Dodaj do ulubionych

Wakacje na Majorce.

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.05.04, 08:47
Proszę doświadczonych majorkowców o informację gdzie najlepiej spędzić
wakacje na tej wyspie. Miejsca typu Palma, Arenal itp. koszmary wakacyjne
wykluczam. W grę wchodzą spokojniejsze miejscowości z ładnymi zatokami typu
Playa Ratjada, Alcudia, C'an Picafort. Podobno na północy Majorka jest
bardziej strawna.
Obserwuj wątek
    • Gość: spainka Re: Wakacje na Majorce. IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 05.05.04, 12:29
      To zalezy co kto lubi , ja mieszkałam w Playa de Palma i bardzo nam sie
      podobało , a Majorke zwiedzilismy samochodem , autokarem i pociągiem no i nawet
      stateczkiem , fakt alkudia podobno spokojniejsza , choc ja nie zauważyłam
      specjalnie róznicy w ilości turystów , jedak trafilo sie kilka przemiłych
      miejscowosci , np Can Picafort , Cala Mayor , Puerto De Soller , no i
      wspomnina przez Ciebie Cala Ratjada ,
      Majorka jest tak piekna że kązdy znajdzie cos dla siebie , a jesli chodzi o
      mieszkanie w tym miejscach które nazwałes koszmarem wakacyjnym , to tylko jako
      podstawowy argument podam to ze jest swietne połczenie stamtąd wszedzie , ale
      jesli faktycznie nie jestaes w stanie zaakceptowac zycia nocnego ciąnacego sie
      do białego rana i tej masowej ilosci turystów to wybierz cos spokoniejszego w
      Alkudii , pieknie tam , na Formentor blisko , za to troche daleko Sa Calobry i
      Waldemossy
      jesli bedziesz miec pytania jakies to smiało , moge zdrAdzic jedno cudowne
      mijsce , ale tylko do zobaczenia samochodem , troche przypomina górę cukru z
      dominujacym jezusem w RIO DE JANERIO , tylko musze zajrzec do notatek bo nazwa
      mi uciekła , az wstyd przyznać sie
      pozdrawiam :)))
    • przemoa Re: Wakacje na Majorce. 08.05.04, 14:00
      Witaj !
      Na Majorce jest glowna plaza ciagnaca sie od Can Pastilla, przez Playa Palma do El Arenal razem ok. 8 km. Mniej wiecej w srodku znajduje sie glowne niemieckie centrum rozrywkowe. Komunikacja na calej dlugosci bez problemu t.j. autobus, ciuchcia, w miare nie drogie taxi. Pamietac trzeba ze strona od Can Pastilla polozona jest blisko pasa startowego lotniska, co za tym idze masz dodatkowa atrakcje startujacych samolotow. Tak wiec przy dzieciach nie pospisz bo napewno obudzi je wczesnie ryk ciagnacych w gore silnikow. Natomiast jezeli wolisz spokojniejsze wakacje to po drogiej stronie wyspy sa dwie sympatyczne miejscowosci Alcudia i Calla Rayda.Masz racje ze polnocna czesc jest spokojniejsza, bowiem typowo rozrywkowi Niemcy rezyduja przy glownej plazy wyspy. Jestem jednak pewien ze znajdziesz odpowiednie miejsce na wyspie dla siebie i osob z ktorymi sie wybierasz.
      • vino_tinto Re: Wakacje na Majorce. 08.05.04, 15:51
        hehe Niemcy typowo rozrywkowi hehe srry
    • Gość: kodz Re: Wakacje na Majorce. IP: 213.17.244.* 08.05.04, 18:04
      W El Arenal byłem rok temu i aż tak koszmarny to on chyba nie jest :-)... Fakt,
      polecić to miasteczko można tylko miłośnikom nocnych rozrywek, bo atrakcji do
      zwiedzania nie ma tam żadnych, no i wszechobecny hałas, zwłaszcza w okolicach
      promenady, odstrasza co niektórych. Plusem El Arenal jest IMO bliskość Palmy i
      tamtejszych zabytków, no i b. dobra komunikacja autobusowa z resztą wyspy -
      dojechać stamtąd można chyba wszędzie.
      Na Majorkę wracam we wrześniu, ale tym razem do C'an Picafort na północy wyspy -
      mimo wszystko, choć miło wspominam wakacje tam spędzone,jedna wizyta w Arenalu
      wystarczy :-).

Arek
    • Gość: gosc Re: Wakacje na Majorce. IP: *.user.ono.com 09.05.04, 19:24
      Panie Wlodku na poczatek mala uwaga pisze sie Majorkinczykow.
      Dwa ja zdecydowanie stawiam na polnocna czesc jak Pan sam napisal.
      Wystepuje tam poloczenie naszego Baltyku z Zakopanym.Arenal hmmmm dzielnica
      niekulturalnych pijanych niemcow z brudnymi sztucznymi plazami.Jesli sa oni
      pijani sa bardzo agresywni.Reszta miejscowosci ktore Pan napisal sa naprawde
      spoko polecam znam dokladnie bo pracuje tam.
    • Gość: Wlodek Re: Wakacje na Majorce. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.05.04, 15:52
      Dzieki za cenne wskazówki. Potwierdza to moje obawy związane z kolonizacją
      południowej części tej pięknej wyspy i przekształceniem w wakacyjny raj dla
      głuchych i ślepych. Po obaczeniu na tzw. plaży w Arenal przybytku p.t. Mc
      Donald nie mam więcej pytań. Pozdrawiam.
      • Gość: nataliaaaaaaaaa Re: Wakacje na Majorce. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 18:09
        chciabym sie doiwedziec czy Paguera jest miejscowaościa godną
        polecenia.wybieram sie tam 11lipca i chcialbym wiedziec czego moge sie
        spodziewac...mam nadzieje ze piekna plaza i czyste morze.prosze o
        informacje.pozdrawiam
        • Gość: Maraska Re: Wakacje na Majorce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 00:02
          Hej
          Bylam w Peguerze w zeszlym roku, co prawda nie na wakacjach ale przejazdem na
          kilka godzin i bardzo mi sie podobalo. Spokojna miescina z rzeczywiscie piekna
          plaza, chociaz moim zdnaiem mala. nie wiemc zegho szukasz poza piaskiem i plaza
          wlasnie, ale wydaje mi sie ze bylo tam duzo spokojniej i urokliwiej niz w
          L'Arenal, typowym kurorcie turystyczno dyskotekowo rozrywkowym. Jesli szukasz
          spokoju to Peguera a jesli zabawy wybierz Arenal
          pozdr
          Maraska
          • Gość: Ania Re: Wakacje na Majorce. IP: *.kielce.net.pl 30.06.04, 13:51
            wróciłam z Paguery w niedziele. ładna , spokojna miejscowość. Mnóstwo w czerwcu
            starszych osób. Myśle że w lipcu nadciągną trochę młodsi. Z tego co wiem to
            dyskoteka godna polecenia to Paladium. Plaża ładna, choć widziałam już
            jasniejszy piasek i dłuższe plaze. Ale mnie to wystarczało. Lezak z parasolem
            dziennie 5 Euro. Większośc miało swoje parasole. Morze czyste, ciepłe, płytkie.
            Rybki pływają koło nóg, karmiliśmy je z ręki.
            Blisko do Palmy, Aquaparku w Magalufi i Marineland.
            Sportów wodnych w czerwcu nie było, może w lipcu jest lepiej.
            Napewno miejscowość nie dla młodych liczących na upojne noce w dyskotekach.
            Ceny wysokie, jak wszędzie gdzie jest Euro. Polecam supermarket Mercadona. Ceny
            bardziej zbliżone do naszych.
            Paguere polecam bardzo, choć chyba większe wrazenie zrobił na mnie Magaluf.
            Życze udanych wakacji i super pogody. (u nas przez 3 dni lało)
            Pa
    • Gość: greg Re: Wakacje na Majorce. IP: *.chello.pl 02.07.04, 03:14
      Chciałbym prosić o informacje na temat miejscowości Can Picafort - czy są tam
      jakieś atrakcje, jak z plażą, czy jest gdzie wyjść wieczorem ? Będę wdzięczny
      za informacje. A może ktoś zna hotel Grupotel Farrutx - jeśli tak to uprzejmie
      proszę o parę słów informacji
      • Gość: Monika Re: Wakacje na Majorce. IP: *.user.ono.com 05.07.04, 17:01
        Polecam pomoc anka@sungo.com
        • an26d Re: Wakacje na Majorce. 06.07.04, 11:53
          Już się trochę pogubiłem. Jesteś Anka czy Monika????
          • uat.mat Re: Wakacje na Majorce. 06.07.04, 13:22
            Czasami jest też Adamem. SPAM!
            • Gość: anka Re: Wakacje na Majorce. IP: *.user.ono.com 06.07.04, 15:22
              Dla twojej ciekawosci piszemy z jedego komputera firmowego.
              Pozdawiam ludzi ktorym sie nudzi i siedza na forum .
              Do pracy .Pozdrawiam
            • Gość: anka Re: Wakacje na Majorce. IP: *.user.ono.com 06.07.04, 15:30
              Kochanie powiedz mi czy to wazne kto jak sie naywa ? ja uwazam ze liczy sie kto
              pomaga i co najwazniejsze nic nie che wzamian.Wyslam fotki opinie
              hoteli,miejscowosci najlepsze pomagam ludziom znalesc tu prace .Pracuje tu juz
              20 Polakow dzieki mi .Ani od jednego nie wzielam zl . Pozdawiam
              • texba Re: Wakacje na Majorce. 06.07.04, 22:14
                Blondasku, ale jesteś naiwna. Sama ze sobą dyskutujesz? Śmiać mi się chce,
                kiedy czytam pochwalne listy wysyłane "po powrocie z Majorki" z tego samego
                adresu, z którego ty piszesz. Wierze ci, że piszecie z jednego, służbowego
                komputera. I o to właśnie chodzi! Po co to udawanie? Napisz posta, ktorego
                temat zaczynać sie będzie od słowa REKLAMA albo SPAM i wtedy wszyscy będą
                wiedzieli o co chodzi.
                • Gość: Anka Re: Wakacje na Majorce. IP: *.user.ono.com 06.07.04, 22:26
                  Jak Ty mnie ladnie nazwales to mile :)) ja tez sie smeje jak Ty i pare tu osob
                  siedzi i sledzi wypowiedzi widac ze wam sie nie nudzi .to co pamitam to nie
                  zawsze reklamuje tu Rentacar tylko pomoc na temat majorki,fotki hoteli.mapki i
                  tp.Jak Ci sie nudzi to zadzwon do mnie porozmawiamy 34 607 644446 .Poco tu
                  zasmiecac forum
    • Gość: Ania Re: Wakacje na Majorce. IP: *.kielce.net.pl 07.07.04, 09:36
      Słuchajcie , ja nie rozumiem skad ta wrogość. Ja nie uwazam aby reklama była
      złą rzecza, tym bardziej ze łączy sie to z pomocą dla ludzi. Nie kazdy ma czas
      aby siedziec i szukac hoteli, wysyłać ich zdjecia, pomagac ludzia w udzielaniu
      informacji o Majorce.
      Nie chcaiałm pisac wczesniej , bo pewno znów uznacie mnie za jakąs głupią
      blondynkę, która współpracuje z Anką z Majorki.
      Powiem wam jedno ja skorzystałam z jej pomocy, wypożyczyłam samochód za
      przystępną cenę i jestem zadowolona.
      Ciesze się ze sie reklamowała, bo dzięki temu zaoszczędziłam trochę pieniedzy.
      Naprawde inne wypożyczalnie na Majorce oferowały samochody za wyższa cenę. Choć
      różnice nie były szokujące.
      Fakt jest jeden ze moze faktycznie głupio wyszło z puszczaniem email z tego
      samego serwera!!!!!!. Jednak czy Anka komuś tym zaszkodziła. Jest dobrym
      marketingowcem i tyle.
      Zobaczcie jak często "robią z nas głupków " w telewizji reklamując beznadziejne
      produkty!!!
      Wydaje mi sie że tak ostra dyskusja w tym temacie jest naprawde nie potrzebna.
      Pozdrawiam wszystkich i życze naprawde udanych wakacji takich jak miałam ja.
      Ania
    • Gość: Ewa Re: Wakacje na Majorce. IP: *.studio / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.07.04, 14:39
      My bylismy w Port de Andoix (nie pamietam jak sie toto pisze) na poludniu. Hotel
      jest wybudowany na gorze, wiec nie ma tam ruchu samochodowego. droga na/z plazy
      wyglada jak podejscie od str. Doliny Strazyskiej na Giewont. To ma swoj urok. Z
      hotelu Golden Team kursuje na plaze busik. Sam hotel jest duzy, ale sa tu tez
      bungalowy. Ale ostrzegam tu jest albo z albo pod gore. Jedzenie bardzo dobre.
      Byla wtedy opcja all inclusive. Tylko tu jest duuuzo Niemcow, a co za tym idzie
      halas, bo sie dra. Ale w sumie bylo fajnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka