Dodaj do ulubionych

Tosa de Mar

IP: 178.73.50.* 06.12.10, 18:24
Czy warto wybrać hotel w tej miejscowości, mimo braku kolejki,jak wygląda plaża i samo miasteczko?Podobno jest dobra komunikacja autobusowa do Barcelony??Bardzo proszę o wrażenia, bo waham się nad pobytem tam lub w Santa Susana z korzystniejszym położeniem bliżej Barcelony.
Obserwuj wątek
    • Gość: & Re: Tosa de Mar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.12.10, 21:08
      Tosa jest blisko ( ok.20 min) od Lloret de Mar, ale jeśli zależy ci na Barcelonie, to nie za bardzo widzę te opcję w jeden dzień.Trzeba by wpierw do lloret a z tamtąd do Barcelony i tak samo z powrotem . Santa Susana jest zdecydowanie jej blizej, jest typowo hotelowym kurortem z dłuuuuuugą plażąale teren zupełnie płaski.W Tossie jest kilka plaż i małych "plażek", jest starówka zarówno do spacerów jak i wiele restauracji i knajpek.Zależy w jakim czasie się wybierasz., Brzeg jak sama nazwa wskazuje Costa Brava - dzikie wybrzeże. Miasteczko jest nie wielkie, ulice z domami i hotelami.Dobre towarzystwo i raczej gruby portfel by skorzystać z oferty gastronomicznej wskazane.Ja osobiście na wakacje tam bym nie jechała, lubię przestrzeń i ruch a tam raczej opcja na "leniucha"...
      • Gość: jozefa1 Re: Tosa de Mar IP: 80.51.237.* 07.12.10, 12:44
        Ktoś napisał w opinii o hotelu Oasis Tossa,że z dworca autobusowego w Tossa chodzą autobusy bezpośrednio do Barcelony i podróż trwa 45 minut, ale jak to możliwe skoro to prawie 80 km??
        • Gość: $ Re: Tosa de Mar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.12.10, 20:36
          Ok. www.barcelonanord.com/esp/horarios/pantalla2_se.asp?origen_ida=Tossa de Mar&destino_ida=Barcelona&SL=L&poblacion=Tossa de Mar&cuent.Zgadza sie ale ona trwa półtora godziny.Cena jak w linku ;) Kupować od razu w 2 strony =21,4 euro( oszczędność czasu przy powrocie )Podejrzewam, że to oferta neckermann-a, hotel nie w ścisłym centrum a zatem cisza dookoła. myślę, że oferta warta zastanowienia ;) pozdrawiam.
          • Gość: jozefa1 Re: Tosa de Mar IP: 80.51.237.* 09.12.10, 13:11
            Dziękuję za odpowiedź-faktycznie hotel jest w ofercie Neckermanna. Co do wycieczki do Barcelony to taka cena biletu skłania mnie do wzięcia samochodu, bo przy 3 osobach wyjdzie to taniej.Sama miejscowość wygląda fajnie,tylko ktoś napisał że plaże zatłoczone,ale S.Suzana na początku lipca też nie będzie chyba pusto.
            Pozdrawiam
            • Gość: &$ Re: Tosa de Mar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.10, 21:38
              samochód można wypożyczyć na lotnisku w Gironie.Wow - lipiec na Costa Brava jest okrutnie zatłoczony.Szczyt sezonu. Ja uwielbiam jesień i wiosnę . Temperatury jak u nas latem, nie ma takiego zgiełku i tłoku.Plaże w Tossie są duże ale można znaleść sobie "swoją "ulubioną w malutkiej zatoczce na lewo lub prawo od centrum .Wszędzie są drobno żwirowe ale mnie to np. nie przeszkadza.Hotele wyszukuję na stronie neckermanna niemieckiego (de.), jest dużo więcej opcji, lepsze a jeśli nawet te same to pokoje dają lepsze no i najczęściej oferta znacznie tańsza.Kupuję w biurze N u nas.Barcelona to 3 dni dla spokojnego zwiedzania i poczucia atmosfery miasta.Ale byłam i 1 dzień.Przyrzekłam wrócić. Wróciłam na 5 dni.Życzę dobrego wyboru i wspaniałych wakacji.Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka