Dodaj do ulubionych

Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!!

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 11:43
Byłem z nimi na Krecie nie dotrzymują umowy. Miałem być zakwaterowany w
zupełnie innym hotelu a tu po wyjściu z autobusu kierowca grecki powiadamia
nas że zamieszkamy gdzie indziej a na jedzenie zmuszony byłem dochodzić
200m.A wybrałem hotel kateg.3+.O zmianie naszego zamieszkania wiedzieli już
dwa tygodnie przed wylotem no cóż po co informować samych zainteresowanych
najlepiej zrobić to na miejscu wtedy nie zrezygnują. Nie można im
zaufać ,opiekun był chamski i nic nie mógł załatwić. Uważajcie na nich tak
potraktowali więcej grup z Poznaia,Wrocławia i Krakowa. Grupa Gdańska za to
musiała wracać autobusem z Warszawy choć lot powrotny był do Gdańska. Ich
usługi pogorszyły się znaczie w porównaniu do roku ubiegłego. Na Kretę
proponuję wybrać inne biuro na pewno nie ScanHoliday !!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.Astral.Lodz.PL 17.08.03, 11:46
      ten kraj schodzi na psy
      • Gość: chenoa Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.visp.energis.pl 17.08.03, 11:49
        Ja jade z Big Blue na Krete. opinie na forum tez czytalam rozne ale mam
        nadzieje ze jednak bedzie ok.
        Pozdrawiam
        Chenoa
        • Gość: Radek Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.Astral.Lodz.PL 17.08.03, 12:04
          Gość portalu: chenoa napisał(a):

> Ja jade z Big Blue na Krete. opinie na forum tez czytalam rozne ale mam
          > nadzieje ze jednak bedzie ok.
          > Pozdrawiam
          > Chenoa

big blue jest spoko, bylem z nimi na Krecie rok temu - wszystko bylo fajowsko
          milego wypoczynku
          • Gość: dg Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: 62.233.164.* 18.08.03, 21:24
            ja wróciłam z BB 2 tygodnie temu i też był niźle
    • Gość: jkk Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 09:24
      Hej,a jaki hotel kupiłeś i w jakim byłeś zakwaterowany???wybieram sie z nimi
      na Kretę i teraz mam stracha!!
      • Gość: katste Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: 158.66.123.* 18.08.03, 10:47
        Witam, ja też jade na Kretę ze Scan Holiday, jade do Hersonisos, czy ktoś z
        nimi tam był jeżeli tak to jak było, mam hotel NIki.
    • Gość: martaa2 Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.acn.pl 18.08.03, 11:35
      Nie wierzę w to co wypisuje Bykas. To bzdury najprawdopodobniej wymyślone przez
      konkurencję.Byłam ze Scanem 5 razy na wakacjach- w Turcji, na
      Majorce,Santorini, Krecie i teraz w tym roku w Tunezji. mimo,że jestem osobą
      dość wymagającą- nie mogę mieć do nich żadnych zastrzeżeń. Wszystko
      zorganizowane na najwyższym poziomie, rezydentki miłe i kompetentne, hotele jak
      w katalogu, zero zastrzeżeń.
      1.Pierwszym kłamstwem już jest to,że kolega Bykas nie mógł się dowiedzieć od
      greckiego kierowcy,że niby ma zmieniony hotel. Autokarami Scanu z lotniska
      turystów przywożą rezydentki i one już w nim udzielają pierwszych praktycznych
      informacji na temat danego kraju itp. Gdy autokar podjeżdża pod hotel-
      rezydentki wysiadają i wraz z personelem kwaterują gości.
      Nigdy w czasie moich 5 wyjazdów- nie spotkałam się z tym ,żeby ktoś został
      zakwaterowany gdzie indziej i jeszcze poinformował go o tym kierowca.
      2.Drugie kłamstwo- to właśnie kwestia zmiany hotelu. Gdy wyjeżdżałam do Turcji,
      hotel który wybrałam został z jakiś powodów wycofany z oferty Scana.Miesiąc
      przed wyjazdem otrzymałam list na ten temat a także kilka telefonów,żebym
      przyjechała do biura i wybrała inny hotel. Wraz ze mną takie listy otrzymali
      inni uczestnicy wycieczki, zresztą kilku spotkałam w biurze.Nie rozumiem więc
      dlaczego kolegę Bykasa mieliby w takim przypadku potraktować inaczej.
      3.Trzecim kłamstwem jest fakt,że niby jakaś tam grupa z Gdańska na miejscu
      dowiedziała się ,że nie przylatuje z powrotem do Gdańska tylko gdzie
      indziej.Bzdura.Bilety samolotowe (W JEDNĄ I DRUGĄ STRONĘ) otrzymuje się przed
      wylotem z Polski gdzie jest jak wół napisane,skąd i dokąd się leci. Dokąd się
      przyleci z wakacji- wiadomo jest zatem przed wyjazdem.Poza tym są to samoloty
      czarterowe, które w jedną stronę zabierają turystów np.z Warszawy a z powrotem
      do Warszawy.
      Kolega Bykas przypuszczam nigdy nie był ze Scan Holiday nigdzie, czego dowodem
      są bzdury które napisał w swoim poście.
      Ja je mogę smiało polecić, są o wiele bardziej solidni niż np. Neckermann.
      • vivawawa Re: Scan Holiday - OK !!! 18.08.03, 12:10
        ja byłem ze Scanem na Rodos i na Gran Canarii - nie mogę mieć do nich żadnych
        zastrzeżeń.
        Wszystko zorganizowane OK, hotele jak w katalogu, rezydentyki na Rodos na 5, a
        na Gran Canarii na mocną 4.

ale nie mogę się do końca się zgodzić zarzutami o kłamstwa:
        > 1Autokarami Scanu z lotniska turystów przywożą rezydentki i one już w nim
        udzielają pierwszych praktycznych informacji na temat danego kraju itp.
        na Gran Canarii - wszyscy zostali podzieleni na kilka minibusów i podróż z
        lotniska do hotelu odbywała się bez rezydenta
        na Rodos - faktycznie w autobusie była rezydentka i udzielala informacji

Gdy autokar podjeżdża pod hotel- rezydentki wysiadają i wraz z personelem
        kwaterują gości - pierwsze o tym słyszę !!!!
        ani ze Scanem ani z TUI rezydent nie pomagał przy zakwaterowaniu

latam z Wawy więc nie miałem nigdy problemów z czarterami, ale przy niskim
        obłożeniu może się zdarzyć np. zamiast do Gdańska - powrót do wawy i potem
        przewóz autobusem na koszt biura lub linii lotniczych do miejsca decelowego.

również miałem szczęscie - bo zawsze byłem w wybranym przez siebie hotelu
        • Gość: Martaa2 Re: Scan Holiday - OK !!! IP: *.acn.pl 18.08.03, 12:30
          Ja byłam ze Scanem 5 razy i zawsze w autokarze był rezydent, który później w
          hotelu pomagał przy zakwaterowaniu. W piątek wróciłam z Tunezji, gdzie było
          dokładnie tak samo, rezydentka na moją prośbę załatwiła mi w recepcji cichy
          pokój.
          Ale może i im zdarzają się odstępstwa od reguły.
          Pozdrawiam.
      • Gość: tt Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.netia.pl 18.08.03, 16:06
        Droga martaa2 muszę CIebie niestety zmartwić ale to co napisał bykas jest
        prawdą. Przykład:sprawdź jak można wylecieć na Kretę ze Skanem z Gdańska - to
        jest mały przykładzik.
    • czarodziejka1 Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! 18.08.03, 13:06
      Ja też nie wierzę w to co wypisuje Bykas. Chłopie, nigdy ze ScanHoliday nie
      podróżowałeś, gdyż nie masz nawet pojęcia jak się taka podróż odbywa. Wszystko
      co napisałeś to są kłamstwa. Martaa 2 bardzo dokładnie wymieniła wszyskie
      Twoje kłamstwa. Ja podróżuję ze ScanHoliday od 5 lat i każda podróż przebiega
      dokładnie tak samo: opieka rezydenta od samego lotniska (kierowca autokaru nie
      ma tu nic do powiedzenia!!!), nigdy nie zamieniają hotelu, a jeśli są
      jakiekolwiek zmiany, to wcześniej przysyłają na adres domowy, listem poleconym
      informacje o jakichkolwiek zmianach. Nie kompromituj się tu na forum, bo i tak
      nikt, kto był ze ScanHoliday, Ci nie uwierzy!
      • Gość: tt Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.netia.pl 18.08.03, 16:11
        Czarodziejko to ty się kompromitujesz. Jak możesz tak pisać skoro nie znasz
        tematu. Widać wpadki zdażają się coraz częściej i tym "lepszym" biurom, chociaż
        moim zdaniem Scan się strasznie pogorszył.
        Mimo wszystko pozdrawiam.
        • Gość: Martaa2 Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.acn.pl 18.08.03, 16:44
          Jak to Czarodziejka czy ja nie znamy tematu skoro byłyśmy ze Scanem
          wielokrotnie ? A ty byłeś na tej Krecie z Bykasem ,że udajesz tak świetnie
          zorientowanego ? Podaj może więcej szczegółów, bo pisanina ,że najlepszym
          biurom zdarzają się wpadki to operowanie ogólnikami.
          Ps. Zdarzają się pisze się przez "rz".
          • Gość: Bebiak Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 19:58
            Byłam ze SCAN-em 6 czy 7 razy i nigdy nic niepokojącego się nie działo! Z
            rezydentami w moim przypadku jest tak, że zawsze był w czasie transferu z
            lotniska do hotelu z wyłączeniem tegorocznego wyjazdu na Kos (lipiec), gdzie
            rezydentka powitała nas na lotnisku, w autokarze wyjaśniła kilka kwestii w tym
            zapowiadając spotkanie informacyjne w dniu następnym, ale autokarem do hoteli
            jechaliśmy sami (czego nie odebrałam jako tragedii). Póki co na to biuro nie
            mogę powiedzieć ani jednego złego słowa (a podróżuję z nimi od 1999 roku) -
            informując jednocześnie, że wcale nie jestem pracownikiem Scan Holiday.
            Pozdrowionka. B.
            • Gość: Johny Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: hpcache:* 19.08.03, 07:15
              Ha. Bebiaku ty też kłamiesz. Przecież nie mogłaś być z nimi 6 czy 7 razy, skoro
              podróżujesz z nimi od 1999 roku! Musiałabyś kilka razy w roku z nimi latać.
              Kurcze i mi się udziela ta podejrzliwość formułowiczów! Swoją drogą to już nie
              wiadomo kiedy informacje są prawdziwe a kiedy tyły robi konkurencja.
              • Gość: Lord Bobick Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 19.08.03, 08:27
                Cóż, ja na przykład w zeszłym roku byłem na Rodos w maju/czerwcu i w
                październiku na Majorce. Mniejsza o biuro, ale były to tygodniowe wypady i
                jakoś potrafiłem to zrobic...
                • vivawawa Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! 19.08.03, 08:48
                  ja tez w ciągu 3 lat byłem 5 razy na wypoczynku z biurami podróży
                  więc 6-7 wyjazdów w ciągu 5 lat jest możliwe
              • czarodziejka1 Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! 19.08.03, 09:30
                Gość portalu: Johny napisał(a):

> Ha. Bebiaku ty też kłamiesz. Przecież nie mogłaś być z nimi 6 czy 7 razy,
                skoro
                >
                > podróżujesz z nimi od 1999 roku! Musiałabyś kilka razy w roku z nimi latać.
                > Kurcze i mi się udziela ta podejrzliwość formułowiczów! Swoją drogą to już
                nie
                > wiadomo kiedy informacje są prawdziwe a kiedy tyły robi konkurencja.

Johny, gdybyś śledził to forum od dłuższego czasu to byś wiedział, że Bebiak
                wyjeżdża do Grecji 2-3 razy do roku. Więc to co pisze jest prawdą. Ja też w
                ubiegłym roku byłam z nimi dwa razy (2 x Rodos) i w tym roku też będę z nimi na
                wakacjach dwa razy (Tunezja i Rodos). Czy to jest takie nadzwyczajne i
                niemożliwe?
                • Gość: Johny Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: hpcache:* 19.08.03, 09:47
                  Ludzie, czy wy nie macie poczucia humoru? Przecież sobie tylko zażartowałem z
                  tej podejrzliwości ludzi. Oczywiście że można wyjeżdzać kilka razy w roku i
                  gratuluję tym co mają taką okazję (dobrze płatnej pracy i urlopu). Pozdrawiam
                  wszystkich i więcej luzu.
                  • Gość: Betinka Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 14:35
                    zobaczyłam Twój nick i już zwietrzyłam ironię z ogólnopanującej na forum
                    podejrzliwości....pozdrawiam
              • Gość: Krecik Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 11:13
                Gość portalu: Johny napisał(a):

> Ha. Bebiaku ty też kłamiesz.
                Już Cię nie lubię ;-))))

> Przecież nie mogłaś być z nimi 6 czy 7 razy, skoro
                >
                > podróżujesz z nimi od 1999 roku!
                No i co??????

> Musiałabyś kilka razy w roku z nimi latać.
                No widzisz, sam na to wpadłeś.
                Dla niezorientowanych napiszę, że czytam forum dość długo i wiem, że Bebiak
                mówi prawdę.
    • Gość: Betinka Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 14:36
      nie mnie oceniać samo biuro jednakże 3* nawet z plusem na Krecie to nie jest
      powalający luxus.....
      • Gość: Bebiak Re: Scan Holiday UWAGA!!! - Kreta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 19:10
        Hi hi hi, ale mi się nastrój poprawił w ten pochmurny dzień:-)) Pozdrowionka
        dla wszystkich oczywiście, w tym dla J. też. A za 18 dni znów pojadę do
        Hellady, ale nie ze SCAN-em więc to nie w temacie wątku.
        Kreciku, dostałeś mój dłuuuugi mail?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka