu na górze - dostepne oczywiście dla wszystkich) oraz choćby zatłoczoną
          ale piaseczkową w samym centrum Agii.:-)
          • Gość: kasia Re: płytko jest, ale same kamienie i kamyki i ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:11
            z tym tłokiem na plaży bym nie przesadzała. W ciągu dwóch tygodni w lipcu 2005
            nie zdażyło się, żeby nie było wolnych leżaków. Tłoczniej robi się rzeczywiście
            w soboty i niedziele. Piasek bardzo się nagrzewa, więc buciki dla malucha tm
            bardziej wskazane.
            • jacek1f aaa soboty, niedzile to inna sprawa, bo 19.02.06, 18:46
              Mononaftis i Agia w ogóle jest ulubiona weekendową miejscowoscią Iraklijczyków:-
              ))

Dla mnie :-)) jest tłok.
              • Gość: kasia Re: aaa soboty, niedzile to inna sprawa, bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:54
                to oczywiście względne, ale mniejszy ten tłok niż nad Bałtykiem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka