Gość: groszek IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 20.02.04, 12:26 Poszukuje informacji na temat hotelu carlos w canet de mar. Czy był ktoś tam i moze podzielic sie wrażeniami?? Pozdrawiam Groszek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: hotel Carlos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 17:27 Byliśmy w zeszłym roku z Orbisem. mały hotel z malusieńkim basenem (właściwie imitacją basenu). I to chyba najbardziej przeszkadzało. Pokoje są dość małe w przypadku dwójki z dostawką właściwie nie ma miejsca. Nadrabiają za to miłą obsługą, dobrym jedzeniem, napojami (wino i woda) do obiadu i kolacji oraz super rezydentem (podobno jest równiez w tym roku). Blisko do stacji kolejki - do Barcelony jedzie się około 40 minut. Plaża piaszczysto-żwirkowa, ale na szczęście nie ma tam tłumów. Nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek Re: hotel Carlos IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 29.02.04, 23:22 Dziekuje bardzo za odpowiedz. Mam jeszcze pytanko o wycieczke fakultatywna do Barcelony warto jechac samemu czy lepiej na zorganizowana wycieczke? Pozdrawiam Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: hotel Carlos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 23:32 Hmmm... trudna odpowiedź. Na wycieczce wiadomo, jak japońscy turyści, ale dzięki temu chyba można więcej zobaczyć. Przynajmniej pobieżnie. A potem warto wybrać się samemu i zaliczyć np. oceanarium. Fajne wrażenie - rekinki pływające nad głową. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: hotel Carlos IP: *.local.pl / *.crowley.pl 10.03.04, 21:40 W tym hotelu byłam w zeszłym roku z opolskiego Sindbada, mieliśmy tego samego rezydenta co Orbis i raczej nie zgodzę sie z tym, że był fajny (rezydent zwał się Jacek). Basen rzeczywiście malutki i raczej rzadko kto z niego korzysta. Warto mieć widok i balkon od strony morza (i basenu), bo z drugiej strony była w tamtym roku jakaś budowa. Kolejka biegnąca wzdłuż plaży łączy Barcelonę z Blanes i jest tam bardzo dobrym wynalazkiem, bo z łatwościa mozna sie przemieszczać do Caleli, Santa Susany, Malgrat de Mar, Blanes i oczywiście Barcelony. Do tej ostatniej zdecydowanie polecam wyjazd samodzielny, po pierwsze udajesz sie w te miejsca, które cię interesują. Po wyjściu z kolejki na Playa de Catalunya jest przystanek dwóch turystycznych linii autobusowych: czerwonej i niebieskiej. Autobusy jeżdża - kazdy swoja - jedną trasą w kółko, co 20 minut wyjeżdża kolejny autobus. Zatrzymuja się przy atrakcjach Barcelony, wysiadasz, zwiedzasz, wsiadasz i tak do skutku. Autobus dowozi cię z powrotem pod kolejkę. Jest jeden bilet na obie linie, one w pewnych miejscach się łączą, mozna się przesiadać, przewodnik po drodze opowiada o mieście, dostaje się katalog, gdzie każda atrakcja jest opisna, a dodatkow sa znizki na bilety wstępu do niektórych miejsc (m.in. na stadion FC Barcelona). Samo Canet de Mar to nie jest miejscowością turystyczną, są tam 2 hotele, więc i atrakcji typu dyskoteki, sklepiki itd. nie ma. Po to trzeba udać się do połozonej niedaleko Caleli. Jest za to cudowna plaża i długa promenada wzdłuż plaży (choc co jakiś czas przemyka kolejka). A i na plaży pustki. Sa tam ładne kamieniczki i wąski uliczki, ale nie za wiele. Absolutnie nie wybierajcie sie do zamku Sta Florentina, bo jest za zamkniętym ogrodzeniem i mozna narazić się na ataki psów. Hotel oddziela od plaży droga szybkiego ruchu (przejście tunelem) i kolejka (przejscie drugim tunelem). Nie robi to dobrego wrażenia, niestety... Ruch trochę przeszkadza. Polecam spacer plażą do portu w Arenys de Mar. Hotel jest klasy turystycznej, klimatyzacja tylko w restauracji, niezaprzeczalne walory ma schłodzona woda i wino do kolacji. W pokojach czysto, schludnie, w łazienkach wanny. Dwa razy w tygodniu organizowane są wieczorki taneczne. Recepcja pomaga w wynajęciu samochodu (polecam, jeśli jedzie się np w 4, 5 osób), można wtedy objechać całe Costa Brava. I jest zdecydowanie taniej niż wycieczki fakultatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi3 Re: hotel Carlos 02.07.04, 12:08 a ja bylam juz w tym roku z sinbada.bylo spokojnie i bardzo fajnie.rezydent bardzo w porzadku,tez jacek.razem z chlopakiem bylam na nurkowaniu-super sprawa!!!!!polecam!!!choc kosztuje prawie 30€,ale podobno noramlnie 70-80...co jeszce?do calelli mozna pojechackolejka na dyskoteke a wrocic autobusem nocnym( jezdzi co godzine).Z wycieczek polecam :costa Brava statkiem do Tossa de Mar( super stare maisteczko z ruinami),Barcelonemotserat szcegolnie sagrade i gory!! Super jest podobno flamenco ale to wiem od znajomych.Hotel bardzo przytulny i dobre jedzenie.Plaze rzeczywiscie cudowne:)Jest tam tez plaza naturystow;)ale tez znamy tylko z opowiesci.Ogolnie:bardzo udany wyjazd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: hotel Carlos IP: *.user.ono.com 05.07.04, 13:12 mnie też on interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: hotel Carlos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 13:51 A ja jadę w sobotę ......... Odpowiedz Link Zgłoś