Dodaj do ulubionych

wyspa Gavdos

IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.09, 19:34
W latach 1989-1994 pracowalem koło Aten i zawsze z kumplami w lecie robilismy wyprawy na wyspy. W 1992 wyladowalismy na krecie i z tamtad przypadkiem poplynelismy na Gavdos.Zwiedzilismy dziesatki wysp w ciagu 5 lat i własnie ta mi utkwila w pamieci. Jak rozbitkowie tydzien żylismy na plaży bez jakichkolwiek wygód w małych namiotach i zywiac sie w jednej tam tawernie a po zakupy chodzilismy też do jednego tam sklepu.Campingów wtedy tam nie było a co za tym i turystów,słowem raj na koncu europy gdzie nie dotarła cywilizacja.Do dzisiaj pozostało mi to wspomnienie- bez tłumów na plaży,tylko my ,trzech kumpli ,ognisko ,piwko i noce pod gwiazdami.W Grecji po1994r byłem 3 razy już z rodziną ,a teraz tego lata na własną reke planujemy lot do Chanii i rejs na tą wysepkę jak z bajki. Moje pytanie: czy ktoś tam był w ostatni czasy, jak się zmieniło,czy jest jakiś hotel,czy ludzie tam zamieszkali sa jak rodzina, może jest camping pod namioty? Jak wyglada życie na plaży Św.Jana tej boskiej? Chyba bankomat już postawili a gdyby nie ,to nie gra roli przy tym klimacie.Pozdrawiam i czekam na opinie dotyczace tej wysepki.
Obserwuj wątek
    • globtroter.org Re: wyspa Gavdos 09.01.09, 20:31
      Witaj

Ciagle jest piekna i dziewicza. No moze z wyjatkiem samego szczytu
      sezonu kiedy przyplywa wiele wycieczek. I ta wiadomosc moze Cie
      ucieszy: ciagle mozna biwakowac pod namiotem na plazy! A jesli ktos
      woli wlasny pokoj to znajdzie go rowniez w kilku tawernach.

Pozdrawiam,
    • barbelek Re: wyspa Gavdos 09.01.09, 21:04
      poczytaj tu: gavdos.creteisland.gr/ . Też chodzi za mną Gavodos.
      Wprawdzie na na tak długo, ale choć na kilka godzin- toć to najdalej na południe
      wysunięty zamieszkały skrawek Europy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka