Dodaj do ulubionych

Chalkidiki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 09:46
Czy ktoś był na Chalkidiki Kassandra w hotelach Paradise lub Posejdon View,
prosił bym o wrażenia i opinię bo chcę się tam wybrać.
Obserwuj wątek
    • lennox Re: Chalkidiki 14.01.07, 09:52
      Hotelu nie znam, ale Chalkidiki są nudne. Nic tam nie ma, oprócz fajnych plaż
      nie ma tam co robić - chyba że chcesz się wyciszyć i tylko plażować :).
      Zabytków żadnych, grecki klimat właściwie żaden. Jeśli masz możliwość i nie
      zapłaciłeś/łaś jeszcze za te wczasy to zastanów się by jechać w inne miejsce
      Grecji :)
    • bah77 Re: Chalkidiki... 15.01.07, 09:38
      Sprawdź jak wygląda otoczenie tych hoteli po ubiegłorocznym pożarze na
      Kassandrze:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,50565337,52098223.html

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,50565337,50613200.html

Jeśli spędzasz urlop w hotelu i na plaży, to polecam zaciszną Sithonię.

bah77
      • Gość: nisia94 Re: Chalkidiki... IP: *.tvteletronik.pl 15.01.07, 10:13
        Nie jestem znawczynią Grecji, ale na Halkidiki byłam w zeszłym roku (przed
        pożarem), i nie uważam tego miejsca za nudne! Tylko ludziom bez fantazji moze
        się tak wydawać. Jednak po obejrzeniu zdjęć po pożarze to należy się
        zastanowić, czy jest to dobre miejsce na urlop... (ale na pewno nie jest tam
        nudno!!!).
        • skynet_00 Re: Chalkidiki... 15.01.07, 10:34
          Gość portalu: nisia94 napisał(a):
          > Nie jestem znawczynią Grecji, ale na Halkidiki byłam w zeszłym roku (przed
          > pożarem), i nie uważam tego miejsca za nudne! Tylko ludziom bez fantazji moze
          > się tak wydawać. Jednak po obejrzeniu zdjęć po pożarze to należy się
          > zastanowić, czy jest to dobre miejsce na urlop... (ale na pewno nie jest tam
          > nudno!!!).

Wiesz, tych "ludzi bez fanazji" na tym forum jest cała masa, łącznie ze mną
          wiec moge ci napisać byś mnie nie obrażała. Poza tym Chalkidiki są na prawdę
          najmniej Greckie - więc idąc twoją drogą i używając twojego języka odpowiedz
          mi: jak nazywać ludzi lubiących miernotę Chalkidiki ?
          • Gość: nisia94 Re: Chalkidiki... IP: *.tvteletronik.pl 15.01.07, 11:20
            Myślę, że zanim się wybirze miejsce wakacji warto zebrać wszelkie opinie o tym
            miejscu oraz obejrzeć choc kilka zdjęc....
            no cóz.... nie wiem czy Halkidiki to taka miernota, skoro oferuje je aż tyle
            biur podrózy...
            jest to miejsce turystyczne (również dla Greków. np. mieszkańców Salonik) -
            wiec pewnie mniej greckie - ale z pewnością nie jest nudne... bo to kwestia
            własnej fantazji i chęci, zeby zorganizowac sobie na prawdę fajny urlop.
            Nie jestem znawcą Grecji, nie byłam w każdym kącie i miejscu Grecji, nie
            zwiedziłam wszystkich wysp i grecji kontynentalnej i nie wiem, czy jest to
            mniejsce "najmniej greckie", jeśli w ogóle można użyć takiego sformułowania.
            Jest to miejsce z urokiem i pięknymi krajobrazami. Są ludzie, którzy będą
            zawsze niezadowoleni, dla których nuda może wystąpić w najciekawdszych
            miejscach świata.... to tylko kwestia co dla kogo znaczy słowo "nudzić się".
            Na brak rozrywek nie można tam narzekac, a że nie ma tam zabytków, no cóż....
            wyjeżdzając tam, chyba każdy jest tego świadomy.
            Krajobrazowo jest to piękny teren... obejżyjcie kilka zdjęć, a żadne komentarze
            nie są potrzebne...
            np.
            www.chalkidiki.turist.com.pl/
            • lennox Re: Chalkidiki... 15.01.07, 12:07
              hmm... byłem, widziałem i nie podoba mi się tam i już. Autor postu zapytał -
              więc odpowiedziałem. Wyobraźnia.... to akurat nie ma znaczenia, bo każdy do
              Grecji jeździ po coś innego, Ty jeździsz tam wypoczywać z tego co piszesz, a ja
              jeżdżę tam pobyć w prawdziwej grecji, nacieszyć się prawdziwy klimatem Hellady.
              A na Chalkidiki raczej prawdziwej Grecji nie zobaczysz.
              • Gość: nisia94 Re: Chalkidiki... IP: *.tvteletronik.pl 15.01.07, 12:39
                Zgadzam się z Tobą,
                kazdy jedzie do Grecji po coś innego... stąd też możemy różnie odbierać różne
                miejsca...
                Dla mnie wyjazd za granicę to tylko możliwe pod postacią 2-tygodniowego urlopu
                (na który staram się przygotowac dużo wcześniej), więc szukam "kilku rzeczy w
                jednym": wypoczynku i spokoju, pięknych krajobrazów, coś ciekawego do
                zwiedzania, innego klimatu niż mam na co dzień, nie co rozrywki...
                Halkidiki spełniło te oczeikiwania, aczkolwiek nie twierdzę ze jest to
                najpiękniejsze miejsce na świecie - mimo to urlop udany, a Halkidiki są piękne
                (inne niż pozostałe tereny greckie, które widziałam) i warte odwiedzin.
                Pozdrwiam,
                nisia94
                • zona_jarka Chalkidiki (to ja as, założyciel wątku) 15.01.07, 12:55
                  W zasadzie wszystko wiem, dziękuję wszystkim, zdecydowanie szukam ciszy i
                  spokoju, lubię leniuchować na plaży, czyli raczej polecę tam, tym bardziej że
                  nie drogo. W ubiegłym roku byłem w Paraliji (Riwiera Olimpijska) i też miałem
                  swięty spokój.
              • goska52 Re: Chalkidiki... 15.01.07, 13:02
                A ja lubię tam jeździć
                Cudowne Afitos, zielona Thasos, piękna Kavala, a ostatnio Stavros.
                Fakt nie ma szalonego życia nocnego, dyskotek nie za wiele.
                Starożytnych Greków też jakby mniej.
                Parę stanowisk archeologicznych np Filippi. Monastyry prawie tysiącletnie
                (Athos), przypuszczam że nawet ciekawsze niż Meteory i dla panów przy odrobinie
                wysiłku jak najbardziej dostępne.
                A co do klimatów Hallady?
                Ja tam je czuję bo nie są przesłonięte przez tysiące zagranicznych turystów, i
                mogę obserwować codzienne zycie Greków, którzy nie utrzymują się wyłącznie z
                turystów. I też zagrają na buzuki i to nie w tawernie ale dla Ciebie na
                podwórku, gdy sączysz retsine lub frappe.

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,49469708,49469708.html
                Na temat hoteli nie wiem nic gdyż jeżdżę do pensjonatów, aby mieć w zasięgu
                miasteczka z tubylcami.
                pozdrowienia
                • lennox Re: Chalkidiki... 15.01.07, 13:47
                  I wiecie co z tego wszystkiego wynika ? :))
                  To że każdy kocha te swoje wakacje po swojemu i wypoczywa jak chce i gdzie
                  chce :) To że mnie akurat nie podoba się na Chalkidiki nie znaczy że będę
                  kogokolwiek krytykował z tego powodu :) przecież drodzy forumowicze każdy ma
                  prawo mieć swoje zdanie i swój sposób na odpoczynek :)A że autor tematu
                  zapytał - padły odpowiedzi, takie lub inne ale padły. Każdemu Hellada smakuje
                  inaczej, każdy ją kocha inaczej i niech tak zostanie :)
                  Pozdrawiam :)
      • Gość: weronika Re: Chalkidiki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 12:08
        Witam lece na Chalkidiki za tydzień proszę o porade jak dostać sie do Salonik autobusem bede w Hanioti wycieczka kosztuje 30 euro od osoby a chce taniej zajechac samemu w jakiej cenie są autobusy ?.
        Pytanie nastepne czy warto jechać na wycieczkę ZATOKA TORONEOS ORAZ co i jak można samemu zobaczyć w pobliskich miejscowościach. ?
    • anulka77 Re: Chalkidiki 18.01.07, 21:02
      We wrześniu 2006 r. byłam na Chalkidiki w Kriopigi w Hotelu Paradise. Kriopigi
      nie ucierpiało w pożarze. Pożar nie dotarł do Kriopigi (skończył się gdzieś 1-2
      km przed Kriopigi). Tak samo hotele - Paradise i Posejdon View (który leży 50 m
      od hotelu Paradise). Polecam ten hotel, w którym byłam. Wejdź w recenzje
      hoteli - tam opisałam pozytywnie hotel:
      forum.gazeta.pl/forum/72,72177,3203097,,,60638571,VTP_GRECJA.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka