globerr 12.07.11, 19:56 Może ktoś z Was był w tym hotelu? Ciekawa jestem jak z komunikacją z Esteponą i Marlbellą? Będę wdzięczna za inne rady i wspomnienia osób, które tam już były. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Szukam info o Gran PLayabella IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.11, 19:33 Wróciłam z hotelu Playabella pobyt udany ,hotel ok., Moja Rodzinka chętnie wróciłaby tam zaraz. w otoczeniu hotelu brak wysokich hotelii,jedynie wille i apartamenty do wynajęcia .Wspaniałe animacje,animatorzy pełni energii od rana do do póżnej nocy,jedyna wada w jęz.francuskim i hiszpańskim (nastawieni na gości z tych krajów),słabo angielski ale do wszystkiego mozna się przyzwyczaić.Hotel jest położony na terenie dozorowanym urb.(osiedle)Costalita, niedaleko miasteczka Cancelada .Do Estepony lub Marbelli można dojechać autobusem (bliżej do EStepony),trzeba dojść ok.10min.do głownej drogi.Jeżeli coś jeszcze to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sens_net Re: Szukam info o Gran PLayabella 17.07.11, 09:46 Dziękuję za odpowiedź. Mam kilka dodatkowych pytań: 1/ Jeśli korzystałaś z wycieczek fakultatywnych, to może coś polecisz i coś odradzisz. 2/ Czy w okolicy jest sklep, a jeżeli jest to jak daleko "minutowo". 3/ Czy polecasz jakieś specjalne miejsca na plaży. 4/ Czy czuje się tłok turystów w samym hotelu i na plaży. 5/ jak często jeżdżą autobusy do Estepony, jaka jest cena biletu i czy kupuje się bilet u kierowcy i skąd mam wiedzieć do którego autobusu wsiadać (tzn. czy autobusy mają jakieś oznaczenia , numery itp.)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szukam info o Gran PLayabella IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.11, 18:01 wycieczki wykonaliśmy we własnym zakresie wypożyczonym samochodem (Sewilla,Gibraltar,Granada,Ronda),jedynie do Maroka wybraliśmy się z Rainbowtours. trudno mi doradzać co warto a co nie,jest to zwiedzanie w"pigułce".Sewilla,Ronda zdecydowanie tak,Gibraltar zwiedziliśmy dość szybko w drodze do plaż na zachód od Tarify (plaże piaszczyste warte skorzystania ),Alhambra może trochę mnie rozczarowała ale myślę że dlatego ,ze mało czasu mieliśmy i byliśmy wcześniej w Alcazar w Sewilli (warto),jeżeli Granada to chyba warto dojść albo dojechać dzielnicy Albacin.Na Kordobę zabrakło czasu . Sklep jest ok.10-15min od hotelu -Mercadona dojście róznymi drogami Na plaży nie mieliśmy specjalnych miejsc ,raczej chodziliśmy na spacer,albo kąpać się albo póżnym popołudniem poopalać się.Ja tłoku turystów nie czułam ,ale bylam na 06/07. Autobusy co 30 min,nr 27 do Marbelli po stronie Hotelu a do Estepony trzeba przejść kładką nad drogą szybkiego ruchu,bilety u kierowcy raczej drobne tzn max 20euro ,bilet do EStepony ok,1,6euro,do Marbeli nie wiem pewnie trochę więcej bo jest dalej.Wszystkich informacji dośc dokładnie udziela rezydent Odpowiedz Link Zgłoś
sens_net Re: Szukam info o Gran PLayabella 18.07.11, 20:45 Baaaaaaaardzo dziękuję za cenne informacje i życzę wspaniałych wspomnień, zwłaszcza w bardziej zimne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewik Re: Szukam info o Gran PLayabella IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 12:16 Czy możecie polecić jakaś wypożyczalnię aut? Odpowiedz Link Zgłoś