IP: *.chello.pl 06.10.10, 17:56
Jakie macie doswiadczenia odnosnie lotu do Barcelony, z jakim wyprzedzeniem kupowaliscie bilety po jakiej cenie. Czy obecna cena 650 zł na kwiecien 2011 LOT-em bez przesiadek moze jescze ulec obnizeniu, czy juz kupowac bilety?
Obserwuj wątek
    • karnacja Re: LOT 06.10.10, 20:12
      Lecialam EasyJet z Berlina (SXF). Drogo. Okolo US$ 300.00 za bilet. Kupilam bilet
      z dwytygodniowym wyprzedzeniem. Wowczas nie bylo niczego tanszego.
      Sadze, ze na lot w kwietniu mozesz poczekac do stycznia. Chociaz obecna
      cena w LOT na ich angielskiej stronie wynosi US$ 180.00 a na www.sidestep.com
      jest jeszcze korzystniejsza cena US$ 171.00 co jest cena nizsza od ceny ktora podajesz.
    • Gość: af-bcn Ogólnie im wcześniej tym lepiej Re: LOT WAW<>BCN IP: *.57.73.239.static.user.ono.com 06.10.10, 20:31
      Ogólnie im wcześniej tym lepiej, myślę że nawet jeśli LOT zrobi jakąś promocję w styczniu czy lutym jak w tym roku (2010) to i tak będzie to drożej niż 100 euro , a wybór dni będzie ograniczony do tych , w których zostało wiele miejsc,
      zatem to loteria (nie eria dlatego że LOT ;)
      Niby nie ma jeszcze kalendarza Wizzair'a , ale to 2 loty / tydz ,
      i cena na koniec marca -goły bilet- 560 złp
      dobranie 1 szt bagażu = 2x68
      ...

ja bym kupował , jeśli zarezerwowałaś mieszkanie na konkretne dni
      • af-bcn Teraz kupuj !! re: LOT WAW<>BCN w kwietniu 15.10.10, 22:03
        pomyliłem się powyżej , zobacz teraz:
        www.fly4Free.pl/tanie-loty-do-barcelony-i-madrytu-z-warszawy-za-334-zlotych-z-lot-em
        może dobierzesz daty tak żeby było taniej niż 100 euro - 400 zł

---------------
        pozdrawiam
        A.
    • jot.be Re: LOT 07.10.10, 12:35
      Na 99,9 % ta cena nie spadnie.
      Latam LOT-em dość często i na tej trasie nie widziałem jeszcze nigdy obniżki...
      Poza tym jak na obecne trendy to jest tanio.

Pozdr
      • Gość: Kasia Re: LOT IP: *.chello.pl 07.10.10, 16:45
        Co oznacza na "obecne trendy" , czy przewiduje się zwyżki cen w LOT?
        Czy mozliwe jest ze ta cena jeszcze wzrosnie?
        Bardzo dziękujeza odpowiedzi.
        • jot.be Re: LOT 07.10.10, 17:07
          Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Co oznacza na "obecne trendy" ,

Tzn, że 2 lata temu można było lecieć za +/- 400 pln przy odrobinie szczęścia.
          W zeszłym i tym roku nie widziałem nawet takiej ceny jak podałaś na tej trasie.
          A dość uważnie obserwuję, bo zdarza mi się latać kilka razy w roku.

> czy przewiduje się zwyżki cen w LOT?
          > Czy mozliwe jest ze ta cena jeszcze wzrosnie?

Wzrosnie. Cena wzrasta wraz z zapełnianiem się samolotu, zazwyczaj jest tak że tych miejsc po 650 jest ileś tam, jak sie skończą to następna pula drożej, następna jeszcze drożej itd.
          czasem pod koniec spadaja, ale niewiele albo wchodzi jakas promocja, ale na trasie do BCN raczej sie nie zdarza (z mojego, byc może ułomnego doświadczenia)...
          To jest dość popularny i mocno obsadzony kierunek.

> Bardzo dziękujeza odpowiedzi.
          • Gość: Kasia Re: LOT IP: *.chello.pl 07.10.10, 17:27
            Dzięki za wyjaśnienia, a czy wiesz moze czy mozna jakos sprawdzic jaka liczba biletów w samolocie jest dostępna (lub ile juz sprzedano)?
    • Gość: tanie-latanie Re: LOT IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 12:42
      Najtańszym połączeniem do Barcelony, jest oferta Ryanaira. bilety lotnicze do kupienia w bardzo dobrych cenach. Co do najlepszego czasu kupna: różnie to bywa. Zazwyczaj zasada im wcześniej tym lepiej działa. Można także obrać strategię czekania na promocje - co również dobrze się sprawdza.
      -----
      tanie-latanie.net
      • jot.be Re: LOT 07.10.10, 14:28
        Gość portalu: tanie-latanie napisał(a):

> Najtańszym połączeniem do Barcelony, jest oferta Ryanaira.

No jasne. Zwłaszcza z Warszawy.

Pozdr
      • Gość: c# Re: LOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 15:20
        SPAM
    • milosh247 Re: LOT 07.10.10, 15:01
      A dlaczego akurat upierasz się na LOT - dużo taniej można polecieć tanimi liniami: Ryan z Poznania bądź Wizz z Warszawy chociażby
      • jot.be Re: LOT 07.10.10, 16:21
        milosh247 napisał:

>>> Wizz z Warszawy

Akurat na trasie WAW>BCN to Wizz trudno nazwać "tanimi liniami".......
        • bebiak Re: LOT 07.10.10, 23:41
          jot.be napisał:

> Akurat na trasie WAW>BCN to Wizz trudno nazwać "tanimi liniami".......

Dokładnie tak: pod koniec marca (na miesiąc przed) szukałam lotu do Barcelony z Warszawy i cena Wizz była bardzo mocno zbliżona do cen LOT-u. Uwzględniając okoliczność, że w LOT w cenie mam już bagaż, a nadto, że Wizz lata w niektóre tylko dnie (niezupełnie mi to pasowało) nie miałam wątpliwości i wybrałam oczywiście LOT.
          Zapłaciłam coś ok 1000 zł i był to termin majowego weekendu.
          Pozdrawiam. B.
    • malin7 Re: LOT 07.10.10, 17:31
      Ja kupilam miesiac temu za 532 zl, , wiec cena juz jest wyzsza. Obnizeniu, cena, o ktorej piszesz raczej nie ulegnie.Mozesz sprobowac jeszcze w Lufthansie, ale cena bedzie podobna i to lot z przesiadka jednak. Dwa lata temu lecielismy z Lufthansa, bilety kupowalismy tez w pazdzierniku, albo w listopadzie, potem nie bylo juz tanszych, a w Locie nie bylo w ogole tych tanszych. Im pozniej, tym drożej - pula tańszych biletow sie wyczerpuje
      pozdrawiam
      • Gość: Kasia Re: LOT IP: *.chello.pl 07.10.10, 17:52
        Na jaki termin ( z jakim wyprzedzeniem )kupiłas bilet za 532 zł?
        • domko1 Re: LOT 07.10.10, 18:21
          Widze na stronie ze są promocje na zakup na niektóre kiryunki do 10.10.2010 i zastanawima się czy moze po 10.10.2010 pojawia się nowe promocje (moze akurat na Barcelonę).
          • xulu Re: LOT 07.10.10, 20:17
            ryanair ma przerwę teraz ;) a jak o lot to jak nie zmienia swojej polityki to wydaje mi sie za na niektorych "lotach" zbankrutują
            • Gość: Tymbalik Re: LOT IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.10, 12:56
              LOT powinien zaprzestać swoich operacji bezzwłocznie w interesie podatników!
        • malin7 Re: LOT 08.10.10, 10:22
          na czerwiec
          • Gość: Kasia Re: LOT IP: *.chello.pl 08.10.10, 18:48
            A czy ten bilet na czerwiec na ten konkretny termin kosztuje teraz mniej , pytam, bo wiidzę, ze praktycznie w kazdym miesiącu jest taki jeden dzien w którym mozna leciec taniej np 08.08.2011-15.08.2011 lub 06.04-13.04
            • malin7 Re: LOT 08.10.10, 19:48
              Sprawdzilam przed chwilą, jeden jest na pewno w tej samej cenie, natomiast gdybym chciała kupic więcej ( a tak kupilam) cena dla pozostalych jest wyzsza. Ja kupilam wszystkie w najnizszej. Jesli zalezy Ci na jednym bilecie to moze sie wstrzymaj, ale nikt Ci nie powie - kupuj albo nie kupuj, musisz sama zadecydowac :) . Tam podane jest ile biletow w danej cenie jeszcze zostaje, popatrz dokładnie.
              Powodzenie i pozdrawiam
              • Gość: Kasia Re: LOT IP: *.chello.pl 09.10.10, 15:20
                Bardzo dziekuje za pomoc. Wczoraj dokonalismy zakupu (był 1 tanszy bilet i 4 drozsze), teraz dopiero zrozumialam jak diała ten system. Jeszcze raz dziekuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka