Dodaj do ulubionych

Rodos co zabrać???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 20:00
Interesuje mnie co zabrac waźnego na Rodos? Czy jakieś konkretne rzeczy np
jakieś leki lub ubrania czy moze buty specjalne? Dzięki serdeczne :D
Obserwuj wątek
    • Gość: nadja Re: Rodos co zabrać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 23:23
      Mnie sie najbardziej przydal Panthenol, ale bylam na Krecie ;)

n
    • Gość: kariena Re: Rodos co zabrać??? IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 28.08.06, 12:36
      Koniecznie mleczko do opalania z wysokim faktorem - my używaliśmy 30 i nie
      poparzyliśmy się. Można wziąć takie buty do pływania - przydają się na
      skalistych plażach, ja nie miałam i też jakoś sobie radziłam. Okulary słoneczne
      koniecznie, najlepiej pęsetę, wodę utlenioną i plaster (rozcięłam sobie to i owo
      na skalistych dzikich plażach).
      • Gość: mistella1 Re: Rodos co zabrać??? IP: 195.117.227.* 28.08.06, 13:45
        prawo jazdy, jeśli masz, bo naprawdę warto wypożyczyć samochód lub skuter i
        objechać różne ciekawe miejsca na wyspie (autobusy kursują raczej tylko wzdłuż
        wybrzeża), a ze względu na silne wiatry przydaje się taka głupia rzecz, jak
        spinacze do przypięcia suszących się ręczników lub kostiumu kąpielowego na
        balkonie (ja żałowałam, że nie wzięłam). Natomiast buty do kąpieli w
        kamienistym morzu można bez problemu kupić na miejscu za ok. 5-6E - może trafi
        Ci się plaża bez kamieni.
        • sakra7 Re: Rodos co zabrać??? 28.08.06, 14:12
          jaki filtr polecasz?mam karnacje normalna, nie jakas jasna ani tez sniada, a na
          Rodos bede od 15 wrzesnia
          • Gość: Marcin Re: Rodos co zabrać??? IP: *.chello.pl 28.08.06, 21:09
            Ja byłem na Rodos od 06.08. do 14.08. - rezydentka polecala nam filtr min 30
            także we wrześniu to może być 20 :-) A tak naprawdę nie używaliśmy żadnego
            filtra i też dało się przeżyć opalając się z "głową". Jednak pod koniec wyjazdu
            trzeba było się czymś posmarować bo jednak słoneczko tam paliło a nie opalało.
            I naprawdę posłuchaj tego co piszą poprzednicy: bierz gumowe buty na kamieniste
            plaże, dobre okulary i jeszcze coś na głowę. Na pewno przyda się coś na otarcia
            i skaleczenia. Jak lubisz ponurkować czy pooglądać podwodne krajobrazy i życie
            to zabieraj maskę z rurka :-) lub kup na miejscu (ok 8 - 15 euro)
            Pozdrawiam i życze udanego pobytu
            • Gość: kariena Re: Rodos co zabrać??? IP: *.sds.uw.edu.pl 29.08.06, 15:23
              Aha i maskę lub okularki do pływania - bardzo słona woda. A także balsam do
              ciała - skóra się dosyć wysusza od soli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka