Dodaj do ulubionych

SKANDAL ! UWAGA NA TRIADĘ - RODOS

IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 28.09.05, 19:07
nie wiem jakie macie doświadczenia ale wbrew umowie:
- skrócili o jeden dzień pobyt na Rodos
- na dzień przed wylotem z wyspy poinformowali nas z zaskoczenia
że lecimy zamiast do Warszawy do Krakowa a stamtąd autobusikiem 6 godzin do
Warszawy. Wszyscy uczestnicy zapłacili za pobyt do dnia ZAGWARANTOWANEGO w
umowie, i wylot w godzinach wieczornych z Rodos oraz przelot do Warszawy a
nie pieprzenie się pół dnia autobusem. Dajcie znać czy to jedyny przypadek
czy..... Rezydent - figura zwyczajnie olewająca, nie chcąca lub nie
potrafiąca czegokolwiek załatwić. Po co zatrudniają takich ludzi? oczywiście
nie darujemy i "pójdzie na noże" sądowe.Prośba o info czy było więcej takich
przypadków z tą firmą....
Obserwuj wątek
    • jollka2 Re: SKANDAL ! UWAGA NA TRIADĘ - RODOS 29.09.05, 09:11
      Biuro , z którym lecę w sobotę na Kretę, poinformowało nas, że nie obsługują
      Triady, bo ich hotele są targiczne i jest zbyt dużo reklamacji. Tyle w
      temacie :)
    • Gość: vivi Re: SKANDAL ! UWAGA NA TRIADĘ - RODOS IP: 217.11.141.* 29.09.05, 15:04
      A nie wydaje Ci się, że to wina linii lotniczych, a nie biura podróży?
      Wisz dobrze, że TRIADA korzysta z tanich linii lotniczych Celtral Wings i z
      samolotów czarterowych. Okecie jest w przebudowie i czartery muszą przepuścić
      wszystkie loty rejsowe. Nie widzę tu winy Biura, chociaż oczywiście nie powinni
      byli skracać wam pobytu.
      • Gość: kakofoniks linie lotnicze nie zmieniaja tras przelotow IP: *.retsat1.com.pl 30.09.05, 21:36
        z tego co wiem, szcegolnie tych czarterowych.
        apropo biur: www.kakofoniks.friko.pl/eccoholiday.html
        • uunnii Re: linie lotnicze nie zmieniaja tras przelotow 30.09.05, 22:07
          Ja takze powrocilam z Rodos niespelna miesiac temu, tyle ze ja meczylam sie z
          Itaka. Nie uwaza, iz byla to wyna przebudowy Okecia. Nasz samolot na przyklad
          nie pojawil sie na lotnisku na wyspie, ale za to podstawili nam ptaszystko
          innej firmy ze slowacka obsluga :).
          W sprawie reklamacji zycze powodzenia. takze czekam na odpowiedz
        • marghot Re: linie lotnicze nie zmieniaja tras przelotow 04.10.05, 13:24
          ale ja podpisuję umowę z bp, a nie z liniami lotniczymi i zmiany wprowadzone
          przez Central wings guzik mnie obchodzą.
          A swoją droga rafał Ropa odbyl dobra szkołe odpowiadania na reklamacje w Scan
          Holiday
        • Gość: bielik Re: linie lotnicze nie zmieniaja tras przelotow IP: 193.63.62.* 04.10.05, 18:21
          jak to milo znow cie zobaczyc na forum....jescze ci nie przeszlo z tymi
          karaluchami?moze powinienes isc do specjalisty...serio serio mowie, moze da sie
          jescze ciebie wyleczyc:-)
      • Gość: cs Re: SKANDAL ! UWAGA NA TRIADĘ - RODOS IP: *.k102.webspeed.dk 01.10.05, 12:59
        To nia ma znaczenia, czy to wina biura, czy linii, umowa byla pdpisana z Triada
        i to oni sa odpowiedzialni za calosc.
        Nich sie pozniej sami procesuja z przewoznikiem, to ich problem, a nie klienta.
        • Gość: podróżnik Re: SKANDAL ! UWAGA NA TRIADĘ - RODOS IP: 194.146.248.* 02.10.05, 11:43
          to chyba jak sie trafi - Bylem z Triada na Rodos i wszystko bylo OK. To, ze
          wylot sie opoznil to juz chyba taka uroda, ale nikt sobie tego nie krzywdzil
          poniewz zrobiono nam taka biesiade - wyzerke w restauracji, ze przez 2 tygodnie
          o takim jedzeniu moglismy tylko pomarzyc. Wiec chyba nie jest tak znowu zle.
          • mario72 Re: SKANDAL ! UWAGA NA TRIADĘ - RODOS 02.10.05, 16:53
            ja teraz jestem w Paralii z biurem triada, wszystko jest ok. organizacja bez
            zastrzezen i na dodetek ladna pogoda!!!! a wszyscy srraszyli ze bedzie zimno :)
            sorry ale te greckie klawiatury...
    • india25 Re: SKANDAL ! UWAGA NA TRIADĘ - RODOS 03.10.05, 08:52
      Hej! W poprzedni czwratek wrocilam z wycieczki organizowanej przez Triade na
      Rodos. Wszystko bylo zgodne z opisem i umowa. W przedostatni dzien wyjazdu
      zaproponowali nam przelot do Krakowa z transferem autobusowym do Wawy (podobnie
      jak u Ciebie), ale udalo nam sie zalatwic przez rezydenta, abysmy jednak
      wracali bezposrednio do Wawy. W umowie (jesli dokladnie przeczytasz) jest
      napiasane, ze biuro ma obowiazek dowiezienia Cie do miejsca przeznaczenia, ale
      godzine i trase moze zmieniac. Takze, moim zdaniem niepotrzebnie sie oburzasz...
      • Gość: vivi Re: SKANDAL ! UWAGA NA TRIADĘ - RODOS IP: 217.11.141.* 03.10.05, 09:54
        W umowie (jesli dokladnie przeczytasz) jest
        > napiasane, ze biuro ma obowiazek dowiezienia Cie do miejsca przeznaczenia,
        ale
        > godzine i trase moze zmieniac. Takze, moim zdaniem niepotrzebnie sie
        oburzasz..
        > .

I z tego też powodu nie wygracie z biurem podróży.
        Jeśli podpisało się taką umowę to sprawa jest nie do wygrania.Natomiast powinni
        wam zwrócić za 1 dzień pobytu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka