Gość: madzia IP: *.nsm.pl 28.05.03, 17:58 zapraszam na moja stronke o krecie! www.kriti.prv.pl narazie jest malutko ale obiecuje ze ja rozbuduje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bebiak Re: Do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 01:29 Jasne, że już byłam. Tak trzymaj a ja wierzę, że dotrzymujesz obietnic i będzie więcej! Pozdrowionka tak cieplutkie jak cieplutki jest meltemi w Helladzie:-))) PS. Myślisz, że rano wstanę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: www.kriti.prv.pl IP: *.nsm.pl 29.05.03, 20:28 dzieki ze wpadlas Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: www.kriti.prv.pl 29.05.03, 20:58 Ja tez juz bylam.Zastanawiam sie,czy nie widze,czy rzeczywiscie nie ma podpisow do zdjec.Chyba poznalam Lindos i Samarie...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: www.kriti.prv.pl IP: *.nsm.pl 30.05.03, 22:43 zapraszam ponownie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponurak Re: www.kriti.prv.pl IP: *.INEL.GOV 02.06.03, 18:03 Noo! Podobało mi się ! Już za dwa tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia do ponuraka IP: *.nsm.pl 02.06.03, 19:05 co za dwa tygodnie?lecisz na krete?? jesli tak to byc moze siem spotkamy:) bo ja tesh lece ale jeszcze nie wiem dokladnie kiedy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponurak Re: do ponuraka IP: *.INEL.GOV 03.06.03, 13:25 Oczywiście, że lecę na Kretę !!! Będę kreteńskim beniaminkiem. Wiem co prawda, że Ammoudara to nie Hania ale od czegos trzeba zacząć. W tym roku zobaczę wschód - następnym razem zachód.Tyle się już naczytałe, że nie mogę się doczekać. Oby do 14 czerwca ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 03.06.03, 17:37 hehe ja dokladnie tak samo zaczelam.. najpierw amoudara a potem chania... (dokladniej agia marina obok chanii) ale w amudarze mi sie podobalo.. jest w centrum krety wiec masz wszedzie blisko.. tylko plaza mnie przerazila.. ale nie wolno sie bac bo o 10 km od amudary jest zajebista plaza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponurak Re: do ponuraka IP: *.INEL.GOV 03.06.03, 17:58 10 km na wschód czy na zachód od Ammoudary ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 04.06.03, 15:27 zalezy od ktorej strony patrzec na krete:) jedziesz droga na chanie czy tam rethymnon( rethymnon blizej)musisz minac w amudarze elektrownie do miejscowosci agia pelagia a plaza sie nazywa ligaria. zamiast piaseczku sa sliczniutkie malenkie kamyczki!!!!! naprawde polecam! a woda jest cieplutka jak zanurkujesz widac kolorowe rybki i jezowce! tylko dojscie do wody (tuz przy brzegu sa straszne kamienie) jest utrudnione... a do jakiego hotelu jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponurak Re: do ponuraka IP: *.INEL.GOV 04.06.03, 17:07 Będę mieszkał w hotelu Armonia - o którym na forum naczytałem się tyle samo złego co dobrego więc mam bardzo mieszane uczucia.Czy wiesz coś (dobrego - mam nadzieję) na temat tego hotelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 04.06.03, 18:05 mysle ze wiem odrobinke o armonii. ogladalam sobie wszyskie hotele ktore mialo w ofercie biuro z ktorym bylismy czylii big blue. hotel swietnie polozony w samym centrum miejscowosci, blisko z niego jest praktycznie wszedzie, pelno tam w centrum amudary roznych sklepikow tawern itp. poza tym jest nad samym morzem wiec nie bedziesz musial wylazic na brudna i goraca ulice ktora w dzien jest nie do zniesienia... basenik w hoteliku malutki jednak gdy ja bylam nie kapal sie w nim nikt! wiec gdyby tak samo sie zdarzylo mialbym caly basen dla siebie w przeciwienstwie do castro gdzie byl praktycznie czlowiek na czlowieku lezak na lezaku. podobno armonia to trzy budynki ( dokladnie nie wiem)i w kazdym jest cos innego tzn studia apartamenty i pokoje. pamietam ze ludzie zrobili afere bo zakwaterowano ich zupelnie inaczej niz bylo ustalone w umowie. i to chyba koniec moich wiadomosci o castro. byc moze cos sie zmienilo bo w amudarze bylam dwa lata temu. jesli bys zmienil hotel to nie jedz do storka . moi rodzice byli trzy lata temu i nie polecaja. jesli chcialbys pozyczyc samochod to udaj sie do wypozyczalni blisko hotelu castro i tango. pracuje tam polka mieszkajaca na stale na krecie. jak powiesz ze jestes z polski dostaniesz za darmo bilety do parku wodnego. jezeli trafilbys na taka greczynke (blondyna dlugie stuczne paznokcie bardzo chuda wiecznie z papierosem reagujaca na imie sula (zula?:))to tesh smialo pros o bilety:) nam dawala... jesli bys mial jeszcze jakies pytania to sluze pomoca:) moi rodzice zakochali sie w krecie byli juz tam z 4 razy i w tym roku rowniez planuja! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponurak Re: do ponuraka IP: *.INEL.GOV 05.06.03, 11:51 No to wylałaś miód na moje serce ! Lubię wiadomości z pierwszej ręki a nie takie w stylu " ja tam nie byłem ale ktoś mi opowiadał, że... ". Wielkie dzięki !A jeśli chodzi o pytania - czy możesz polecić któryś z " łoterparków" znajdujących się w okolicach Hersonossos ? Jak (i jakie)akceptowane są karty płatnicze i kredytowe ? A może lepiej gotówka ? Pozdrawiam. P.S. Co z twoim wyjazdem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 05.06.03, 17:04 co do mojego wyjazdu nic jeszcze niewiadomo! wszystko zalezy od moich starych i od tego czy mnie zabiora. zazwyczaj rezerwuja wycieczke 3 dni przed wyjazdem wiec mam jeszcze troszke czasu! (do wakacji jeszcze dwa tyg:(() jak narazie wiem napewno ze jade na oboz do lloret de mar ( jak uzbieraja wystarczajaca ilosc chetnych) pytales o łoterparki:) wiec bylam we wszystkich trzech przy hersonissos i wedlug mnie pod wzgledem zjezdzalni najlepszy byl aqua splash. star beach (na obzezach hersonissos) podobal mi sie ze wzgledu na to ze byl usytuowany bezposrednio na plazy, mozna bylo skoczyc na bungee i poszybowac w takiej specjalnej kuli do nieba:) swietna atrakcja naprawde. poza tym w star beach robili tatuaze przekluwali pepki itp. i ciagle lecialo techno na maxa. ogolnie calodobowa imprezka! nie polcem z kolei water city poniewaz ( pomimo obecnosci basenu ze sztucznymi falami) podarlam sobie kostium kapielowy i skaleczylam sie w wielu miescach (o dziwo nie na kamikaze tylko na zwyklej wolniutkiej zjezdzalni).... nie jest to tylko moja osobista opinia ze aqua splash jest najlepszy. wszyscy znajomi ktorzy odwiedzili wszystkie parki wodne sa podobnego zdania. pozdrawiam jesli potrzebujesz wiecej info pytaj!!! i odwiedz moja stronke www.kriti.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 05.06.03, 17:07 aha! i co do kart platniczych to nie wiem.. moj ojciec wyplacal pieniadze z bankomatu w cerfourze ( najwiekszy supermarket w heraklionie a wlasciwie to chyba tesh na krecie ; znajduje sie przy drodze miedzy amudara a heraklionem) jesli chcialbys stamtad pobrac pieniadze to jedz tam rano poniewaz juz okolo w poludnie nie ma tam ani grosza:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: do ponuraka 05.06.03, 20:09 Ja tez polecam Aqua Splash,aczkolwiek jest duzo mniejszy od tego na Rodos.Wstep placisz przy wejsciu,reszte nabijaja na Twoj numer na rece i placisz w kasie wychodzac.Bylam tam 2 tyg temu.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 06.06.03, 22:38 piszesz o rodos czy o aqua splash? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 09.06.03, 19:30 gdzie was ludzie powcinalo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 09.06.03, 21:57 ale jak ja bylam dwa lata temu to nie trzeba bylo placic dodatkowo za kazda zjezdzalnie..:( Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: do ponuraka 09.06.03, 23:03 Dodatkowo tylko za jedzenie,lezaki itp.Nie za zjezdzalnie!!!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 10.06.03, 11:11 no to w takim razie sie nie zrozumialysmy. ja myslalam ze piszesz ze trzeba placic dodatkowo za zjezdzalnie i dlatego sie zdziwilam. w kazdym parku wodnym niestety trzeba bylo placic za lezaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponurak Re: do ponuraka IP: *.INEL.GOV 10.06.03, 12:40 Jestem, jestem !!! Musiałem trochę popracować żeby na Krecie biedy nie klepać. Ale już jestem. Im bliżej wyjazdu tym bardziej wydaje mi się, że czegoś zapomnę. Czy jest jakaś lista rzeczy niezbędnych które powininienem zabrać właśnie tam ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 10.06.03, 16:04 wiec ta lista bedzie troszke dluga..... oto najwazniejsze rzeczy 1> pieniadze 2>paszport 3>karty kredytowe 4>letnie ciuchy 5> cosik jakby bylo chlodniej ale nie sadze... 6> mleczko do opalania (tam strasznie drogie) 7> cos na komary 8>kostium kapielowy 9>telefon 10>voucher albo dowod zaplaty za wycieczke 11>okulary przeciwsloneczne 12>nakrycie glowy hmm wlasciwie to wszystkie najwazniejsze rzezcy,, w sumie i tak jak czegios zapomnisz to kupisz na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponurak Re: do ponuraka IP: *.INEL.GOV 11.06.03, 14:28 No to bankowo zapomnę kostiumu kąpielowego ale do Aqua Splash i tak pojdę. Czy polecasz jakieś specjały kuchni reginalnej ? Gdzieś czytałem o wyśmienitym jogurcie (chyba jogurcie). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 11.06.03, 16:37 jak jogurt to kojarzy mi sie tylko z tzazikami..to jest chyba jogurt z ogorkami ( nie mam pojecia jak to moze byc dobre ale jednak jest).smaczna jest jeszcze mousaka ( taka jakby lasagnia) i wszystkie owoce morza typu osmiornice kraby kalmary.. wyglada obrzydliwie ale ejst smaczne! polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponurak Re: do ponuraka IP: *.INEL.GOV 11.06.03, 17:15 Właśnie zadzwoniła do mnie pani z BB i bardzo miłym głosem oznajmiła, że jestem cały dzień w plecy bo wylot przełożono z 6.00 na 17.15 . Bardzo śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 11.06.03, 17:52 hmmmm ja bylam tylko raz z big blue... swoje obowiazki wobec mnie wykonali nalezycie.. nie bylo takich niespodzianek jak twoja.. ale slyszalam ze twoj przypadek to nie pierwszy ich wybryk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 13.06.03, 15:13 to w koncu kiedy wyjezdzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponurak Re: do ponuraka IP: *.INEL.GOV 13.06.03, 17:38 Oczywiście jutro o 17.15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: do ponuraka IP: *.nsm.pl 13.06.03, 19:15 no to koniecznie napisz jak wrocisz jak bylo.. jak pogoda!! wogole wszystko:) i jakbys mogl napisz wspomnienia na moja stronke:PPPP Odpowiedz Link Zgłoś