ogniwor 10.07.10, 02:19 Wlasnie wrocilem z Mallorki :pp Jesli sie ktos tam wybiera niechaj pisze, moge pomóc w tym i tamtym:) Chce dodac tylko ze NIE pomagam w: wypozyczaniu auta i noclegu :) Czekam na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Darek Re: [Pomagam] Majorka IP: 109.243.26.* 11.07.10, 13:14 No to pierwsze. Mam wykupione śniadania i obiadokolacje. Ale, że jestem słusznego wzrostu i wagi muszę coś wrzucić na ząb w porze obiadu. Pożywnego. Co polecasz - w miarę tanio, tylko nie jakąś pizzę. Tak, żeby wiedzieć jaką potrawę zamówić bez gapienia się w menu i talerze na stolikach obok. Odpowiedz Link Zgłoś
ogniwor Re: [Pomagam] Majorka 12.07.10, 04:04 Powiem Ci, że ja na Majorce miałem ochote TYLKO na obiady;) Ale jeśli będziesz coś taniego i dobrego chciał kupić bez długiego zastanawiania się to jest problem :/ W restauracjach ceny są takie: Grilowany Kurczak + Sałatka = 10E :/ Dla tego możesz mieć mały problem, chyba, że 10E co obiad to dla Ciebie dobra cena:) w takim razie w restauracjach mozesz wybrać praktycznie wszystko (o ile lubisz owoce morza bo to 1/2 kart w restauracjach) Jako ciakawostke dodam, że mozna tez jest w Mc i Burgerkingu :pp bo Mc Zestaw tylko 4zł droższy niż w Polsce pozdrawiam, jak coś to pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreM Re: [Pomagam] Majorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 14:35 Witam, czy za 100 euro wynajmę jakieś małe autko na 3 dni. Lepiej w małej wypożyczlni czy w większej (bezpieczniej?) Odpowiedz Link Zgłoś
source2u Re: [Pomagam] Majorka 12.07.10, 18:52 Witam Interesuje nas życie nocne w Arenal ew. w okolicach, albo jakieś aktywne formy wypoczynku. Są jakieś miejsca które mógłbyś polecić - i jakie są ceny jeżeli chodzi o nocną aktywność (wejściówki do klubów itp.) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ogniwor Re: [Pomagam] Majorka 18.07.10, 20:38 Witam również, przepraszam za zwłokę ale miałem wiele spraw ostatnimi dniami :/ Więc, na Majorce nocne życie było teraz podczas Mundialu :) Teraz nie wiem jak tam jest, ale co do klubów to kilka czynnych 24/7 jest:) Trzeba uważać, żeby dyskoteki nie pomylić z PUBEM- bo w tym 2gim atmosfera jest jak na stypie :/ Ja osobiście w Arenalu byłem tylko a Aqua Parku;-) Ale szukając go widziałem kilka miejsc klubowych. Ja byłem w Palmie w klubie o niezbyt wyszukanej nazwie: Palma :p była to dyskoteka, drinki, piwo, tańce. Wejście kosztowało 10E Była ochrona i było kulturalnie:) Ani mnie ani nikogo innego nikt nie zaczepiał. Więc myślę, że 10E to minimum za wejście do klubu dance. Pozdrawiam i czekam na dalsze pytania. source2u napisała: > Witam > > Interesuje nas życie nocne w Arenal ew. w okolicach, albo jakieś aktywne formy > wypoczynku. > > Są jakieś miejsca które mógłbyś polecić - i jakie są ceny jeżeli chodzi o nocną > aktywność (wejściówki do klubów itp.) > > pozdrawiam ==================== A co do samochodu za 100E to na 100% tak, gdyż moja siostra właśnie w Barcelonie się znajduje i dziś wypożyczyła auto na 5dni za 200E Ale to Barcelona;) i 5 dni dla tego na 3 dni na Majorce (nawet w Palmie/Arenalu czy Ince) 100E stanowczo wystarczy :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gonio74 Re: [Pomagam] Majorka 12.07.10, 22:22 Powinnaś coś znaleść za te 100e, ceny w danej miejscowości są zbliżone. My za Seata Ibize płaciliśmy 40 e,ale braliśmy tylko na jeden dzień, za trzy będzie taniej. Mała czy duża wypożyczalnia-to nie ma znaczenia. Trzeba tylko pamiętać, żeby w cenie było pełne! ubezpieczenie. A to pełne nie obejmuje jedynie uszkodzonego koła (nie myliś z przebitą oponą), zgubionych kluczyków i pomylenia benzyny z ropą przy tankowaniu. O tych trzech zasadach trzeba pamiętać. I jeśli chcecie zwiedzić zachodnią część wyspy tą górzystą to może lepiej nie brać najmniejszego samochodu, bo droga jest miejscami ciężka, kręta i "pod górę", ale ta część jest cuudowana i warta odwiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
akodz Re: [Pomagam] Majorka 19.07.10, 11:22 W szczycie sezonu to raczej 120 - 130 Euro bym na to przeznaczył. Wielkość wypożyczalni ma mniejsze znaczenie niż zakres ubezpieczenia (lepiej pełne niż z udziałem własnym) czy stan techniczny pojazdu. Z "oczywistych oczywistości" - nie brać auta bez działającej klimy, bo się wykończycie. Po wąskich uliczkach tamtejszych miasteczek wygodniej się jeździ małymi samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
ogniwor Re: [Pomagam] Majorka 28.07.10, 15:57 Jeszcze jakieś pytania? Teraz możecie też pytać o Barcelone- właśnie moja kuzynka z niej wróciła :) Odpowiedz Link Zgłoś