Dodaj do ulubionych

Wakacje w Sa Coma Playa

IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 11:34
Już niedługo wylot na Majorkę,Jedziemy z Itaki ,będziemy w Aparthotelu Sa Coma Playa. Czy ktoś wrócił już w tym roku z wakacji w tym hotelu lubinnego w tej miejscowości? Będę wdzięczna za wszystkie info.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • panisulek123 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 13.07.11, 12:38
      W czerwcu całą rodzinką (2+1 dziecko 2 lata) byliśmy w tym hotelu. Według mnie wszystko było ok. Nie jest to hotel luksusowy ale starają sie jak mogą.
      Jedzenie - śniadania codziennie takie same, ale każdego dnia mozna jeść coś innego - duży wybór. Lunche i kolacje - zawsze z grilla ryba i 1 rodzaj mięsa przygotowywany na bieżąco, bufet - do wyboru także mięsa, sałatki, ziemniaki/frytki lub makarony, owoce różne.
      Pyszne sery żółte (ale w kawałkach) i brie.

Bardzo mili animatorzy - 5 osób z Francji i jedna z Polski. Organizowali fajne gry i zabawy w ciągu dnia.

Dla dzieci troszkę mniej atrakcji ale dla mnie nie był to problem bo mój maluch ma dopiero 2 lata i albo szalał na plaży lub w brodziku.

To chyba tyle jak coś chcesz wiedzieć więcej to pisz.
      Pozdrawiam.
      • panisulek123 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 13.07.11, 12:42
        I jeszcze informacje co do miejscowości - Sa Coma to typowa miejscowośc turystyczne - hotele, promenada, sklepiki. Jest przyjemna, brak dyskotek i szaleństw nocnych. Kilka km dalej jest miejscowość Cala Milor i tam się można pobawić. Bardzo dobry dojazd do Palmy - autobus w dwie strony 13 euro. Dobry dojazd także do innych miejscowości w niedalekiej odległości - polecam zamek Capdepera.
        • megan333 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 13.07.11, 13:16
          A jak pokoje hotelowe? Czy rzeczywiście z każdego balkonu jest widok na morze? Nie przeszkadzał brak klimatyzacji? Czy jakiś większy supermarket jest w Sa Coma (Spar, Mercadona)?
          Nina kiedy lecisz? My 19.08 z Okęcia
          • panisulek123 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 13.07.11, 15:51
            Pokoje - sypialnia plus "salon" z aneksem. Z każdego pokoju widać morze, ale nie nazwała bym tego "widok na morze" (mowa o pokojach narożnych, bocznych). Te pokoje sa także bardzo głośne - hałas z ulicy.
            Jeste wiele supermaketów SPAR ale są drogie, na samym końcu Sa Comy w strone Cala Millor jest taki dużu supermarket EROSKI.
            My byliśmy w czerwcu i brak klimatyzacji nie był problemem mimo tego że było prawie 30 stopni.
            • megan333 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 13.07.11, 21:35
              Wypożyczałaś samochód? Czy do Cala Millor da się dojść piechotą?
              • Gość: Aneczka Re: Wakacje w Sa Coma Playa IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.11, 10:45
                Czy czy tez byłaś z Itaki? Czy te pokoje od strony sea view też są głośne? (czy słychać w nich animacje i do której one są? Ja zastanawiam się nad wyjazdem z 18 miesięcznym dzieckiem.
                Czy są tam jakieś potrawy dla dzieci i czy w okolicy można kupić pieluchy i ewentualnie jakieś słoiki dla dzieci?
                Ile czasu trwa przejazd z lotniska do tego hotelu? Jak twoje dziecko to zniosło oraz lot samolotem?
                • panisulek123 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 14.07.11, 13:32
                  Witam,
                  z wypożyczeniem samochodu nie ma problemu - od 40 euro w zalezności od marki.

Do cala Millor mozna dojść piechotą ale to około 6 km.

Tak byłam z Itaki.
                  My mieliśmy własnie taki pokój narożny na samym końcu. Po drugiej stronie jest hotel Blau i tam były animacje b. głośne do godziny 11, a potem cisza. Po godzine 4 rano zaczynaja jeździć smieciarki i znów jest głośno. Mojemu dziecku to nie przeszkadzało raczej nam. Maly spał od 21 do 7-8 rano.
                  W sklepach SPAR mozna kupić i pieluchy i słoiczki, soczki. Słoiczek Hippa duży 260 g to 3 euro, jest jeszcze Nestle i inna marka i są tańsza.
                  Pieluchy są drogie - my zapomnieliśmy zabrać takie do kąpieli i małe opakowanie kosztuje prawie 10 euro.

Jak byliśmy to było mnóstwo dzieciaczków. Na lunch lub obiad zawsze coś się dla malucha znajdzie - makaron, sos pomodorowy (dzieci go uwielbiały), warzywa gotowane, mięso ala pulpety.

Pozdrawiam.
                  • panisulek123 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 14.07.11, 13:36
                    Co do samolotu.
                    Podróz była ok. Lot na Majorkę mieliśmy z samego rana - mały pospał trochę a potem się bawił. W drodze powrotnej - lot w nocy - wszystkie dzieci spały i także było w porządku.
                    Dojazd z lotniska do hotelu trwa okolo godziny.
                    Ciężko jest na lotnisku - lotnisko jest bardzo duże i długo zajmuje dojście z samolotu do miejsca gdzie jest odbiór bagaży.
                    • Gość: Aneczka Re: Wakacje w Sa Coma Playa IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.11, 14:24
                      Wielkie dzięki za odpowiedz. Właśnie dzwoniłam do Itaki i Pani mi powiedziała, że może być głośno wieczorami i tego się obawiam. A powiedz o której było wykwaterowanie bo lot jest o 1.55 rano? Czy można było dokupić dobę hotelową i w jakiej cenie?
                      A propo co robisz, że Twój mały śpi tak dobrze w nocy? Mój 18m-cy ostatnio strasznie się budzi w nocy? Czy ogólnie polecasz pobyt w tym hotelu? Czy warto jechać na tydzień bez zwiedzania? Czy ta pierwsza plaża przy hotelu też jest ładna i piaszczysta? Z góry dzięki za odp.
                      • panisulek123 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 14.07.11, 14:46
                        Aneczka,

jesli chcesz tylko wypocząc to tydzień jest ok. Może jednak skusisz się i zdecydujesz coś zobaczyć.
                        Co do wylotu o 1:55. Wykwaterowanie jest o 12. Dokupienie doby to koszt 25 euro plus 11 euro za osobę jesli decydujesz sie na all - wtedy masz lunch, kolacje, napoje.
                        Jest to komfortowe bo możesz cały dzień jeszcze być w pokoju - mój mały spi w ciągu dnia więc dla mnie to było ważne.
                        Jeśli chodzi o spanie mojego synka to po prostu już tak teraz ma że super śpi w nocy. W dzień też jest ok bo spi od 2 do 2,5 godziny więc można w tym czasie cos porobić.

Plaża jest fajna, piaszczysta idealna dla maluchów. Łagodne zejście bez kamieni.

Za hotelem niedaleko przystanku autobusowego jest bardzo fajny plac dla dzieci - Blau club - ogólnie dostępny - polecam :)
                • Gość: nina103 Re: Wakacje w Sa Coma Playa IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 13:36
                  Dzięki za info o hotelu.Ja jadę jutro z Wrocławia i już siedzę ze zniecierpliwieniem na walizkach.Mam jeszcze zapytania związane z ręcznikami na basen,czy są i jaka jest kaucja?Ponoć za wszystko trzeba płacić ,wentylator też chyba 18 E.Bardzo się cieszę,że wam się podobało.Mam w planach wypożyczenie samochodu.
                  • panisulek123 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 14.07.11, 13:53
                    Ręczniki były wymieniane codziennie. Nic za nie płaciliśmy. Widziałam że ludzie brali je także na basen i chyba nie było z tym problemu.

Koniecznie odwiedź Palmę. My bylismy sami - polecono nam aby nie brać samochodu do Palmy (parkinkgi sa bardzo drogie) tylko pojechać autobusem. Express autobus to Palmy jedzie około 50-60 minut i zatrzymuje sie w samym centrum. Cena to tylko 13 euro w dwie strony. Samochód można wypożyczyć i pojechać omijając Palmę do Valdemossy, Soller czy Deji.
                    • Gość: Nina 103 Re: Wakacje w Sa Coma Playa IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 14:59
                      Dziękuję bardzo za podpowiedzi związane z wycieczką do Palmy,trochę mocno bałam się parkingów.Oczywiście biorę ze sobą przewodnik Pascala.Cieszę się bardzo,że to już jutro.Pozdrawiam.
                      • panisulek123 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 14.07.11, 15:53
                        Miłego urlopu i udanego wypoczynku :)
                  • Gość: Aneczka Re: Wakacje w Sa Coma Playa IP: *.ip.netia.com.pl 15.07.11, 09:01
                    25 euro to za osobę i 11 euro też All za osobę?
                    To już po wykwaterowaniu po 12.00 nie ma all -jedzenia? Jeśli tak to to żdzierstwo.
                    Byłam w Bułgarii i wylot był o 22 to można było do końca korzystać z All. Czy to prawda że ten hotel jest nie za bardzo czysty bo są różne opinie na holidaycheck? A ogóle z czego są te opaski jak płaci się depozyt 10Eur. Sorry za te pytania, ale są dla mnie b.ważne bo wybieram się z dzieckiem. Byłam w Hiszpanii(Costa brava) w hotelu 4* a te 3* były takie sobie.Czy możesz napisać coś jeszcze odnośnie jedzenia co na śniadania, obiady, kolację jakie desery?
                    • panisulek123 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 16.07.11, 21:12
                      25 jest za pokoj plus po 11 euro za osobe
                      doba hotelowa konczy sie o 12 i wtedy juz konczy sie wszystko

W hotelu bylo czysto, w jadalni takze - zawsze sprzatali stoly jak ktos skonczyl, pokoje byly sprzatane codziennie ale tak sobie.

jedzenie - sniadania takie jak wszedzie - jajka, parowki, bekon, jogurty, musli, wedlina, sery itp - codziennie to samo ale wybor duzy i kazdego dnia mozna zjesc cos innego - na biezaco jak ktos chce robia jaja sadzone i omlety.

lunch i kolacja - zupa (tylko kolacja), miesa, ryby, owoce morza, jakies kotlety-pulpety dla dzieci, gotowane warzywa, warzywa, salatki, surowki, czasem pizza = mysle ze kazdy znajdzie cos dla siebie

desery - pudding, jeden rodzaj ciasta, lody i owoce - rozne - melony, arbuzy, jablka, banany, sliwki, nektarynki i pyszne sery typu brie.

Mnie jedzenie smakowalo. Co do jedzenia dla dziecka - moj synek bardzo malo jadl ale nic mu nie bylo.

Co do przedluzenia pokoju moze byc problem - przedluzali tylko rodzinom z dziecmi do 2 lat.
                      • megan333 Re: Wakacje w Sa Coma Playa 16.07.11, 23:03
                        A czy za opaskę AI rzeczywiście jest depozyt 10 euro??
                        • Gość: gosc Re: Wakacje w Sa Coma Playa IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 08:42
                          bylismy w tym hotelu od 24.06-8.07

Hotel porzadny, jedzenie dobre, za wyjatkiem sniadan, ktore byly dosc monotonne, ale jak ktos byl glodny to sie najadł.
                          Za opaski all inclusive rzeczywiscie placi sie depozyt 10 EUR/osobe, podobnie jak za sejf, tam depozyt to chyba 5 EUR (poza standardowa opłata)

My mielismy pokoj na ostatnim pietrze, nad basenem, z widokiem na morze, rzeczywiscie bylo glosno, z tym, ze najbardziej dokuczliwa byla muzyka z hotelu obok. Tam nie bylo raczej zadnych animacji tylko cos w rodzaju dyskotek.
                          Za to w naszym hotelu był swietnie dobrany zespoł animatorów, z tego co kojarze to było wsrod nich dwoch Belgów, Francuz, dwie Francuzki i Polak Piotr. Rewelacyjny był zwłaszcza JUL, chłopak swietnie czujacy sie w swojej roli, to m.in. dzieki niemu wieczorne wystepy były super. A 'propos moze ktos wie, jak sie obecnie on czuje, bo pod koniec naszego pobytu zaniemogl i nie pojawiał sie.
                          Pokoje czyste, to co mi przeszkadzalo to zapach stechlizny, gdy wchodziło sie do niego po np. całodniowej nieobecnosci.

Samochod wypozyczalismy dwa razy, w sumie na 4 dni i objechalismy cała wyspe, łacznie z wizyta w Delfinarium.

Niestety wrazenie popsuła Itaka, która zamiast do Gdanska wysłała nasz samolot do Warszawy, a potem zafundowała nam watpliwa przyjemnosc w postaci 7 godzinnej podrozy autokarem. Co po wyjezdzie z hotelu o 2 w nocy z dwojka małych dzieci było strasznie meczace.
                          Turystom z Warszawy tez zreszta skrocili pobyt i to o cała dobe
                          • Gość: krzysiek Re: Wakacje w Sa Coma Playa IP: *.static.hnet.pl 29.08.11, 17:23
                            w itace twierdza ze klienci zostali poinformowani przed wylotem o tym, ze nie bedzie powrotu do gdanska i ze mogli zrezygnowac ze zwrotem pieniedzy, czy to prawda ?
                            • Gość: gosc Re: Wakacje w Sa Coma Playa IP: *.portnet.pl 30.08.11, 11:37
                              bzdura, informacja o tym, ze lecimy do Warszawy dotarla do nas dwa dni przed wylotem i to tylko ustnie (rezydentka do nas dzwonila, nas nie było w pokoju i dopiero na stołówce ja zaczepilismy i sie dowiedzielismy, ze lecimy do W-wy). Na tablicy ogłoszen pojawiła sie jedynie informacja, ze klienci z W-wy wylatuja dobe wczesniej i godzina odlotu nas zastanowiła, bo to była godzina wylotu samolotu do Gdanska. Ta informacja była tez dwa dni przed wylotem.
                              To Itaka wiedziała, ze samolotu powrotnego do Gdanska nie bedzie (rezydentka sie wygadała), ale klientow o tym nie poinformowała, bojac sie, ze zrezygnuja z imprezy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka