Dodaj do ulubionych

Rodos - kwiecień/maj???

IP: 62.148.91.* 05.12.06, 15:08
Czy warto się wybrać na Rodos w kwieyniu/maju? Jaka pogoda, temperatura?
Morze pewnie nie za ciepłe, ale da się kąpać? Nie wieje za bardzo?
Z góry dzięki za wszelką pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mysz_bis Re: Rodos - kwiecień/maj??? IP: *.remedium.bochnia.pl 05.12.06, 18:51
      byłam na rodos w maju 3 lata temu.Pogoda niesamowita 25-30 stopni.Wdzięczna
      byłam wiatrom-zresztą to wyspa wiatru i słońca.Dzięki temu zwiedziliśmy
      kupe :)))))) Morze bajeczne :)))) HOTEL AMBELIA-GENADI.Polecam SIMI rejs boski
      a wyspa bajeczka.zachacz o LINDOS -ROBI WRAŻENIE :))))))
    • Gość: mysz_bis Re: Rodos - kwiecień/maj??? IP: *.remedium.bochnia.pl 05.12.06, 18:54
      wszelkie pytania dozwolone chętnie odpowiem-zaliczyłam i mile wspominam
    • bah77 Re: Rodos - kwiecień/maj??? 05.12.06, 19:34
      W okolicach 1.V. na Rodos przeciętne wieloletnie temperatury wynoszą:
      - powietrze: od 13 st. C w nocy do 23 st. w dzień;
      - woda: ~18 st.;
      - raczej słonecznie.

bah77
      • Gość: mysz_bis Re: Rodos - kwiecień/maj??? IP: *.remedium.bochnia.pl 05.12.06, 19:48
        ja byłam od 30 maja i było ok :)))))
    • Gość: kasia Re: Rodos - kwiecień/maj??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:18
      Ja w tym roku byłam od 27 kwietnia do połowy maja. W pierwszy dzień tylko było zimno i padało, ale już w drugi było cieplutko. Ja osobiście nie lubię upałów i mnie taka pogoda odpowiadała. Wiatr był zbawienny, bo opalając nie czuło się gorącego słońca. Na kąpiele to woda jednak była jeszcze zimna.
      Idealna pogoda na zwiedzanie.
      Dużą zaletą tak wczesnago wyjazdu jest to że nie ma dużo ludzi, więc spokojnie można sobie wszystko zwiedzić. Na początk sezonu jest super. Hotele są jeszcze "czyste" a i obsługa nie jest jeszcze zmęczona turystami.
      • Gość: kokotech Re: Rodos - kwiecień/maj??? IP: *.bis.top.pl 09.12.06, 12:47
        ;-) wadą jest to , że wiele tawern jest zamknietych. Byłem 12-26.05.2005
        wieje chłodny wiatr z PN-ZACH ,wieczorami jest chłodno ale w dzień to zbawienie.
        w drugim dniu spaliłem sobie nogę miałem poterzne bąble więc trzeba mocno uważać.
        kokotech.republika.pl/GRECJA/rodos/index.html
        kokotech.republika.pl/GRECJA/symi/index.html
      • neronka Re: Rodos - kwiecień/maj??? 14.12.06, 13:39
        Dobra pogoda na zwiedzanie, ciepło ale nie orąco.
        Woda w morzu dość zimna,ale można próbować już się kąpać. Baseny zimne, bo oni
        ich nie grzeją.
        W miejscowościach turystycznych sporo knajpek pozamykana, ale warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka