Dodaj do ulubionych

Ile zabrać na Rodos?

IP: *.acs.pl 28.07.06, 13:52
We wrzesniu jade z moim chlopakiem na tydzien na Rodos. Ile orientacyjnie
zabrac kasy ( mamy oplacony hotel i sniadania ), wliczajac jedzenie, skuter na
3 dni, od czasu do czasu jakis alkohol :D, wycieczke statkiem na pobliska
wyspe i drobne pamiatki?
Obserwuj wątek
    • Gość: KUBA Re: Ile zabrać na Rodos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:57
      witam serdecznie moim zdaniem jakieś 400 Euro!!!
      powinno wystarczyć:)
      • amoniaaa Znajomy wczoraj wrócił.... 28.07.06, 15:27
        nie byłam tam i nie znam jeszcze szczegółów jego wyprawy. wiem tylko że
        najtańszy olejek do opalania kosztuje 15 euro <lol> nieźle co??? ;)
        • Gość: agga Re: Znajomy wczoraj wrócił.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:31
          olejek najlepiej w Polsce sobie kupić!!!! A na Rodos tanio nie jest-jedna z
          najbardziej znanych greckich wysp,zreszta zalezy na ile sie wybierasz,ja byłam
          o10 ponad 500 euro straciłam-ale było PIĘKNIE
          • Gość: ella Re: Znajomy wczoraj wrócił.... IP: *.gorzow.mm.pl 28.07.06, 16:19
            Olejek napewno zabiore z Polski:) Zastanawiam sie nad opcja All Inclusive, także
            wtedy nie trzeba aż tyle gotówki, w końcu zawsze najwięcej kasy idzie na jedzonko:)
            • Gość: andrzej Re: Znajomy wczoraj wrócił.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:52
              trzy osoby tydzień czasu ze śniadaniami (bardzo marne)ale w apartamentach 800
              euro poszło ale z wypożyczeniem samochodu i wycieczką bez sensu na marmaris bo
              triada naciąga ludzi na zakupy złota i skór alkohol w cenie polskiego około 10
              euro za 0,7 litra a poza tym fajnie warto samemu objechać rodos autem piękne
              dzike zatoczki i widoki jazda jak w chorwacji po serpentynach
              • Gość: loja Re: Znajomy wczoraj wrócił.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:58
                Są też autobusy!!
            • lula78 Re: Znajomy wczoraj wrócił.... 28.07.06, 23:08
              Nie polecam opcji all inclusive w Grecji. Jedzenie w hotelach jest zazwyczaj
              cieniutkie i ani to kuchnia grecka ani międzynarodowa. Ostatnio w all inclusive
              w 4 gwiazdkowym hotelu podawali nam ciągle spaghetti, jakieś zdechłe bakłażany i
              nieświeże sałatki owocowe. Lepiej jest zjeść w tawernach.

--
              www.poradopedia.pl/ - porady na każdy temat
    • Gość: Ona Re: Ile zabrać na Rodos? IP: *.chello.pl 05.08.06, 17:01
      Wrocilam z Rodos tydzien temu,nie wiem ile kosztuje wypozyczenie samochodu,ale
      samo miasto Rodos chociazby kusi licznymi sklepami z pamiatkami i ciezko oprzec
      sie niektorym :)Bylam w miejscowosci Faliraki i podam Ci przykladowe ceny jakie
      tam obowiazuja:
      bilet do miasta Rodos 1,70 EURO
      kolorowe drinki 3-5 Euro
      piwo 2-3 Euro
      kartki 0,20 - 1 Euro
      obiad 6-8 Euro (bez napojow)-np souvlaki,frytki lub ryz + pomidory. Sok
      dodatkowo ok 2 Euro jezeli dobrze pamietam.
      arbuzy ok 1 Euro za czastke
      pamiatki typu miod,oliwki czy oliwa - ok.2-5 Euro w zaleznosci od wielkosci
      wycieczka statkiem - bylam z biura podrozy z ktorym wyjechalam,ale na miescie
      widzialam,ze kosztuje ok 20- 30 Euro srednio
      Mam nadzieje,ze pomoglam :)Reasumujac mysle,ze ok 400-500 Euro musicie zabrac.
      • Gość: Wojciech Re: Ile zabrać na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 02:40
        taksowka z Faliraki do Rodos 8 EURO nam sie oplacalo bo bylylsmy 2+2 x 2 czyli
        4 osoby dorosle i 2 dzieci - taryfe lapac z ulicy nie z postoju w efekcie
        przejazd jest tanszy niz autobusem. Ja wypozyczylem motorower - corka w srodku
        siedziala <5 lat> zona z tylu za 3 dni zaplacilem 35 Euro <w Polsce w Grzybowie
        za wypozyczenie motoroweru za 2 godziny placisz 60 PLN :)) > wlasciwie to nie
        oszczedzalem i EURO wrocilo do domu i wyszlo ze na 7 dni wydalem 500 <2 osoby
        dorosle i jedno dziecko> :) ale mialem sniadania i full wypas obiado-kolacje.
        Polecam wystrzal z kuli w Faliraki <taka kula w 2 osoby ktora w 1.5 sekundy
        osiaga predkosc 160 km/h - 25 euro osoba 10 euro zdjecia 15 euro film video :)
        > Ja akura bylem na Rodos w momencie upalow w Polsce i po wyladowaniu wydalo
        sie ze na Rodos jest chlodniej :) tzn.morze wyspa to nie Poznan :) Lody takie
        lodowe Calipo 1.5 euro. Woda mineralna 0.5 litra 50 centow - a bez tego obejsc
        sie nie mozna :) 2 lezaki i parasolka na plazy w zaleznosci gdzie 5-7 euro.
        Polecam - wycieczke z portu na wyspe Symi 25 Euro od osoby. Mozna sie udac do
        Turcji to juz koszt 110 euro na 2 osoby dorosle - ale tak naprawde to by wielki
        niewypal ten wyskoko do Turcji :) Wejscie do Doliny motyli 5 euro. No piwo
        Amstel 2 Euro :( Ouzo - w Lidlu 0,75l - 3,5 euro w Hotelu w sklepie 7 Euro :P
        Polecam motorower - naprawde - lamiesz przepisy bo jezdzilem w 3 osoby w
        kaskach - Policja jedzie obok i nic :) no szok :) panstwo dla turystow :P i tak
        zwiedzilem cala wyspe - bedoc mobilnym :) jeden dzien tylko musialem
        zrezygnowac bo byly duze wiatry i balem sie ze znajde sie na atrapie MAN-a :P w
        wyniku jakiegos podmuchu :)
        • Gość: el che Re: Ile zabrać na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:42
          Wojciech, albo ktoś inny a jakie uprawniena trzeba mieć na rodos żeby pojezdzić
          skuterkiem? bo czytalem ze trzeba miec prawko na motor, a gdzie indziej ze na
          prawko na auto? moze tak jak w Polsce do poj50cm na dowód?
          • Gość: tom Re: Ile zabrać na Rodos? IP: *.bis.top.pl 08.08.06, 12:03
            na skuter pokazałem prawo jazdy , a mam tylko B , Rodos jest niewielkie
            skuterek to dobre rozwiazanie.Pozdrawiam.

kokotech.republika.pl/GRECJA/rodos/index.html
          • mkozi1 Re: Ile zabrać na Rodos? 08.08.06, 19:35
            no ja sie naczytalem, ze musze miec prawko miedzynarodowe - mialem za malo
            czasu na to zeby zalatwic sobie ten papierek. Szukalem w necie i rozne byly
            wypowiedzi - ale ogolnie to wyspa dla turystow - pokazalem w wypozyczalni
            zwykle prawo jazdy i mowilem ze beda jezdzic 3 osoby - wypozyczajacy
            odpowiedzial ze dla niego to nie problem on wypozycza a policja nie zatrzymuje -
            no wez wyobraz sobie ze zatrzymuje cie policja i ty nie umiesz sie z nim
            dogadac :) <tzn. robiesz z siebie slodkiego turyste wychwalajacego grecje itp
            itp. to byl moj ewentualny wybieg. Ale gdzies czytalem, ze po wejsciu do UE -
            mozna jedzic na zwyklym prawku naszym ojczystym :) - no ale w przewodniku
            Neckermana a z tym biurem udalem sie na Rodos bylo jak wol napisane ze musze
            miec Miedzynarodowo Prawo Jazdy ktore wydaje sie na podstawie wniosku zlozonego
            w wydziale komunikacji :) No i prawie wszyscy jezdza bez kaskow :) a ja w kasku
            i 3 osoby - normalnie furora na ulicy :) No, ale coz zaliczylem kiedys wywrotke
            jako mlody chlopak na JAWIE 350 - sport i moja wyobraznia jest wielka :) KASKI
            na GLOWE!!! No i jeszcze jedno - wyspa w sam raz na skuterek :) ale o ile nie
            wieje :) Nie radze wybierac sie w trase z jednego konca wyspy na drugi jak
            wieje - bo mozna osiwiec :) Najlepiej wyprzedzaja taryfy - to tylko mercedesy i
            passaty ewntualnie zablakana skoda octawia - ale znaja sie na rzeczy - siada
            na kole i jak moze w mig oka wyprzeda :) bez stresu to sie odbywa. A te
            wszystkie samochody z RENT A CAR to tempo wycieczkowe i w pewnym momencie brak
            mi bylo nawet pobocza!!! Ludzie bez wyobrazni :( - jedyna rada moja pokazac
            takiemu lub takiej co trzyma tempo motoroweru siedzac w samochodzie ze ma
            jechac do przodu :) mimo wszystko polecam zwiedzanie wyspy na motorowerze :)
            • mkozi1 Re: Ile zabrać na Rodos? 08.08.06, 19:36
              dla niewtajemniczonych mkozi1 to wojciech - tak wyszlo po rejestracji na
              forum :))
    • Gość: ewamalgorzata Re: Ile zabrać na Rodos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:54
      My jeżdżąc do Grecji na tydzień, w opcji apartamenty bez wyżywienia, za to z
      samochodem na cały pobyt (ale, uwaga: jeździmy w czerwcu i we wrześniu)
      zazwyczja mieścimy się w 500E
      • Gość: Andi Re: Ile zabrać na Rodos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:38
        Dwa lata temu spędziliśmy tydzień na Rodos.Mieliśmy hotel z HB,więc na wynajem
        samochodu na 3 dni,drobne pamiątki,bilety autobusowe do Rodos i Lindos,napoje
        do kolacji,jakieś wieczorne winka wydaliśmy ok 400 euro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka