justinka1 23.06.07, 22:22 Znalazłam taką ofertę Apatrhotel Palm Bay lub Studia Corali Beach na Rodos w okolicy Pefkos Z biura podróży Grecos Holiday. Ktoś może coś wie na ten temat?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: henry Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:48 Miejsce spokojne porównując oferty w Faliraki czy bliżej Rodos . Rezydentki z Grecos bardzo mili ,starają się dobrze wykonywać swoją pracę . Rewelacyjna jest natomiast grecka linia lotnicza Aegan ,z którą współpracuje Grecos - punktualność ,posiłki ,miłe greckie stewardesy . Jak na hotel 3* jest oki. Tak jak w ofercie wymiana pościeli 2 razy w tyg. ,kosze opróżniane codziennie ... jak nie zdążyliśmy umyć filiżanki itp. pani zawsze to robiła czyli za obsługę plus. W ofercie pokoje i widoki z nich są ślicznie pokazane ...ale oczywiście nie każdy dostanie folderowy pokój , jeden będzie bardziej zadowolony inny mniej . Nas chciano umieścić w pokoju z widokiem na ścianę - stanowczo odmówiliśmy i po 10 minutach znalazł się dla nas pokój tzw. "folderowy" z pięknym (nie patrz dokładnie w lewo :-) )widokiem na morze . Mało ruchliwa droga - tak piszą w ofercie - czasami nie jest tak mało ruchliwa. To minus ale generalnie nam to nie przeszkadzało. Basen hotelowy duży , parasole bezpłatne,knajpa spoko ,sklepik obok - p. Irina woli po polsku niż angielsku . Nikt się nie czepia gdy przynosi się wodę ze sklepiku a nie z baru .. w końcu to ten sam właściciel . (W Faliraki znajomym zwracano na to uwagę .) Plaża przy basenie to niezagospodarowane miejsce , ale nie dziewicze ..trochę pozostałości po jakiś starociach,wejście do wody łagodne - blisko świetne plaże w Pefkos . Obecnie jest tam cholernie gorąco - na miejscu można dokupić klimę 6E doba. Gdyby nie ciągły wiatr od morza to byłoby ciężko . Obok jest konkurencja czyli Hotel Corali . W jednym Corali zdecydowanie góruje - mają rewelacyjną knajpę i super obsługę . Wniosek nie kupować oferty z żarciem a wybierać miejscowe knajpki - jak się nie pochłania tyle żarcia co angole to chyba wychodzi nawet taniej . Do Pefkos 7 minut łagodną piechotą a tam zagłębie knajpiane . Czasami do rana słychać śpiewy z knajp .... no ale nikt nie mówił ,że będzie cisza nocna . W porównaniu do Faliraki to oaza spokoju. Jeszcze jedna rewelacja w sklepiku u konkurencji Lowenbrau za jedyne euro !!! Pod hotelikiem przystanek autobusowy : do Rodos około 1h20m ,do Lindos 15m , w drugą stronę do mekki surfu i skate około 40m . Samochodem oczywiście szybciej. pozdr henry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 07:55 Henry, rozumiem że opisujesz Palm Bay? Ja lece tam 31 sierpnia, juz sie nie moge doczekac;) A jak wyglądaja w rzeczywistości pokoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 213.17.143.* 25.06.07, 15:50 Nasz pokój wyglądał podobnie do tego na fotce na stronach grecos (na zdjęciu nie widać aneksu kuchennego (lodówka ,kuchenka elektryczna ,szafka z naczyniami itp ,czajnik ,toster ) Jest jeszcze szafa ubraniowa . Taras bardzo duży . To opis pokoju na ostatnim poziomie . Tarasy poniżej są mniejsze .Gdy to jest wejście bezpośrednie z zewnątrz to miejsce zabudowane murkami robi za taras . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:08 Wróciłem właśnie z 2 -tygodniowego pobytu w Palm Bay, wszystko tak jak opisał Henry. Polecam szczególnie restauracje u konkurencji w Corali, świetne jedzenie i super obsługa, ta w Palm Bay nie ma szans. Chyba jak bym dzisiaj wybierał to pojechał bym do Corali ze względu na lepszą obsługę. Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azulejo Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 89.243.52.* 25.07.07, 20:06 m, a czy jadales w restauracjach pozahotelowych? mozesz jakies dobre polecic? wypozyczales auto/jesli tak, to czy jest wybor wypozyczalni, i jak plasuja sie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesyka Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:48 ja polecam osobiđcie restaurace w tzw centrum na rogu z pieknymi filarami i kolumnami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:45 ja również wróciłam dwa tygodnie temu i niestety nie mam miłego wrażenia po hotelu Palm Bay ale potwierdzam informacje o konkurencji w Corali - jedzenie smaczne,obsługa wyśmienita, i ... ceny dwa razy mniejsze.niestety nawet obsługa hotelu 100 razy lepsza u nas niestety mnóstwo mrówek, a właściciel Palm Bay najwyrazniej nie lubi Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ju Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.saint-gobain.com 27.06.07, 13:46 O którym hotel mówisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 213.17.143.* 28.06.07, 14:27 o Palm Bay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aj Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.swic.dialup.inetia.pl 27.06.07, 21:26 OK. Z 2 letnim dzieckiem wytrzymamy tam??? I jeszcze jedno - czy spotkaliscie tam Pampersy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 213.17.143.* 28.06.07, 14:32 jeśli chodzi o Pampersy to nie zwracałem na to uwagi :-) widziałem turystów z małymi pampersowymi dzieciakami ... pewno wystarczy poprosić w sklepiku to Pani zamówi lub udać się do większego w Pefkos czy Rodos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 07:53 A jak jest z ręcznikami w pokoju? Są? Także ręczniki na plażę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 213.17.143.* 29.06.07, 16:52 ręczniki oczywiście są ale nie plażowe :) ... podaj maila to wyślę link do zdjęć i będzie wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 23:16 karolaz1@gazeta.pl dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justunka1 Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.saint-gobain.com 02.07.07, 08:17 Ja też proszę o link, chętnie pooglądam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 213.17.143.* 02.07.07, 10:30 link wyślę tylko na adres mailowy ; inaczej prywatny serwer może nie wytrzymać upublicznienia adresu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justinka1 Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.swic.dialup.inetia.pl 07.07.07, 14:37 justinka1@gazeta.pl I góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
nabalenka Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday 12.07.07, 16:29 i ja poproszę linka do zdjęć, z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azulejo Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: 89.240.61.* 12.07.07, 19:55 wlasnie rozwazam hotel palm bay studios w pefkos, i nielatwo znalezc w internecie odpowiedzi na pytanie typu: czy aby dojsc na plaze, trzeba przejsc przez ulice? jesli mozna, prosze bardzo o jakies zdjecie hotelu/okolicy... azulejo@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 19:18 A jak jest z jedzeniem w samolocie? Linie Aegan z Grecos Holiday. Jest jakis posiłek, trzeba wykupić czy nie? Nigdy jeszcze nie leciałam stąd moje pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:55 obsluga samolotu bardzo mila, porozmawiasz jedynie po angielsku, jedzenie niezle kanapka ciasteczko kawa herbata napoje wszystko w cenie biletu niestety tworzy sie balagn w przyznawaniu numerow biletow zdarza sie ze dwoch pasazerow mialo ten sam numer biletu nie wiem czy polske linie popelniaja blad czy greckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:56 przy hotelu plaza tzw publiczna brak jednak jakichkolwiek leżakow i raczej kamienista, mozna przejsc jakies 500 metrow w lewo na plaze piaszczysta jednakze ta juz jest platna 4 euro za lezak, jesli lubisz plywac to ta publiczna ci sie podoba, dojscie do plazy raczej nie zrobione sciezka ulozona z kamyczkow, lezaki tylko przy basenie woda niestety dosc obficie chlorowana, niestety z hotelu trzeba przejsc na druga strone ulicy przez tawerne na basen a dopiero pozniej nad morze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leary Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.07.07, 15:41 plaza nie jest zla, ale jest to plaza publiczna tak jak napisala agnieszka. nie ma tam lezakow i parasoli.fajniejsze odcinki plaz sa dalej. niestaty trzeba za lezak placic. Odpowiedz Link Zgłoś
selfer Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday 04.08.07, 00:57 Powtórzę się z opisem z innego wątku, wróciłam kilka godzin temu z Palm Bay, i tak: I tak: - jaka cena, taki "luksus" - od rzeczonych gwiazdek hotelowych odejmijcie sobie zawsze jedną* - sprzątanie = wynoszenie śmieci i tyle. - wymiana pościeli i ręczników nie 2 razy w tygodniu, ale raz, do tego ten drugi raz w przeddzień wyjazdu - o papier toaletowy też się trzeba upomnieć (generalnie dostanie się wszystko pod warunkiem, że się człowiek o to upomni) - plaga mrówek - nazwanie tego aparthotelem to błąd, tam są studia (w ofercie jest to jednak zaznaczone), do tego o małej powierzchni ~3,5m x 4m (w tym podwójne łóżko,szafa, toaletka,szafka nocna,kombajn:lodówka + 2 elektr.palniki,zlewozmywak z szafką w jednym), oprócz tego mała łazienka z prysznicem, no i oczywiście taras - hałaśliwe sprzątaczki, hałaśliwie zakochana (a ostatnio obrażona na cały świat) barmanka (również Bułgarka, a może Ukrainka,kto ich tam wie),dodam, że w/w Panie zajmują pokoje obok gości hotelowych (parter) - w przypadku hałasów wymagana interwencja u rezydentki i u właściciela (skutkuje,ale trzeba być zdecydowanym) - ładny basen (głębokość od 1m do 2,3m + brodzik dla dzieci), ale: jak długo ładny, bo nie widziałam ani razu, aby był czyszczony poza chlorowaniem - jak już ktoś wspomniał - ,więc współczuję tym,którzy tam spędzą urlop w 2-giej połowie sierpnia..:( Niestety widziałam, co pływało w tym basenie (już 02.08.2007r.) - do centrum Pefkos ok.1km - ze studia na plażę, basen i do tawerny przez raczej ruchliwą ulicę,no chyba, że dostało się pokój "pod basenem" przy plaży Z innych atrakcji godne polecenia: - piaszczysta plaża (main beach w Pefkos),piękna plaża z miałkim, czystym piaskiem, aby tam zająć przyzwoite miejsce trzeba dosyć wcześnie się wybrać - miasteczko Lindos z górującym nad nim Akropolem, a równocześnie ruinami zamku (ciąg tawern i sklepików stłoczonych w wąskich uliczkach u podnóża w/w Akropolu).Samo zwiedzanie Akropolu jest oczywiście odpłatne,wejście do godz.19.00. - miasto Rodos (pałac-zamek Wielkiego Mistrza Joannitów),stary port, nabrzeże,stare miasto (ul.Rycerska),cytadela,wejście do portu - w lipcu ponownie otwarte termy koło Faliraki,urocze miejsce z ładną plażą (niewiele informacji znajduje się na ten temat w przewodnikach,ponieważ w/w miejsce - jak już wspomniałam - zostało ponownie udostępnione na początku lipca b.r.) Odradzam (ale to moje zdanie): - Epta Piges (7 źródeł) - przereklamowana wycieczka, nawet i własnym transportem,na miejscu można "nacieszyć się" kilometrową wycieczką ciemnym, wąskim kanałem, którym płynie strumyk.Na końcu tegoż kanału znajduje się tak zachwalane jeziorko (obecnie głębsza kałuża z brudnym kożuchem na powierzchni,pokrytym dodatkowo butelkami po wodzie) Jak ktoś lubi tego typu atrakcje,to oczywiście zapraszam..;) - Dolina Motyli - trudno polecić, ale też trudno odradzić,miejsce w którym spotkać można skupisko motyli jednego gatunku,które upatrzyły sobie zacienione miejsca na pniach drzew i kamieni.Wcale im się nie dziwię...:) - Park wodny koło Faliraki - nie wiem, czy zachęcić czy nic nie pisać, napewno przereklamowane miejsce, bo trudno nazwać ten aquapark jednym z największych, ale dzieciaki napewno będą miały uciechę, momentami też miałam :) Najlepiej wynająć sobie autko w lokalnym biurze albo już w Polsce przez internet i samemu zwiedzać wyspę.2 tygodnie to aż nadto,paliwo trochę tańsze.Nikt nie przegania człowieka po ruinach w samo południe za sakramenckie często pieniążki.Sama wyspa pod względem turystycznym opanowana została przez Anglików i na nich ukierunkowana. Tym samym ceny są wyższe aniżeli np. na Krecie. Mimo może niezbyt zachęcającego komentarza polecam odwiedzenie tego zakątka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Rodos/Pefkos/BP Grekos Holiday IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:01 własnie wróciłam z Pefkos z Palm Bay:) co do hotelu, adekwatny do liczby gwiazdek (***), pokój sprzatany mieliśmy codziennie, byliśmy 2 tyg i posciel zmieniono nam 3 razy. ręczniki także, papier toaletowy zawsze pod ręką, zawsze zostawiał jedną rolkę w zapasie;), klima to konieczność bo gorąco w pokoju strasznie, pierwsza noc była bez i nie dało się spać, odrau zdecydowaliśmy sie wykupić ją na reszte pobytu, ulica oddzielająca hotel od basenu wcale nie taka ruchliwa ale to zawleży od pory dnia, dla nas to akurat nie był problem przejść przez ulicę, plaża przy hotelu publiczna, nie było leżaków ale za to nie było dużo ludzi, a woda w morzu błękitna i przejrzysta, gładki piasek bez kamyczków (plaża na prawo - bo plaża po lewej kamienista). Barman w tawernie nieco narwany ale spoko;))) Zdecydowanie odradzam wykupowanie śniadan i obiadokoloacji - lepiej wydac troszkę więcej ale popróbować tamtejszej kuchni w restauracjach jakie oferuje Pefkos - ja polecam TERPSIS w centrum miasteczka, pyszne jedzenie, a obsługa stwarza niesamowita atmosfere i klimat. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś