Dodaj do ulubionych

Last minute - wrzesień

IP: *.pzu.pl 16.02.12, 06:37
chciałbym się dowiedzieć, czy na początku września będą oferty wycieczek last minute? zwykle wyjeżdżałem w lipcu i sierpniu, nie zwracałem uwagi na wrzesień i dostępość w tym okresie ofert Last Minute.
Obserwuj wątek
    • Gość: tigertiger Re: Last minute - wrzesień IP: *.jjs.pl 16.02.12, 07:04
      Oczywiście, że będą. Oferta last minute funkcjonuje przez cały sezon. Na wybrzeżach Hiszpanii i Balearach sezon trwa od połowy maja do połowy października, na Kanarach cały rok. Oferta na wrzesień jest nieco skromniejsza, niż ta od końca czerwca do początku września, bo i zainteresowanie spada, jest więc trudniej coś ciekawego w last minute znaleźć. Najlepszym miesiącem na lasty jest koniec maja - początek czerwca.
      • Gość: oli Re: Last minute - wrzesień IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.12, 20:33
        mylisz się.Last minute funkcjonuje cały rok na okrągło na około miesiąc przed wyjazdem zarówno w wiosną, latem jak i jesienią. Jeszcze w październiku jest pięknie, listopad bywa także śliczny.Wszystko zależy od pogody, która teraz zwłaszcza bardzo się zmienia i na którą nikt nie ma wpływu. Latem wyjazdy są najdroższe i wszędzie tłok. Wrzesień to jeszcze pełnia sezonu i nieco luźniej.
        • Gość: tigertiger Re: Last minute - wrzesień IP: *.jjs.pl 17.02.12, 11:28
          Czy możesz mi wskazać biuro podróż które organizuje wycieczki od listopada do marca? To że zdarzają się wycieczki w październiku to możliwe, dla tego piszę, ze w okresie w którym są wyjazdy zorganizowane sprzedawane jest również i oferta last minute. Jest ona uboższa niż w szczycie, bo to oczywiste, ze oferta biur jest dostosowana do zainteresowani. Więcej trustów wyjeżdża od czerwca do września, niż w maju czy we wrześniu. Objazdówki po Hiszpanii są organizowane nawet w listopadzie, ale na nie nie ma lastów. Mylisz się piszac, że oferta na wybrzeża Hiszpanii jest całlotoczna, natomiast całoroczne są tylko Kanary.
        • skara Re: Last minute - wrzesień 17.02.12, 11:58
          Gość portalu: oli napisał(a):
          Jeszcze w październiku jest pięknie, listopad bywa także śliczny.

Bez przesady, w październiku można jeszcze ryzykować, ale w listopadzie Hiszpania kontynentalna to słaby pomysł. Temperatury nie przekraczające 20 stopni w słońcu i duża szansa uporczywych opadów deszczu. Im bardziej na północ (Costa Brava, Costa Dorada) tym gorzej.

Wrzesień jest bardzo ok, lasty się zdarzają dość często, ale mimo wszystko wybierałabym południową część półwyspu - Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Calida, itd. Od października na plażowanie nie ma się co nastawiać - można spacerować, można zwiedzać, ale na kąpiele będzie raczej za zimno.
    • e-dom Re: Last minute - wrzesień 16.02.12, 14:42
      Z drugiej strony nie musisz koniecznie czekać na oferty last minute. Zastanów się gdzie chcesz pojechać a potem zaplanuj wyjazd sam. Ostatecznie wyjdzie podobnie cenowo jak last minute i nie jesteś uwiązany od biura podróży. Może zainteresuje Cie coś z naszej oferty edom.pl? Potem tylko bilet na samolot i w drogę :)
    • kamilbuda Re: Last minute - wrzesień 21.02.12, 10:05
      Szczerze, co pamiętam z poprzedniego sezonu, to z tymi lastami we wrześniu było naprawdę krucho, mało było miejsc w samolotach niestety:) A co do pogody to ja np. na Majorce byłem z 3 lata temu w listopadzie, w sumie pod koniec i pogoda była też świetna, ok 25 stopni:)
    • Gość: Milena Re: Last minute - wrzesień IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.12, 13:15
      Superpromocja do 15 lipca na wyjazdy do Hiszpanii-Costa Brava!!!!!!!!!!!!!
      wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka