Dodaj do ulubionych

połowa czerwca w Parali

IP: 78.8.27.* 02.05.09, 20:21
witam. Wybieramy sie do Parali od 14 czerwca. Czy ktoś był? Chodzi mi szczególnie o pogodę, morze?...pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.09, 09:46
      a moz e ktoś sie tez wybiera
      • 1talea Re: połowa czerwca w Parali 15.05.09, 07:43
        No ja byłam nawet kilka razy ale w lipcu-sierpniu. Podobno w czerwcu
        jest już ciepło ale to wiem tylko z opowiadań:-)
        • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.09, 11:12
          acha.....a jest tam gdzies w okolicy polskie biuro z wycieczkami fakultatywnymi?
          • biomj Re: połowa czerwca w Parali 15.05.09, 11:18
            Bylam w zeszlym roku od 2 do 16 czerwca, na Chalkidiki. Nie wiem czy
            jest roznica miedzy pogoda na Riwierze a polwyspem (w linii prostej
            to niby b. blisko). Mielismy dwa dni deszczowe i troche chlodniej.
            Pozostale goraco. Woda w morzu-nie bylo problemow z kapiela (choc
            moglaby byc cieplejsza-jak dla mnie oczywiscie-spodziewalam sie
            jednak tego).
          • 1talea Re: połowa czerwca w Parali 15.05.09, 21:48
            Jest w miejscowości Paralia. Prowadzi go Polak z Rzeszowa. Ale
            muszę poszperać bo nie pamiętam nazwy . Jak znajdę to napiszę.
            Moja historia z Paralią była taka , że : była wykupiona wycieczka
            z "biura". Na miejscu okazało się że hotel - koszmar - dramat - nie
            z tej planety (np hotel miał być na plaży a w rzeczywistości
            najmniej 1km :-)).
            Byliśmy w 16 osób . Pozostało nam tylko poszukać coś innego , a
            potem będziemy pertraktować z biurem. Hotel Anais. 1 km od centrum.
            Cisza spokój. Na samej plaży z basenem. Do miasta dojdziesz plażą. I
            powiem szczerze w samym mieście nie do wytrzymania. Głośno ,
            duszno , ciasno. Dla mnie hotelik rewelacja.
            • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.09, 13:52
              wielkie dzięki za odpowiedzi

1talea to czekam jak już poszperasz
              • mark.998 Re: połowa czerwca w Parali 18.05.09, 19:39
                Byłem z rodziną na Riwierze w II poł. czerwca i pod koniec sierpnia
                i na poczatku września i w czerwcu było fajniej - lepsza pogoda,
                dłuzszy dzień i woda w morzu jak najbardziej spoko - dzieciaki nie
                wychodziły. W tym roku planujemy wyjazd w tym samym terminie co Ty
                ale kierujemy się na Chalikidiki.
                • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.05.09, 13:43
                  Mark.998 dzięki za odzew........ponawiam pytanie......czy jest tam gdzies w okolicy polskie biuro z wycieczkami fakultatywnymi?
                  • pathfinder.1 Re: połowa czerwca w Parali 20.05.09, 18:42
                    Gość portalu: mat napisał(a):
                    .....ponawiam pytanie......czy jest tam gdzies w okolicy polskie biuro z
                    wycieczkami fakultatywnymi?

Jest na 100%
                    Nie pamiętam jak się nazywa ale jest na 1000%. Znajdziesz je na pierwszej
                    równoległej ulicy biegnącej do tej która przylega do plaży.
                    Za Beach Barem skręć w prawo, idź prosto, potem pierwsza w lewo, potem w prawi i
                    znowu w lewo. Idąc dalej po prawej stronie ich znajdziesz.
                    Przepraszam że tak zamieszałem ale wytłumaczyłem tak jak pamiętam sprzed 2 lat :))
                    Ale jest na pewno :)
                    • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 17:16
                      pathfinder.1...dzięki za info....poczekam jeszcze może 1talea napisze........a może jeszcze ktoś napisze.....pozdrawiam Was
                  • mark.998 Re: połowa czerwca w Parali 22.05.09, 10:46
                    Myślę, że nie powinnaś się martwić problemem organizacji wycieczek
                    fakultatywnych , gdyż w tego typu miejscowościach /a tak było w Nei
                    Pori/ jest ich cała oferta i myślę że jeżeli nie znajdziesz plskiego
                    biura podróży / co jest mało prawdopodobne bo duża liczba naszych
                    rodaków corocznie odwiedza te rejony/ to napewno znajdziesz
                    polskiego rezydenta przy greckim biurze który Ci pomoże - na pewno
                    nie jest to powód do zmartwień - udanych wakacji - pozdrawiam.
                    • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.09, 11:58
                      mark.998...dzięki, rezydenta będziemy mieli na miejscu dlatego chciałem skorzystać być może z lokalnego biura
                      • 1talea Re: połowa czerwca w Parali 23.05.09, 17:10
                        Pierra travel ( nazwa od imienia właściciela Piotra)

Pozdrawiam
                        • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: 78.8.27.* 24.05.09, 16:56
                          1talea dzięki.....szukałem w googlach...i natrafiłem tylko na PIERIA TRAVEL....czy to jest to biuro?.....niestety nie podaja adresu mejlowego
                          • 1talea Re: połowa czerwca w Parali 24.05.09, 19:33
                            Tak to jest to biuro. Twoja pisownia jest dobra. Adresu mail
                            niestety nie mam.
                            • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.09, 12:59
                              1talea...jeszcze raz dzięki....niestety nie mogę znaleźć nigdzie adresu mejlowego
                              • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.09, 10:47
                                podbiję...może ktoś....coś
                                • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 10:33
                                  może dziś
                                  • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 13:06
                                    a może dziś?
                                    • Gość: gosia Re: połowa czerwca w Parali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 19:15
                                      dzisiaj w Paralii 29 stopni - tylko ci pozazdrościć - napisz jak wrażenia po
                                      powrocie
                                      • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.09, 12:01
                                        no mam nadzieje że jak wróce to napisze,
                                        • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.09, 15:02
                                          może ktoś wrócił?
                                          • Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.07.09, 20:14
                                            no to wróciłem, fajnie było ale się skończyło....heheheh
                                            • 1talea Re: połowa czerwca w Parali 03.07.09, 07:20
                                              No na taką skromną wypowiedź po powrocie nie liczyłam:-)))) Myślałam
                                              o jakimś "głębszym" opisie . Hi Hi Hi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka