Gość: mat IP: 78.8.27.* 02.05.09, 20:21 witam. Wybieramy sie do Parali od 14 czerwca. Czy ktoś był? Chodzi mi szczególnie o pogodę, morze?...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.09, 09:46 a moz e ktoś sie tez wybiera Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: połowa czerwca w Parali 15.05.09, 07:43 No ja byłam nawet kilka razy ale w lipcu-sierpniu. Podobno w czerwcu jest już ciepło ale to wiem tylko z opowiadań:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.09, 11:12 acha.....a jest tam gdzies w okolicy polskie biuro z wycieczkami fakultatywnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: połowa czerwca w Parali 15.05.09, 11:18 Bylam w zeszlym roku od 2 do 16 czerwca, na Chalkidiki. Nie wiem czy jest roznica miedzy pogoda na Riwierze a polwyspem (w linii prostej to niby b. blisko). Mielismy dwa dni deszczowe i troche chlodniej. Pozostale goraco. Woda w morzu-nie bylo problemow z kapiela (choc moglaby byc cieplejsza-jak dla mnie oczywiscie-spodziewalam sie jednak tego). Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: połowa czerwca w Parali 15.05.09, 21:48 Jest w miejscowości Paralia. Prowadzi go Polak z Rzeszowa. Ale muszę poszperać bo nie pamiętam nazwy . Jak znajdę to napiszę. Moja historia z Paralią była taka , że : była wykupiona wycieczka z "biura". Na miejscu okazało się że hotel - koszmar - dramat - nie z tej planety (np hotel miał być na plaży a w rzeczywistości najmniej 1km :-)). Byliśmy w 16 osób . Pozostało nam tylko poszukać coś innego , a potem będziemy pertraktować z biurem. Hotel Anais. 1 km od centrum. Cisza spokój. Na samej plaży z basenem. Do miasta dojdziesz plażą. I powiem szczerze w samym mieście nie do wytrzymania. Głośno , duszno , ciasno. Dla mnie hotelik rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.09, 13:52 wielkie dzięki za odpowiedzi 1talea to czekam jak już poszperasz Odpowiedz Link Zgłoś
mark.998 Re: połowa czerwca w Parali 18.05.09, 19:39 Byłem z rodziną na Riwierze w II poł. czerwca i pod koniec sierpnia i na poczatku września i w czerwcu było fajniej - lepsza pogoda, dłuzszy dzień i woda w morzu jak najbardziej spoko - dzieciaki nie wychodziły. W tym roku planujemy wyjazd w tym samym terminie co Ty ale kierujemy się na Chalikidiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.05.09, 13:43 Mark.998 dzięki za odzew........ponawiam pytanie......czy jest tam gdzies w okolicy polskie biuro z wycieczkami fakultatywnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: połowa czerwca w Parali 20.05.09, 18:42 Gość portalu: mat napisał(a): .....ponawiam pytanie......czy jest tam gdzies w okolicy polskie biuro z wycieczkami fakultatywnymi? Jest na 100% Nie pamiętam jak się nazywa ale jest na 1000%. Znajdziesz je na pierwszej równoległej ulicy biegnącej do tej która przylega do plaży. Za Beach Barem skręć w prawo, idź prosto, potem pierwsza w lewo, potem w prawi i znowu w lewo. Idąc dalej po prawej stronie ich znajdziesz. Przepraszam że tak zamieszałem ale wytłumaczyłem tak jak pamiętam sprzed 2 lat :)) Ale jest na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.09, 17:16 pathfinder.1...dzięki za info....poczekam jeszcze może 1talea napisze........a może jeszcze ktoś napisze.....pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
mark.998 Re: połowa czerwca w Parali 22.05.09, 10:46 Myślę, że nie powinnaś się martwić problemem organizacji wycieczek fakultatywnych , gdyż w tego typu miejscowościach /a tak było w Nei Pori/ jest ich cała oferta i myślę że jeżeli nie znajdziesz plskiego biura podróży / co jest mało prawdopodobne bo duża liczba naszych rodaków corocznie odwiedza te rejony/ to napewno znajdziesz polskiego rezydenta przy greckim biurze który Ci pomoże - na pewno nie jest to powód do zmartwień - udanych wakacji - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.09, 11:58 mark.998...dzięki, rezydenta będziemy mieli na miejscu dlatego chciałem skorzystać być może z lokalnego biura Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: połowa czerwca w Parali 23.05.09, 17:10 Pierra travel ( nazwa od imienia właściciela Piotra) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: 78.8.27.* 24.05.09, 16:56 1talea dzięki.....szukałem w googlach...i natrafiłem tylko na PIERIA TRAVEL....czy to jest to biuro?.....niestety nie podaja adresu mejlowego Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: połowa czerwca w Parali 24.05.09, 19:33 Tak to jest to biuro. Twoja pisownia jest dobra. Adresu mail niestety nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.09, 12:59 1talea...jeszcze raz dzięki....niestety nie mogę znaleźć nigdzie adresu mejlowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.09, 10:47 podbiję...może ktoś....coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.09, 10:33 może dziś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.09, 13:06 a może dziś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: połowa czerwca w Parali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 19:15 dzisiaj w Paralii 29 stopni - tylko ci pozazdrościć - napisz jak wrażenia po powrocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.09, 12:01 no mam nadzieje że jak wróce to napisze, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.09, 15:02 może ktoś wrócił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: połowa czerwca w Parali IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.07.09, 20:14 no to wróciłem, fajnie było ale się skończyło....heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
1talea Re: połowa czerwca w Parali 03.07.09, 07:20 No na taką skromną wypowiedź po powrocie nie liczyłam:-)))) Myślałam o jakimś "głębszym" opisie . Hi Hi Hi Odpowiedz Link Zgłoś