Dodaj do ulubionych

Barcelona, proszę o pomoc

01.07.11, 13:09
04.07 wybieram się do Barcelony na tydzień i mam kilka pytań odnośnie wyjazdu.
Z tego co się zorientowałem z El Prat do miasta najlepiej dostać się tym autobusem www.aerobusbcn.com/index.php/en.html ? Jak jest z plażami w Barcelonie ? A jakie miejsca polecicie do zrobienia zakupów głównie myślę o butach czy ubraniach. Może mógłby ktoś polecić jakieś ciekawe relacje ze zwiedzania Barcelony ?
Z góry dziękuję za pomoc : )
Obserwuj wątek
    • Gość: aNIA Re: Barcelona, proszę o pomoc IP: 195.116.20.* 01.07.11, 14:51
      Liczę na twoją relację jak wrócisz;-) Ja lecę dopiero we wrześniu. Miłego pobytu
    • Gość: Astrid Re: Barcelona, proszę o pomoc IP: *.play-internet.pl 01.07.11, 17:23
      Nie szkoda Ci kasy na ten autobus? Lepiej jechać pociągiem. Jeśli kupisz bilet T-10 (8,25€), to za tą podróż zapłacić nawet nie 1 euro.
      • podroznik125 Re: Barcelona, proszę o pomoc 01.07.11, 17:40
        A mógłbyś coś więcej napisać o tym bilecie ?
        • Gość: Astrid Re: Barcelona, proszę o pomoc IP: *.play-internet.pl 01.07.11, 17:51
          Bilet kupujesz w automacie na stacji metra. Służy do jazdy metrem i pociągiem Renfe. Na jednym bilecie masz 10 przejazdów. Z jednego biletu może korzystać kilka osób. Po prostu tyle ile osób, tyle razy kasujecie bilet.
          Z lotniska bezpośrednio dojdziesz na stację. Nie trzeba nawet wychodzić z budynku. Pociągiem dojedziesz na Sants Estacio albo na Passeig de Gracia. A stamtąd możesz już dojechać gdzie chcesz metrem na tym samym bilecie.
          • af-bcn Astrid, piszesz o Terminalu 2 01.07.11, 18:46
            Astrid, piszesz o Terminalu 2
            oczywiscie jadac do miasta pierwsza karte T10 trzeba kupic w automacie na przystanku kolejki rodalies , jako ze Metra jeszcze nie ma na BCN El Prat : D
            Zreszta wiecej info p125 chyba wygooglasz ?
            ----------
            pozdrawiam
            A.
            • podroznik125 Re: Astrid, piszesz o Terminalu 2 01.07.11, 23:50
              Dzięki za pomoc tak dalej dam radę. A jak możecie napiszcie mi jeszcze słowo o plażach w Barcelonie. : )
              • Gość: af-bcn plaże? są ... ;) IP: *.57.73.239.static.user.ono.com 02.07.11, 02:36
                to tyle by bylo jednym słowem.
                Rozwijajac, jest to city beach, zadna Menorca.
                Są tez złodzieje (upał = tłok)
                A jakie jest szczególowe pytanie?

pozdr
                • podroznik125 Re: plaże? są ... ;) 02.07.11, 10:46
                  Na które warto się wybrać ? Czy w lipcu będzie dużo ludzi ? (domyślam się że na pewno), a może warto wybrać się na jakąś plaże za miasto ? :)
                  • Gość: Astrid Re: plaże? są ... ;) IP: *.play-internet.pl 02.07.11, 14:26
                    W lipcu to martw się o to, żeby było gdzie koc rozłożyć:)
                    Ja byłam w maju i na plaży były tłuuuuumy. Nie podobało mi się to, że w wodzie jest taki "uskok". Wchodzisz do kostek, a potem od razu wpadasz za kolana. Nie wiem, czemu teraz tak było, jak byłam w październiku to było równo.
                    • podroznik125 Re: plaże? są ... ;) 02.07.11, 15:01
                      A na jakiej plaży ? Tej nieopodal Barcelonetty ?
                      • ottoni Nuda podroznicza 02.07.11, 16:16
                        Nie nudz. Ustaw od razu swoje wszystkie kaczuszki w rzedzie, nudziarzu.
                        • podroznik125 Re: Nuda podroznicza 02.07.11, 17:33
                          Jeżeli coś się nie podoba, to polecam spamowanie w innych tematach. : )
                      • Gość: Astrid Re: plaże? są ... ;) IP: *.play-internet.pl 02.07.11, 16:55
                        Wszędzie było tak samo. Może jedynie pod samym Portem Olimpic było równiej, bo tam widziałam dużo dzieci.
                        • Gość: nina104 Re: plaże? są ... ;) IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 17:06
                          Z El Prat polecam autobus nr 46 - jedzie do Plaza Espanya a stąd już metrem dojedziesz wszędzie. Cena biletu jak po mieście (1,05 płaciłam kiedyś). Co do plaży my bliśmy zachwyceni i do dziś wspominamy- bo było wszystko i zabytki i relaks w morzu. My korzystaliśmy z plaży tej blisko Parku Citadella , w lipcu nie było aż takich tłumów i bez problemu można było znaleźć miejsce - nawet na grupę 6 osobową (jak my). Poza miastem byliśmy na Castelldefels, jedzie się kolejką ze stacji Pg.de Gracia lub Sants ok. 25 min pociąg co pół godziny. Nie wyjeźdzasz poza 1 strefę więc bilet normalny, ale nie wszystkie pociągi się tu zatrzymują.Ale nie byłam jakoś szczegolnie zachwycona. Ale polecam Monserrat- na prawdę wart!
                          Udanego urlopu:)
                          • podroznik125 Re: plaże? są ... ;) 02.07.11, 17:34
                            Dzięki wielkie za odpowiedź. :) A co możesz polecić jeżeli chodzi o zakupy ?
                            • ottoni Zza-kupy 02.07.11, 20:38
                              A co ciebie interesuje scegolnie?
                              • podroznik125 Re: Zza-kupy 03.07.11, 11:11
                                Miałem ba myśli miejsca warte odwiedzenia, gdzie warto zajrzeć i ewentualnie kupić coś. Jakieś rady ogólne ?
                                • otumani Re: Zza-kupy 03.07.11, 16:25
                                  podroznik125 napisał:

> Miałem ba myśli miejsca warte odwiedzenia, gdzie warto zajrzeć
                                  i ewentualnie kupić coś.<

Zdefiniuj co dla ciebie jest "warto". I co chcesz kupic? Moje "warto"
                                  niekoniecznie musi byc moim :warto". Wyskij sie troche w opisie.
                                  Mam klopoty z czytaniem twoich mysli. Sa jakies?
                            • Gość: nina104 Re: plaże? są ... ;) IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 22:14
                              Nie chodziłyśmy po sklepach firmowych, ale udało nam się kupić jakieś buty, bluzeczkę - tak dla poprawienia kobiecie humoru. jednak były to spontaniczne wejścia do sklepów przy okazji "włóczenia" się po mieście.
                              • Gość: zafascynowana Re: plaże? są ... ;) IP: *.cluster-h.websense.net 03.07.11, 02:03
                                Fascynujace. I co w zwiazku z tym?
                                • Gość: nina104 Re: plaże? są ... ;) IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.11, 10:09
                                  Zafascynowana to jesteś- ale chyba sobą! Jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie- to szkoda twojego i czyjegoś czasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka