Dodaj do ulubionych

Kreta a zakupy dla dziecka

16.08.03, 12:37
Za dwa tygodnie lecę z 13 miesięcznym synkiem na Kretę do Chersonissos.W
związku z tym mam pytanie o zaopatrzenie sklepów. Czy w małych marketach
można dostać zupki, deserki, papmersy, chustki i tym podobne drobiazgi dla
małego dziecka. Jak z wyborem i czy te rzeczy są drozsze niż u nas.
Najczętniej zabrałabym wszystko ale nie wiem czy to ma sens.

Dziękuję za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam M
Obserwuj wątek
    • Gość: dg Re: Kreta a zakupy dla dziecka IP: 195.94.206.* 16.08.03, 12:49
      Ja byłam w lipcu z 16 miesięcznym dzieckiem. Miałam ze sobą 60 rozmaitych
      słoiczkow, pampersy, soczki a nawet wodę mineralną. W sklepach w małych
      miejscowościach wybor słoiczków jest b. mały , pampersy dużo droższe, jedzenie
      zresztą też. Zresztą mój synek gardził lokalnymi soczkami i słoiczkami - miały
      inny smak. Sa Danonki - ok 3 euro. Byli inni wczasowicze z małymi dziećmi, bez
      własnego zaopatrzenia i mieli duże problemy.
      Pozdrawiam,
      • Gość: misssy Re: Kreta a zakupy dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 13:05
        Dziękuję za informację :) W takim razie postaram się wszystko wziąć ze sobą.
        Przeraża mnie tylko jak się z tym wszystkim zapakuję.
        DG powiedz jak się zapakowałaś z taką ilością słoiczków i innych niezbędnych
        rzeczy. Czy udało Ci się zmieścić w limicie wagowym?
        A skoro o tym mowa :), to poproszę jeszcze o informację dotyczącą samego lotu.
        Czy wpuszczali Cię bez kolejek, czy miałaś prawo wybrać miejscie w samolocie
        itp. Z reguły nie robię nigdy problemów, zawsze się dostosuję, jednak podróż z
        małym dzieckiem może być bardzo męcząca.

Z góry dziękuję ;))) M
        • Gość: dg Re: Kreta a zakupy dla dziecka IP: 195.94.206.* 16.08.03, 13:27
          Jedną walizkę miałam tylko z jedzeniem dla dziecka, do wyczerpania limitu
          wagowego zabraklo nam 6 kg - mieliśmy tez wozek (parasolka). Do samolotu jako
          pierwsi wchodzą ludki z małymi dziećmi i jest to przestrzegane, jeśli chodzi o
          miejsca to musisz zgłosić przy odprawie gdzie chcesz siedzieć. Polecam miejsca
          zewnętrzne, żeby dzidziuś mógł się poruszać swobodnie.
          ozdrawiam i życzę udanego wypoczynku
          • Gość: Tomek Re: Kreta a zakupy dla dziecka IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 13:39
            sporo zależy od przewoźnika, proponuję dowiedzieć się ile kg bagażu głównego i
            podręcznego przypada na osobę. Leciałem liniami WEA też nie płacąc za dziecko,
            (miał siedzieć na kolanach ale dali nam skrajne miejsca i dziecko miało swój
            fotel między nami) na dziecko należało się tyle samo bagażu co na dorosłego -
            nieważne że nie miał wykupionego miejsca.
    • Gość: benji Re: Kreta a zakupy dla dziecka IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 11:27
      Nie ma problemu choć sam byłem z dzieckiem 6lat a młodszego zostawiłem w domu.
      Leciałem LOTEM i tam już dostaniesz specjalne jedzenie dla dziecka . Za zwyczaj
      nie ma zajetych wszystkich miejsce w locie powrotnym i stewardesy pozwolą ci
      zająć miejsce dla maluch. Sklepy niczym się nie różnią od naszych są pampersy,
      soczki i obiadki a zawsze możesz dawać owoce super słodkiue brzoskwinie i inne.
      Problemem może być hotel sprawdź koniecznie położenie i konieczna jest
      KLIMATYZACJA bo nie wytrzymacie parę dni temu było w cieniu 34 C ,tyle samo
      robi sie w pokoju. Ze mną leciało kilkoro rodziców z dziećmi po niżej 1 roku i
      wszyscy byli zadowoleni,zdrowi i wypoczęci.Będzie super.
    • Gość: krotasia zabierz z Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 23:08
      Byłam na Krecie rok temu z 1,5-roczną córką. Jedzenie w słoiczkach można kupić
      ale smak jest b.nieciekawy. Deserki i soczki strasznie słodkie - moja mała nie
      chciała ich w tym upale jeść. Ceny - pampersy podobnie jak u nas (ja jednak
      wzięłam megapaczkę z Polski), zupki, deserki, jogurty - wszystko po ok.1,5
      euro. Nie widziałam tam natomiast mleka w proszku, oni dają dzieciom jakieś
      specjalne mleka w puszce ale jak się je przyrządza nie mam pojęcia. Przeraziły
      mnie też ceny kaszek mleczno-ryżowych itp. - 6 euro!!! Generalnie rzecz biorąc
      pakuj w walizkę tyle jedzenia ile potrzebujesz a będzie tego sporo. Na
      szczęście powrót będzie lżejszy :). Na Krecie jest potwornie gorąco i w dzień i
      w nocy więc nie musisz zabierać ciepłych ubrań i masz więcej miejsca w walizce.
      A w hotelu bez klimatyzacji da się spokojnie wytrzymać. Dla dziecka to nawet
      lepsze bo nie przeżywa zbyt dużej różnicy temperatur. Pozdrawiam serdecznie....
      Udanego urlopu Wam życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka