Dodaj do ulubionych

thassos - makryamnos

IP: *.ula5.1000lecie.pl 02.06.07, 16:14
czy ze stolicy Thassos - Limenas można dojść plażą do Makryamnos? kiedyś
ktoś chyba pisał na forum, że tak ale nie mogę tego odnależć, ja dotarłam
tylko kiedys z Limenas do cypla i nie wiem co dalej, a jeśli nie plażą, to
czy mozna dojechać autobusem? pozdrowienia dla wielbicieli Thassos
Obserwuj wątek
    • Gość: Geo Re: thassos - makryamnos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:01
      Wejdź na Google maps - północny wschód Thassos jest dość nieźle sfotografowany.
      Na brzegu są same skałki - więc nawet jeśli się da przejść na pewno nie będzie
      to plażowy spacer. Tam też od razu zobaczysz zwykły dojazd do ośrodka - od
      południowej strony Limenas. Droga na tyle krótka, że AFAIK żadne specjalne busy
      nie kursują (?)

Pozdrowienia Geo

BTW Naprawdę malownicza droga zaczyna się od wjazdu do Makriammos na południe.
      Piniowy las + widok na morze. Dojedziemy do przystani załadunkowej marmuru, do
      białej plaży ( tam zazwyczaj zawijają wycieczkowe stateczki ) i w końcu do
      Golden Beach ( ale droga terenowa - szutr, kamienie, podjazdy )
      • Gość: malga Re: thassos - makryamnos IP: *.ula5.1000lecie.pl 02.06.07, 22:50
        dzięki za informacje, pozdrowienia
    • Gość: Thaurus Re: thassos - makryamnos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 18:18
      Bylem w tym osrodku rok temu i wg mojej wiedzy nie mozna przejsc brzegiem z
      Thassos do Makryammos. Sa za to dwie drogi bardziej ladowe - pierwsza (ok. 10
      min. z centrum Thassos) szosa (zaraz za Thassos na wysokosci ruin starozytnych
      murow skrecasz w lewo i szosa dochodzisz bezposrednio do Makryammos); druga -
      prowadzi gorzystymi sciezkami poczawszy od ruin teatru poprzez ruiny trzech
      swiatyn (Ateny, Pana i kogos tam jeszcze :-) az do nieczynnej kawiarni przy
      drodze do osrodka (skrecasz w lewo i juz jestes na miejscu). P.S. Zazdroszcze
      Ci baaardzo :-))) Udanego pobytu!!!!
      • Gość: malga Re: thassos - makryamnos IP: *.ula5.1000lecie.pl 05.06.07, 22:42
        dziękuję za tak wyczerpujące informacje- jadę na Thassos po raz trzeci - znów w
        okolice Pachis - jest tam taka piękna zatoka i plaża ocieniona piniami i widok
        z hotelowego balkonu, od których jesteśmy z córką uzależnione,choć zawsze też
        oczarowuje nas Aliki, Tobie też życzę udanego wypoczynku
        • Gość: kika Re: thassos - makryamnos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:33
          witam !
          tez sie wybieram z corka (23) pod koniec wrzesnia...najchetniej wlasnie na
          thassos...mozesz polecic ten hotel ? ewent. biuro podrozy ?
          dzieki, milego wypoczynku...
          k
          • Gość: Thaurus Re: thassos - makryamnos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 12:26
            Nie wiem, czy do mnie bylo to pytanie, ale Makryammos moge polecic z czystym
            sumieniem - to jest fantastyczny kompleks z przepiekna plaza i swietnym
            jedzeniem. W tym roku, tak jak z ciekawosci sie orientowalem, osrodek ten w
            ofercie ma tylko Scan (zreszta rok temu wlasnie z nimi lecielismy i bylo w
            porzadku). A Thassos jako wyspa jest baaaardzo urokliwa i spokojna. Swietnie
            tam wypoczniecie!
            • Gość: kiki Re: thassos - makryamnos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 15:35
              tak, tak do Ciebie ! Dzieki za info, zaraz sobie wszystko zobacze w necie !
              Cheers,
              K
          • Gość: malga Re: thassos - makryamnos IP: *.ula5.1000lecie.pl 06.06.07, 17:54
            thassos moge polecic jako miejsce spokojnego wypoczynku, co do hotelu, to jade
            po 2 latach znów do Villi Natassa - to między Limenas a Skala Rachoni, jest
            informacja i zdjecia na stronie Itaki, z której jedziemy, piękny widok pewny,
            hotel raczej skromny , niestety przed nim biegnie droga opasująca wyspe i bywa
            trochę hałaśliwie, na plażę stromo ścieżką ale do naszej ukochanej zatoczki,
            koło której zatrzymują sie kolo poludnia stateczki z wycieczką oplywająca wyspe
            i zagladającą do najpiękniejszych miejsc, do Limenas autobusem okolo kwadransa,
            w tym roku dodali do wyżywienia obiad- poprzednio bylo takie sobie ale za to z
            widokiem na gaje oliwne i morze, juz się cieszę- jedziemy 13.8 pozdrowienia
            • Gość: mika Re: thassos - makryamnos IP: *.telpol.net.pl 07.06.07, 14:00
              Witajcie!
              Ja też wybieram się na wyspę z rodzinką już 24czerwca, jedziemy samochodem w
              ciemno pierwszy raz, mam nadzieję że na miejscu znajdziemy nocleg, proszę
              napiszcie gdzie najlepiej szukać kwater, takich jak piszecie z widokiem na
              morze, preferuje spokojne odludzia, jakieś ciekawe wioski i napiszcie gdzie są
              najlepsze piaszczyste plaże? pozdrawiam
              • Gość: Thaurus Re: thassos - makryamnos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 20:37
                Wejdz na strone www.thassos-island.com - jest tam sporo informacji nt.
                wyspy, w tym zakwaterowania. Glowne miejscowosci znajduja sie na wybrzezu, wiec
                z lokum z widokiem na morze nie powinno byc klopotu :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka