Gość: danka IP: 212.244.213.* 16.06.08, 13:04 Czy ktoś już wrócił z Chalkidiki ? jaka pogoda i czy morze już ciepłe. Ostatnio chyba trochę tam padało. Jakie ceny w tawernach i w ogóle jak było? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spoko-luzik Re: Chalkidiki 17.06.08, 06:57 Wróciłem wczoraj. 2 tygodnie miejscowość Gerakina. Pogoda super (jak dla mnie) około 26-28 stopni - morze cieplutkie, przez 2 tygodnie pobytu padało może z 2 dni. w tawernach ceny średnio od 5 do 10 E za obiadek, jeszcze nie sezon więc w miarę luźno. Jeśli macie pytania chętnie odpowiem. Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Chalkidiki IP: *.users.attu.pl 17.06.08, 16:37 już za kilka dni jadę do tej samej miejscowości. Interesuje mnie oklica , co ciekawego mozna zwiedzić, do dyspozycji będe miała samochód.czy możesz polecić ciekawą knajpkę oraz co powiesz o samych bungalowach. bo w nich będę mieszkała. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko-luzik Re: Chalkidiki 23.06.08, 08:57 Gerakina - mała miejscowość , kilka tawern (polecam ) oraz sklepików z pamiątkami oraz markecik w którym można kupić praktycznie wszystko co potrzebne na urlopie w korzystnych cenach. Co do zwiedzania: 1/Koniecznie wyprawa statkiem wzdłuż plw. Athos (można wykupić w recepcji hotelu) koszt 30E dorosły i 15E dzieci, dzieci do 5 lat za free. 2/ Odwiedziliśmy Meteory - wyprawa na cały dzień - polecam ! 3/ Objechaliśmy płw. Sithonia - piękne plaże ,a przy nich wspaniałe tawerny (kupując kawę frape - leżaki gratis) 4/ Objazd płw. Kassandra 5/ Uwaga: nie polecam wyjazdu do Salonik własnym samochodem - chyba że lubisz sporty ekstremalne - parkowanie graniczy z cudem, urwane lusterka boczne i porysowany samochód na nikim nie robi wrażenia ... Co do bungalowów w hotelu Gerakina - jak dla mnie rewelacja - około 50m2, dwa pokoje - bardzo obszerne , klimatyzacja indywidualna, do plaży 15 metrów, widok na morze , telewizor (tylko greckie TV) sprzątanie codziennie (można mieć lekkie uwagi) wymiana pościeli co 3-4 dni. Jak za tą kasę - ok. Restauracja , obiado-kolacje i śniadania - jedzenie dobre i dużo, jednak po dwóch tygodniach brakuje różnorodności w menu, do kolacji napoje za opłatą. Parking przy hotelu - wiaty. Dużo turystów z Rosji. Leżaki na plaży za opłatą - 7E 2 leżaki + parasol/dzień. Ufff to chyba wszystko ;-)) Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś