Dodaj do ulubionych

Formentera - warto ???

IP: *.net155.okay.pl 24.02.13, 21:59
Czy ktoś może podzielić się swoimi wrażeniami po pobycie na tej wyspie ?
Myślę o wyjeździe zorganizowanym aby troszkę poleniuchować ale i poznać tą amleńką wyspę.
Mam do wyboru jeszcze Minorkę.
Czy lepszym wyborem będzie ta mała wysepka ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mocca Re: Formentera - warto ??? IP: 194.165.48.* 04.03.13, 09:47
      Nie ma odzewu????????
      • Gość: emilio Re: Formentera - warto ??? IP: *.bb.sky.com 04.03.13, 19:15
        ja za swojego doswiadczenia moge spokojnie poleciec menorke. zupelnie inne miejsce od ibizy czy majorki, znacznie mniej turystyczne, jedne z najlepszych plaz w europie, swietne jedzenie i urokliwe miasteczka (es castell, binibeqa, cituadella)
        • jot.be Re: Formentera - warto ??? 05.03.13, 13:48
          Gość portalu: emilio napisał(a):

> jedne z najlepszych plaz
          > w europie,

Żartujesz w tym punkcie, prawda?
          Co do reszty 100% zgody :o)

Pozdr
          • Gość: ron Re: Formentera - warto ??? IP: *.icpnet.pl 14.03.13, 07:55
            Jeśli mysli o plaży son bo to ma rację
            • Gość: emilio Re: Formentera - warto ??? IP: 31.4.207.* 25.03.13, 16:52
              Cala mitjana, tortuga, macarella I macarelleta, rafalet' , cala pilar, cavaleria, turqueta etc jesli Ktos lubi miejva naturalne bez bazyliona hoteli, sklepowI ludzi probojacych cI wcisnac plastikowe okulary za 10euro to menorca jest pelna takich miejsc, jesli nie to zawsze zostaje cala galdana son bou lub Punta prima
    • Gość: nina Re: Formentera - warto ??? IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 23:37
      byłam na formenterze i polecam. bardzo naturalna wyspa, zero przepychu, lansu itp.
      spokój i natura.
      jest to mała wysepka słynąca z przepięknych, dziewiczych plaż.
      oczywiście są lokale na plaży , gdzie można wypić drinka przy zachodzie słońca ale musisz sie na miejscu spytac gdzie to jest, bo nie jest zaznaczone. polecam giallo chyba najlepszy:)
      • Gość: rybkagzo Re: Formentera - warto ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.13, 23:02
        Witaj,
        Planujemy z rodzinką wyjazd wakacyjny na Formenterę, Mogłabyś podpowiedziec jak zorganizowc taki wyjazd. Byłaś z biurem czy samodzielnie?

Z góry dziekuję za wszelkie info.
        Marzena
        • skara Re: Formentera - warto ??? 21.10.13, 11:03
          Formentera jest malutka. Wyspa wg mnie na 2-3 dni góra. Można na nią dopłynąć promem z którejś z większych wysp. Najbliżej z Ibizy.
          Jeśli chcecie zorganizować samodzielnie taki wyjazd to nie ma nic prostszego. Rezerwujecie przelot np. na Majorkę (zdaje się, że Ryanair z Poznania lata do Palmy), przewodnik przed wyjazdem do ręki żebyście wiedzieli co ciekawego można zobaczyć i układacie plan. Potem rezerwujecie noclegi (ja najczęściej używam Bookingu). Jak macie więcej czasu to proponuję zwiedzenie 4 wysp, jak mniej to jedna lub 2 będą ok. W razie gdybyście chcieli dużo zobaczyć w krótkim czasie to na Formenterę i Menorkę można udać się z samego rano i wracać wieczorem. Też się sporo zobaczy.
          Po Formenterze najlepiej jeździć skuterem albo rowerem elektrycznym. Na reszcie wysp najlepiej wypożyczyć samochód. Wystarczą tanie modele ze słabym silnikiem bo jeździ się dość wolno i nie ma bardzo stromych podjazdów.
          Promy: Transmediterranea, Balearia.
          Powodzenia!
          • jot.be Re: Formentera - warto ??? 21.10.13, 11:13
            skara napisała:

> Po Formenterze najlepiej jeździć skuterem albo rowerem elektrycznym. Na reszcie
            > wysp najlepiej wypożyczyć samochód. Wystarczą tanie modele ze słabym silnikiem
            > bo jeździ się dość wolno i nie ma bardzo stromych podjazdów.

Na Majorce??
            Bym się nie zgodził z tą tezą ;o)

Pozdr
            • skara Re: Formentera - warto ??? 21.10.13, 11:32
              Spokojnie Corsą da się przejechać Majorkę. Albo Kią Picanto. Z doświadczenia piszę :)
              • jot.be Re: Formentera - warto ??? 21.10.13, 11:41
                Da się. Ja też mam takie doświadczenia :o)
                Ale stwierdzenie "nie ma stromych podjazdów" trochę ryzykowne jest jednak,
                jak sobie przypominam drogę do Sa Colobra i podjazd do Lluc od strony lądu :o)

• Gość: Paula Gracja Re: Formentera - warto ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.15, 13:02
      Moja fotorelacja z Formentery z tegorocznych wakacji: www.paulagracja.com/moje-podroze-fotorelacje/formentera/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka