kakofoniks 29.07.05, 10:23 jak dostac sie i za ile na santorini z krety?? najlepiej z iraklionu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: Prom: Kreta - Thira 29.07.05, 10:28 kakofoniks napisała: > jak dostac sie i za ile na santorini z krety?? > najlepiej z iraklionu Najtaniej to zapewne promem. W zeszłym tygodniu pływałam "Ierapetrą" linii LANE (on pływa na trasie Rodos- Pireus) i zawija na Thirę (ta linia ma na tamtych terenach jeszcze prom "Vincentos Kornaros"). "Ierapetra" na pewno wpływa do portów: Sitia i Agios Nikolaos na Krecie (zresztą z Ag. Nikolaos kiedyś płynęłam nim również), ale czy do Heraklionu wpływa? Oj, ja gapa, jakoś nie zanotowałam. Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Prom: Kreta - Thira 29.07.05, 10:30 Acha, zapomniałam - cena. Oczywiscie nei mam pojęcia, bo na tej trasie akurat nie płynęłam. Za prom: Rodos - Karpathos zapłaciłam 18 euro/one way ofkors, a prom płynął coś ok. 5,5 godziny. Myślę, że z Ag. Nikolaos na Thirę płynie podobnie stąd i cena pewnie zbliżona. Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Prom: Kreta - Thira 29.07.05, 10:33 Najtańszy prom to 16 euro od osoby na trasie Heraklion-Santorini, płynie ok. 4 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: a wodolot 29.07.05, 11:35 W zeszłym roku kosztował 28 euro w 1 stronę, teraz chyba 1-2 euro drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: czy ktos wie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 12:16 Hej kiedy będziesz na Krecie/ może druga połowa sierpnia? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś