Dodaj do ulubionych

Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday

23.06.07, 22:22
Znalazłam taką ofertę Apatrhotel Palm Bay lub Studia Corali Beach na Rodos w
okolicy Pefkos Z biura podróży Grecos Holiday.
Ktoś może coś wie na ten temat??
Obserwuj wątek
    • Gość: henry Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:48
      Miejsce spokojne porównując oferty w Faliraki czy bliżej Rodos . Rezydentki z
      Grecos bardzo mili ,starają się dobrze wykonywać swoją pracę . Rewelacyjna jest
      natomiast grecka linia lotnicza Aegan ,z którą współpracuje Grecos -
      punktualność ,posiłki ,miłe greckie stewardesy .
      Jak na hotel 3* jest oki. Tak jak w ofercie wymiana pościeli 2 razy w tyg.
      ,kosze opróżniane codziennie ... jak nie zdążyliśmy umyć filiżanki itp. pani
      zawsze to robiła czyli za obsługę plus. W ofercie pokoje i widoki z nich są
      ślicznie pokazane ...ale oczywiście nie każdy dostanie folderowy pokój , jeden
      będzie bardziej zadowolony inny mniej . Nas chciano umieścić w pokoju z widokiem
      na ścianę - stanowczo odmówiliśmy i po 10 minutach znalazł się dla nas pokój
      tzw. "folderowy" z pięknym (nie patrz dokładnie w lewo :-) )widokiem na morze .
      Mało ruchliwa droga - tak piszą w ofercie - czasami nie jest tak mało ruchliwa.
      To minus ale generalnie nam to nie przeszkadzało. Basen hotelowy duży , parasole
      bezpłatne,knajpa spoko ,sklepik obok - p. Irina woli po polsku niż angielsku .
      Nikt się nie czepia gdy przynosi się wodę ze sklepiku a nie z baru .. w końcu to
      ten sam właściciel . (W Faliraki znajomym zwracano na to uwagę .)
      Plaża przy basenie to niezagospodarowane miejsce , ale nie dziewicze ..trochę
      pozostałości po jakiś starociach,wejście do wody łagodne - blisko świetne plaże
      w Pefkos . Obecnie jest tam cholernie gorąco - na miejscu można dokupić klimę 6E
      doba. Gdyby nie ciągły wiatr od morza to byłoby ciężko . Obok jest konkurencja
      czyli Hotel Corali . W jednym Corali zdecydowanie góruje - mają rewelacyjną
      knajpę i super obsługę . Wniosek nie kupować oferty z żarciem a wybierać
      miejscowe knajpki - jak się nie pochłania tyle żarcia co angole to chyba
      wychodzi nawet taniej . Do Pefkos 7 minut łagodną piechotą a tam zagłębie
      knajpiane . Czasami do rana słychać śpiewy z knajp .... no ale nikt nie mówił
      ,że będzie cisza nocna . W porównaniu do Faliraki to oaza spokoju.
      Jeszcze jedna rewelacja w sklepiku u konkurencji Lowenbrau za jedyne euro !!!
      Pod hotelikiem przystanek autobusowy : do Rodos około 1h20m ,do Lindos 15m ,
      w drugą stronę do mekki surfu i skate około 40m . Samochodem oczywiście szybciej.
      pozdr
      henry
      • Gość: kana Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 07:55
        Henry, rozumiem że opisujesz Palm Bay? Ja lece tam 31 sierpnia, juz sie nie
        moge doczekac;) A jak wyglądaja w rzeczywistości pokoje?
        • Gość: henry Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 213.17.143.* 25.06.07, 15:50
          Nasz pokój wyglądał podobnie do tego na fotce na stronach grecos
          (na zdjęciu nie widać aneksu kuchennego (lodówka ,kuchenka elektryczna ,szafka z
          naczyniami itp ,czajnik ,toster )
          Jest jeszcze szafa ubraniowa . Taras bardzo duży .
          To opis pokoju na ostatnim poziomie . Tarasy poniżej są mniejsze .Gdy to jest
          wejście bezpośrednie z zewnątrz to miejsce zabudowane murkami robi za taras .
      • Gość: m Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:08
        Wróciłem właśnie z 2 -tygodniowego pobytu w Palm Bay, wszystko tak jak opisał
        Henry. Polecam szczególnie restauracje u konkurencji w Corali, świetne jedzenie
        i super obsługa, ta w Palm Bay nie ma szans. Chyba jak bym dzisiaj wybierał to
        pojechał bym do Corali ze względu na lepszą obsługę.
        Pozdrawiam,
        M
        • Gość: azulejo Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 89.243.52.* 25.07.07, 20:06
          m, a czy jadales w restauracjach pozahotelowych? mozesz jakies dobre polecic?
          wypozyczales auto/jesli tak, to czy jest wybor wypozyczalni, i jak plasuja sie ceny?
          • Gość: agniesyka Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:48
            ja polecam osobiđcie restaurace w tzw centrum na rogu z pieknymi filarami i
            kolumnami
        • Gość: agnieszka Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:45
          ja również wróciłam dwa tygodnie temu i niestety nie mam miłego wrażenia po
          hotelu Palm Bay ale potwierdzam informacje o konkurencji w Corali - jedzenie
          smaczne,obsługa wyśmienita, i ... ceny dwa razy mniejsze.niestety nawet obsługa
          hotelu 100 razy lepsza u nas niestety mnóstwo mrówek, a właściciel Palm Bay
          najwyrazniej nie lubi Polakow.
    • Gość: Ju Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.saint-gobain.com 27.06.07, 13:46
      O którym hotel mówisz???
      • Gość: henry Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 213.17.143.* 28.06.07, 14:27
        o Palm Bay
    • Gość: Aj Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.swic.dialup.inetia.pl 27.06.07, 21:26
      OK. Z 2 letnim dzieckiem wytrzymamy tam??? I jeszcze jedno - czy spotkaliscie
      tam Pampersy??
      • Gość: henry Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 213.17.143.* 28.06.07, 14:32
        jeśli chodzi o Pampersy to nie zwracałem na to uwagi :-)
        widziałem turystów z małymi pampersowymi dzieciakami ...
        pewno wystarczy poprosić w sklepiku to Pani zamówi lub udać się do większego w
        Pefkos czy Rodos
        • Gość: kana Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 07:53
          A jak jest z ręcznikami w pokoju? Są? Także ręczniki na plażę? :)
          • Gość: h Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 213.17.143.* 29.06.07, 16:52
            ręczniki oczywiście są ale nie plażowe :)

... podaj maila to wyślę link do zdjęć i będzie wszystko jasne
            • Gość: kana Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 23:16
              karolaz1@gazeta.pl

dzieki!!
            • Gość: justunka1 Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.saint-gobain.com 02.07.07, 08:17
              Ja też proszę o link, chętnie pooglądam
              • Gość: h Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 213.17.143.* 02.07.07, 10:30
                link wyślę tylko na adres mailowy ;
                inaczej prywatny serwer może nie wytrzymać upublicznienia adresu
                • Gość: Justinka1 Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.swic.dialup.inetia.pl 07.07.07, 14:37
                  justinka1@gazeta.pl
                  I góry dziękuje
                • nabalenka Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday 12.07.07, 16:29
                  i ja poproszę linka do zdjęć, z góry dziękuję:)
                  • Gość: azulejo Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 89.240.61.* 12.07.07, 19:55
                    wlasnie rozwazam hotel palm bay studios w pefkos, i nielatwo znalezc w
                    internecie odpowiedzi na pytanie typu: czy aby dojsc na plaze, trzeba przejsc
                    przez ulice?
                    jesli mozna, prosze bardzo o jakies zdjecie hotelu/okolicy...
                    azulejo@gazeta.pl
                    • Gość: kana Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 19:18
                      A jak jest z jedzeniem w samolocie? Linie Aegan z Grecos Holiday. Jest jakis
                      posiłek, trzeba wykupić czy nie? Nigdy jeszcze nie leciałam stąd moje pytanie...
                      • Gość: agnieszka Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:55
                        obsluga samolotu bardzo mila, porozmawiasz jedynie po angielsku, jedzenie niezle
                        kanapka ciasteczko kawa herbata napoje wszystko w cenie biletu niestety tworzy
                        sie balagn w przyznawaniu numerow biletow zdarza sie ze dwoch pasazerow mialo
                        ten sam numer biletu nie wiem czy polske linie popelniaja blad czy greckie
                    • Gość: agnieszka Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:56
                      przy hotelu plaza tzw publiczna brak jednak jakichkolwiek leżakow i raczej
                      kamienista, mozna przejsc jakies 500 metrow w lewo na plaze piaszczysta jednakze
                      ta juz jest platna 4 euro za lezak, jesli lubisz plywac to ta publiczna ci sie
                      podoba, dojscie do plazy raczej nie zrobione sciezka ulozona z kamyczkow, lezaki
                      tylko przy basenie woda niestety dosc obficie chlorowana, niestety z hotelu
                      trzeba przejsc na druga strone ulicy przez tawerne na basen a dopiero pozniej
                      nad morze
                      • Gość: leary Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.07, 15:41
                        plaza nie jest zla, ale jest to plaza publiczna tak jak napisala agnieszka. nie
                        ma tam lezakow i parasoli.fajniejsze odcinki plaz sa dalej. niestaty trzeba za
                        lezak placic.
    • selfer Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday 04.08.07, 00:57
      Powtórzę się z opisem z innego wątku, wróciłam kilka godzin temu z Palm Bay, i
      tak:
      I tak:
      - jaka cena, taki "luksus"
      - od rzeczonych gwiazdek hotelowych odejmijcie sobie zawsze jedną*
      - sprzątanie = wynoszenie śmieci i tyle.
      - wymiana pościeli i ręczników nie 2 razy w tygodniu, ale raz, do tego ten
      drugi raz w przeddzień wyjazdu
      - o papier toaletowy też się trzeba upomnieć (generalnie dostanie się wszystko
      pod warunkiem, że się człowiek o to upomni)
      - plaga mrówek
      - nazwanie tego aparthotelem to błąd, tam są studia (w ofercie jest to jednak
      zaznaczone), do tego o małej powierzchni ~3,5m x 4m (w tym podwójne
      łóżko,szafa, toaletka,szafka nocna,kombajn:lodówka + 2
      elektr.palniki,zlewozmywak z szafką w jednym), oprócz tego mała łazienka z
      prysznicem, no i oczywiście taras
      - hałaśliwe sprzątaczki, hałaśliwie zakochana (a ostatnio obrażona na cały
      świat) barmanka (również Bułgarka, a może Ukrainka,kto ich tam wie),dodam, że
      w/w Panie zajmują pokoje obok gości hotelowych (parter) - w przypadku hałasów
      wymagana interwencja u rezydentki i u właściciela (skutkuje,ale trzeba być
      zdecydowanym)
      - ładny basen (głębokość od 1m do 2,3m + brodzik dla dzieci), ale: jak długo
      ładny, bo nie widziałam ani razu, aby był czyszczony poza chlorowaniem - jak
      już ktoś wspomniał - ,więc współczuję tym,którzy tam spędzą urlop w 2-giej
      połowie sierpnia..:( Niestety widziałam, co pływało w tym basenie (już
      02.08.2007r.)
      - do centrum Pefkos ok.1km
      - ze studia na plażę, basen i do tawerny przez raczej ruchliwą ulicę,no chyba,
      że dostało się pokój "pod basenem" przy plaży
      Z innych atrakcji godne polecenia:
      - piaszczysta plaża (main beach w Pefkos),piękna plaża z miałkim, czystym
      piaskiem, aby tam zająć przyzwoite miejsce trzeba dosyć wcześnie się wybrać
      - miasteczko Lindos z górującym nad nim Akropolem, a równocześnie ruinami zamku
      (ciąg tawern i sklepików stłoczonych w wąskich uliczkach u podnóża w/w
      Akropolu).Samo zwiedzanie Akropolu jest oczywiście odpłatne,wejście do
      godz.19.00.
      - miasto Rodos (pałac-zamek Wielkiego Mistrza Joannitów),stary port,
      nabrzeże,stare miasto (ul.Rycerska),cytadela,wejście do portu
      - w lipcu ponownie otwarte termy koło Faliraki,urocze miejsce z ładną plażą
      (niewiele informacji znajduje się na ten temat w przewodnikach,ponieważ w/w
      miejsce - jak już wspomniałam - zostało ponownie udostępnione na początku lipca
      b.r.)
      Odradzam (ale to moje zdanie):
      - Epta Piges (7 źródeł) - przereklamowana wycieczka, nawet i własnym
      transportem,na miejscu można "nacieszyć się" kilometrową wycieczką ciemnym,
      wąskim kanałem, którym płynie strumyk.Na końcu tegoż kanału znajduje się tak
      zachwalane jeziorko (obecnie głębsza kałuża z brudnym kożuchem na
      powierzchni,pokrytym dodatkowo butelkami po wodzie) Jak ktoś lubi tego typu
      atrakcje,to oczywiście zapraszam..;)
      - Dolina Motyli - trudno polecić, ale też trudno odradzić,miejsce w którym
      spotkać można skupisko motyli jednego gatunku,które upatrzyły sobie zacienione
      miejsca na pniach drzew i kamieni.Wcale im się nie dziwię...:)

- Park wodny koło Faliraki - nie wiem, czy zachęcić czy nic nie pisać, napewno
      przereklamowane miejsce, bo trudno nazwać ten aquapark jednym z największych,
      ale dzieciaki napewno będą miały uciechę, momentami też miałam :)

Najlepiej wynająć sobie autko w lokalnym biurze albo już w Polsce przez
      internet i samemu zwiedzać wyspę.2 tygodnie to aż nadto,paliwo trochę
      tańsze.Nikt nie przegania człowieka po ruinach w samo południe za sakramenckie
      często pieniążki.Sama wyspa pod względem turystycznym opanowana została przez
      Anglików i na nich ukierunkowana. Tym samym ceny są wyższe aniżeli np. na
      Krecie.
      Mimo może niezbyt zachęcającego komentarza polecam odwiedzenie tego zakątka.
      • Gość: kana Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:01
        własnie wróciłam z Pefkos z Palm Bay:) co do hotelu, adekwatny do
        liczby gwiazdek (***), pokój sprzatany mieliśmy codziennie, byliśmy
        2 tyg i posciel zmieniono nam 3 razy. ręczniki także, papier
        toaletowy zawsze pod ręką, zawsze zostawiał jedną rolkę w zapasie;),
        klima to konieczność bo gorąco w pokoju strasznie, pierwsza noc była
        bez i nie dało się spać, odrau zdecydowaliśmy sie wykupić ją na
        reszte pobytu, ulica oddzielająca hotel od basenu wcale nie taka
        ruchliwa ale to zawleży od pory dnia, dla nas to akurat nie był
        problem przejść przez ulicę, plaża przy hotelu publiczna, nie było
        leżaków ale za to nie było dużo ludzi, a woda w morzu błękitna i
        przejrzysta, gładki piasek bez kamyczków (plaża na prawo - bo plaża
        po lewej kamienista). Barman w tawernie nieco narwany ale spoko;)))
        Zdecydowanie odradzam wykupowanie śniadan i obiadokoloacji - lepiej
        wydac troszkę więcej ale popróbować tamtejszej kuchni w
        restauracjach jakie oferuje Pefkos - ja polecam TERPSIS w centrum
        miasteczka, pyszne jedzenie, a obsługa stwarza niesamowita atmosfere
        i klimat.

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka