Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:57 Czy ktoś był w tym hotelu i może podzielić się wrażeniami. Lecę tam Z Neckermannem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georghe Re: Kreta - Blue Bay? 17.05.05, 11:26 A ja nie pamiętam z kim lecę, ale wiem że wylot jest z Cracova i będę w Blue Bay od 15 lipca :) Też jestem ciekaw opinii nt. tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Kreta - Blue Bay? 17.05.05, 12:09 Popatrzcie na forum o hotelach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=14952520 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Neronko!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 13:50 Hotel którego opinię nam przedstawiłaś jest na Rodos! A my jedziemy na Kretę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYA Re: IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 17.05.05, 18:00 lece w niedziele. moja kolezanka juz tam jest i podobno jest w porzadku. to jest strona hotelu: www.bluebayhotel.com jak chcesz moge Ci napisac maila jak juz bede na krecie i podac wiecej szczegolow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Komedia pomyłek:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:06 Hotel Blue Bay sprzedawany przez Neckermanna jest na Krecie w miejscowości Agia Pelagia, a nie w Hersonissos. Czy o ten hotel chodzi Kasi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Neronko!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:00 Proszę proszę:) Czy Agora przed podpisaniem umowy robi moderatorom test na poczucie humoru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYA Re: IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 17.05.05, 18:33 przynajmniej jestesmy coraz blizej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:42 Tak, chodzi mi o Blu Bay w Agia Pelagia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:50 Ha! Dobrze myślałam , też jadę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:02 masz jakieś informacje? Rozmawiałaś może z kimś, kto tam był? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=7290315&a=7615057 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=6793644&a=6793644 Tyle znalazłam, ale to z 2003r, inne biuro i chyba jeszcze przed remontem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:33 Dzięki Malinko :) A może ktoś był już po remoncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:30 Pierwsi powinni już wrócić. Neckermann zaczął sezon na Krecie od 25 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:43 www.bluebay-crete.gr/bbayframeset.htm Znalazłam stronkę tego hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:08 może ktoś już wrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg100 Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.catv.net.pl 25.05.05, 22:15 Co prawda nie mieszkalam w samym Blue Bay'u w Agia Pelagia (mieszkalismy w Harrisie, kawalek dalej), ale wiem co nieco. A wiec: spory hotel z basenem, program animacyjny dla dzieci, dyskoteki dla mlodziezy i piekne widoki z okien pokoi hotelowych. To byl hotel "zaprzyjazniony" z naszym Harrisem wiec czesto tam bywalismy. Aha, bylo tam sporo Niemcow, Polakow moze z 5 osob. Bylismy w sierpniu zeszlego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 19:34 dzięki Meg :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Blue Bay w Agia Pelagia 01.06.05, 11:51 A ja sie cieszę, że naszych tam mało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 13:46 Z czego wnioskujesz, że naszych tam mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 19:51 bo głównie Niemcy podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:19 W niemieckim katalogu Neckermanna nie ma tego hotelu w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:57 o kurczę, to będą sami Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:48 Wpisałam Blue Bay Agia Pelagia w wyszukiwarce i wyskoczyły mi strony -słowacka, ale sprzedają bungalowy -niemiecka, nie neckermann -hiszpańska -angielska Wygląda na to,że Neckermann sprzedaje budynek główny w Polsce, a pozostałe biura inny budynek i bungalowy. Może w końcu ktoś wróci i coś się dowiemy. Kiedy lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:53 1 lipca. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:39 3VII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:14 Wrócił ktoś i ma najświeższe informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
grazka15 Re: Blue Bay w Agia Pelagia 13.06.05, 08:17 Gość: malina 06.06.2005 20:19 + odpowiedz >W niemieckim katalogu Neckermanna nie ma tego hotelu w tym roku. Hotel Blue Bay jest w ofercie niemieckiego katalogu Neckermanna w tym roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:36 W niemieckim katalogu na stronie 56-57 są hotele Eva Mare i Peninsula i to już koniec ofert w miejscowości Agia Pelagia. Następna strona- miejscowość Amoudara Czyżbym miała inny katalog? Odpowiedz Link Zgłoś
grazka15 Re: Blue Bay w Agia Pelagia 20.06.05, 08:47 Sprawdź tu: www1.neckermann-reisen.de/nec/flugergebnis.jsp?ibe_pagename=flr%2Fflr_ergebnis.cfm&cfid=15484045&cftoken=25348038&hoFilterAktiv=1&ibe_self=0&ibe _filterZFH=0&ibe_zielorte=770&ibe_hotellage=0&ibe_hotel_kat=0&ibe_hotel_verpf=0& ibe_sortierung=1 Ja nie sprawdzałam w katalogu, tylko na ich stronie internetowej. Tam jest oferta do hotelu Blue Bay. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f bardzo przyzwoite apartamenty, choc troche na 20.06.05, 09:01 gorze, dosjcie do morza i miasteczka - 10-15 minut, powrót tyć gorzej, bo pod górkę:-) ale kondycja po tygodniu wspaniała. Przystanek blisko, dwie wypożyczalnei nieopodal - jesli mozecie bierzcie autko jakies! Agia przepiekna - poszukajcie postow o niej więcej. Po remoncie, z wlasnym basenem i barem - mozna nie wychodzic w ogole:-) Tak robili kiedys Anglicy i Szwedzi, bo BBay tylko ich kiedys przed laty (i przed remontem) obslugiwalo... Milego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:14 Widocznie zdecydowali się sprzedawać Blue Bay na rynku niemieckim już po wydrukowaniu katalogu. Ma to swoje wady:( ma i zalety:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:56 No ludziska! Wrócił ktoś i ma najświeższe wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Blue Bay w Agia Pelagia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 22:42 lecę jutro, opowiem po powrocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Kreta - Blue Bay? 12.07.05, 07:19 Jak nazywa sie region Krety, w którym leży Agia Pelagia ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: Kreta - Blue Bay? 12.07.05, 11:57 1. północ centrum - geograficznie; 2. nomos Iraklio - administracyjnie; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Kreta - Blue Bay? IP: *.her01.cas.hol.gr 16.07.05, 22:05 No wiec jestem w hotelu. Pozdrawiam goraco. Hotel opisalam w czesci grecja hotele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 16:58 zależy, co kto lubi, są tacy, że nic nigdzie im sie podobać nie będzie, a są też i tacy, którzy są wszędzie szczęśliwi. 1. Położenie: super - na cyplu - z każdej strony pokoje hotelowe wychodzą na zatokę. Hotel nie jest przy autostradzie, więc jest cisza i spokój, słychać tylko koguty i szum drzewek oliwnych. Do plaży Mononaftis 150m w dół - żwirowa, ale za to piękna do nurkowania. Plaża w Agia Pelagia - 1 km - piaszczysta - dla dzieci bomba, choc troche wąska. UWAGA! Do obydwu plaży goście hotelowych dowozi hotelowy bus. 2. Hotel - po remoncie - wygląda lepiej niż pokazują w internecie. mój pokój - jakieś 25m2 + przedpokój i duża łazienka i balkon 10m2 - nie wiem, czego ludzie oczekują po pokojach hotelowych - ja wychodze z założenia, że jestem w takim miejscu tydzień, dwa lub trzy, nie dłużej. 3. Narodowości - większość to CZesi i Słowacy, potem Niemcy, Francuzi, Belgowie, Holendrzy i Polacy (ok. 15 rodzin). 4. Obsługa: miła recepcja - bez problemów można sie z nimi porozumieć po ang, niem, franc. kelnerzy - mili. Bardzo lubią dzieci. (bez skojarzeń!!!) Pomimo, że na posiłki (szczególnie wieczorowy) winno przychodzic sie odpowiednio ubranym - kelnerzy nie fukają na ubranych niewieczorowo. Musieliby wyrzycać wszystkich Niemców. 5. Kuchnia: rzeczywiście mało grecka, bardziej kontynentalna. Jest za to wieczór grecki z kuchnią typowo grecką (dipy, musaka, szaszłyki i raka, itp) 6. Kradną? a gdzie nie? tacy Polacy gdziekolwiek pojadą i zaraz ich okradają. Napoleon ukradł nam Walewską i parę innych a Watykan Karola Wojtyłłę -och, co za naród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georghe Re: właśnie wróciłem IP: *.her01.cas.hol.gr 17.07.05, 19:21 Z ta cisza to troche nie do konca tak, no chyba ze sie na basen nie chodzi.... Dzieciarnia robi taki raban ze leb puchnie. Zarcie I liga - zwlaszcza kolacyjki... mniammm :) W hotelu glownie Czesi i Niemcy. I wogole fajno jest ! Pozdrawiam z hotelowego internet cafe :) Odpowiedz Link Zgłoś
mali_na Re: właśnie wróciłem 18.07.05, 08:19 6. Kradną? a gdzie nie? tacy Polacy gdziekolwiek pojadą i zaraz ich okradają. > Napoleon ukradł nam Walewską i parę innych a Watykan Karola Wojtyłłę -och, co za naród. Nie obwinialabym za to Polakow, wg slow rezydentki podobne zdazenia mialy miejsce w innych hotelach. Policja twierdzila, ze to grupa z zewnatrz Co do tej ciszy i spokoju, to przesada. To duzy glosny hotel polozony w cichym miejscu. W restauracji w sobote i niedziele maja miejsce smieszne sceny, gdy ludzie z talerzykami w reku czekaja na wolne miejsce:) Widzialam Niemca wypijajacego zupe na stojaka i mame karmiaca czyms dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:57 To pewnie ja dawałam dziecku cos do przegryzienia, bo ono niekoniecznie zrozumie, że trzeba chwilkę poczekać. Ja rozumiem i wcale mnie to nie wkurza. posiłki trwają 2,5 godziny, więc można przyjść, kiedy nie ma ścisku :) A Blue Bay jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_na Re: właśnie wróciłem 19.07.05, 08:25 Gość portalu: kasia napisał(a): > To pewnie ja dawałam dziecku cos do przegryzienia, bo ono niekoniecznie > zrozumie, że trzeba chwilkę poczekać. Ja rozumiem i wcale mnie to nie wkurza. > posiłki trwają 2,5 godziny, więc można przyjść, kiedy nie ma ścisku :) > A Blue Bay jest ok. Jest ok, bo pokoje ladne, czyste, obsluga mila, ale widac,ze nie bawiliscie sie w tawernie z Grekami do pozna. Przy basenie zamknelam oczy , a po otwarciu stwierdzilam,ze rownie dobrze ten hotel moze byc na Ibizie, czy Costa cos tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:03 rzeczywiście, nie bawiliśmy się z Grekami do 2 w nocy. Trudno poczuć Grecję, nie wychodząc z hotelu, dlatego na parę dni wypożyczyliśmy samochód i poznawaliśmy Kretę na własną rękę - wystarczyło, żeby chcieć tam jeszcze wrócić :) Blue Bay nie jest dużym hotelem, przynajmniej jeśli porówna się z innymi w ofercie Neckermanna ;) pokój mieliśmy w najcichszej części, tzn. bliżej boiska - tam naprawdę nie było słychać ani krzyków dzieciaków ani wieczornych animacji, które nie każdy lubi. A widok na zatokę - przepiękny. W pokojach gustownie i czysto, jedzenie - jeśli chodzi o mnie - ok, klimatyczny wieczór grecki, bardzo miła obsługa (także rezydentka; pozdrowienia dla pani Kasi), jakoś nie miałam problemów z leżakami na basenie, może dlatego, że nie codziennie tam chodziliśmy :) Dużo rodzin z dziećmi i chyba właśnie im najbardziej polecałabym ten hotel. Nam się podobało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georghe Re: właśnie wróciłem IP: *.her01.cas.hol.gr 23.07.05, 19:55 Pani kasia jest OK., w dodatku z Ustrzyk D. :))) Fajna babka, tylko dlaczego zawsze mowi: "gdzie bylismy" "bedziemy" "przyjechalismy"..., ja z nia nigdzie nie bylem... :)))) I wogole nie ma co narzekac. majac prownanie do innych wakacyjnych wypraw, ta wydaje mi sie najlepsza. hotel i obsluga na bardzo zadowalajacym pozimie. wiecej napisze jak wroce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:53 Aż się nie chciało wracać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:34 Witajcie dobrzy ludzie, dzieki za komentarze na temat Blue Bay. Po lekturze czuje sie uspokojony i pozytywnie nastawiony do tego hotelu. Lece 03 sierpnia z czeskiego biura podrozy, bedzie ktos tam w tym terminie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:03 cieszymy się, że mogliśmy Ci pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: właśnie wróciłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:46 Wróciłeś? Jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia uwaga! hotel zmienił nazwę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 22:38 Hotel Blue Bay w Agia Pelagia w tym roku zmienił nazwę na STELIOUS. Jest w ofercie HIT Neckermanna. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichaj Re: właśnie wróciłem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.06, 13:28 Super opis - krótki, treściwy, oddający ch-er hotelu i okolicy. Mam tylko jedno pytanko dot. plaży mononafis - jak na niej poradzi sobie osoba nie potrafiąca dobrze pływać tzn czy w wodzie piasek czy kamulce, czy łagone wejście czy od razu głęboko itp. /to istotna inf. równiez dla rodzin z małymi dziećmi/. No i jak z miejscem na tej plaży = walka o kazdy metr i leżak czy luzik ? Pzdr Cichaj PS lecimy tam pod koniec czerwca ale jako hotel Stelios /ponoć zmienił nazwę z Blue Bay/ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f płytko jest, ale same kamienie i kamyki i skały. W 19.02.06, 15:51 ejscie tylko w butach, maluch w butkach koniecznie. Plaża kamienista - zawsze w maju wwożą piach, ale kamienie rządzą. Jest mała, a z Peninsuli schodzą goście. Lepiej rano przyjsc i brać łózko/łózka, potem cały dzień są Twoje. Dzieci bawią się swobodnie przy brzegu, ale powtarzam wejście w butkach dla dorosłych też - dużo jeżowców troche dalej. Jeżeli ma się samochód - to polecam plażę w Fodele (z kompleksem basenów w hotelu na górze - dostepne oczywiście dla wszystkich) oraz choćby zatłoczoną ale piaseczkową w samym centrum Agii.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: płytko jest, ale same kamienie i kamyki i ska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:11 z tym tłokiem na plaży bym nie przesadzała. W ciągu dwóch tygodni w lipcu 2005 nie zdażyło się, żeby nie było wolnych leżaków. Tłoczniej robi się rzeczywiście w soboty i niedziele. Piasek bardzo się nagrzewa, więc buciki dla malucha tm bardziej wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f aaa soboty, niedzile to inna sprawa, bo 19.02.06, 18:46 Mononaftis i Agia w ogóle jest ulubiona weekendową miejscowoscią Iraklijczyków:- )) Dla mnie :-)) jest tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: aaa soboty, niedzile to inna sprawa, bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:54 to oczywiście względne, ale mniejszy ten tłok niż nad Bałtykiem :) Odpowiedz Link Zgłoś