Dodaj do ulubionych

Chalkidiki

IP: 212.244.213.* 16.06.08, 13:04
Czy ktoś już wrócił z Chalkidiki ? jaka pogoda i czy morze już ciepłe.
Ostatnio chyba trochę tam padało. Jakie ceny w tawernach i w ogóle jak było?
Obserwuj wątek
    • spoko-luzik Re: Chalkidiki 17.06.08, 06:57
      Wróciłem wczoraj. 2 tygodnie miejscowość Gerakina. Pogoda super (jak dla mnie)
      około 26-28 stopni - morze cieplutkie, przez 2 tygodnie pobytu padało może z 2
      dni. w tawernach ceny średnio od 5 do 10 E za obiadek, jeszcze nie sezon więc w
      miarę luźno. Jeśli macie pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam !!!
      • Gość: anula Re: Chalkidiki IP: *.users.attu.pl 17.06.08, 16:37
        już za kilka dni jadę do tej samej miejscowości. Interesuje mnie oklica , co
        ciekawego mozna zwiedzić, do dyspozycji będe miała samochód.czy możesz polecić
        ciekawą knajpkę oraz co powiesz o samych bungalowach. bo w nich będę mieszkała.
        • zyzio_dwa Re: Chalkidiki 20.06.08, 22:27
          Anula, lecisz do hotelu Gerakina?
        • spoko-luzik Re: Chalkidiki 23.06.08, 08:57
          Gerakina - mała miejscowość , kilka tawern (polecam ) oraz sklepików z
          pamiątkami oraz markecik w którym można kupić praktycznie wszystko co potrzebne
          na urlopie w korzystnych cenach. Co do zwiedzania:
          1/Koniecznie wyprawa statkiem wzdłuż plw. Athos (można wykupić w recepcji
          hotelu) koszt 30E dorosły i 15E dzieci, dzieci do 5 lat za free.
          2/ Odwiedziliśmy Meteory - wyprawa na cały dzień - polecam !
          3/ Objechaliśmy płw. Sithonia - piękne plaże ,a przy nich wspaniałe tawerny
          (kupując kawę frape - leżaki gratis)
          4/ Objazd płw. Kassandra
          5/ Uwaga: nie polecam wyjazdu do Salonik własnym samochodem - chyba że lubisz
          sporty ekstremalne - parkowanie graniczy z cudem, urwane lusterka boczne i
          porysowany samochód na nikim nie robi wrażenia ...
          Co do bungalowów w hotelu Gerakina - jak dla mnie rewelacja - około 50m2, dwa
          pokoje - bardzo obszerne , klimatyzacja indywidualna, do plaży 15 metrów, widok
          na morze , telewizor (tylko greckie TV) sprzątanie codziennie (można mieć lekkie
          uwagi) wymiana pościeli co 3-4 dni. Jak za tą kasę - ok. Restauracja ,
          obiado-kolacje i śniadania - jedzenie dobre i dużo, jednak po dwóch tygodniach
          brakuje różnorodności w menu, do kolacji napoje za opłatą. Parking przy hotelu -
          wiaty. Dużo turystów z Rosji. Leżaki na plaży za opłatą - 7E 2 leżaki +
          parasol/dzień.
          Ufff to chyba wszystko ;-))
          Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka