Dodaj do ulubionych

KORFU- HOTEL PRASINO NISSI w Moraitika

IP: *.bunkier.tbg.net.pl 29.03.03, 21:29
Mozecie mi cos napisac na temat tego hotelu , jakie warunki,jaka plaza przy
hotelu, co to wogóle za miejscowość czy jest gdzie sie pobawić,i jaka pogoda
jest w końcówce sierpnia na Korfu???
Z góry dzieki za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: Bebiak Re: KORFU- HOTEL PRASINO NISSI w Moraitika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.03, 16:32
      O Moraitice napisałam Ci w Twoim poprzednim wątku tu na tym forum, o hotelu
      napisać nic nie potrafię, bo tam nie mieszkałam. Chce Ci za to napisać o
      warunkach pogodowych. Byłam tam w 2001 roku, od 9-tego września (tydzień).
      Upałów absolutnie nie było, ale w miarę ciepło. Raz byłam na plaży (na drugim
      wybrzeżu niż Moraitika, tym zachodnim) i nie dało się pływać: morze było
      pioruńsko zimne. Ja specjalnie podkreślam, że było to zachodnie a nie wschodnie
      wybrzeże, bo być może jest to kwestia również np. wiatrów. W dwa dni padał
      deszcz i były koszmarne burze: raz trwało to raptem dwie godziny, ale w ten
      drugi dzień jak zaczęło się dziać od ok. 16-tej to skończyło się nad ranem
      (jakieś oberwanie chmury z dodatkowo dziką wichurą, potoki wody płynęły
      ulicami, wszystkie ogródki w tawernach były zamknięte). Przez cały ten mój
      tydzień generalnie była to niezła pogoda na łazikowanie (nastawiłam się
      bardziej negatywnie), ale jeśli się ktoś nastawił wyłącznie na plażowanie, to
      mógł się zawieść: słoneczko często chowało się za chmurami. Ty wybierasz się
      ciut wcześniej, więc może będzie troszkę lepiej. Miałam ze sobą kurtkę, taką
      bardziej letnią, ale kurtkę (korzystałam, szczególnie wieczorami łazikując i
      siedząc w ogródkach tawern) i parasolkę. Pozdrowionka cieplutkie
      • Gość: atka Re: KORFU- HOTEL PRASINO NISSI w Moraitika IP: 195.205.42.* 14.04.03, 16:59
        Byłam w Moraitice pod koniec sierpnia. Pogoda była generalnie niezła jak na tę
        wyspę (były dwa dni deszczowe, ale ciepło). Morze ciepłe. Plaże od wschodniej
        strony wyspy, czyli właśnie tam, gdzie Moraitika i Messongi są beznadziejne -
        wąskie, sprawiają wrażenie brudnych, bo są usłane zeschłymi wodorostami. Obie
        te miejscowości położone są wzdłuż głównej drogi biegnącej przez Korfu. Po jej
        obu stronach stoją tandetne budy - sklepy, wypożyczalnie samochodów.Po
        zachodniej stronie wyspy są natomiast ładne, szerokie i piaszczyste plaże, ale
        trzeba tam dojechać samochodem lub skuterem. Moraitika nie jest ciekawą
        miejscowością, niestety. A generalnie, jeśli możesz - wybierz którąś z wysp
        Cyklad lub Kretę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka