Gość: shirley IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.13, 09:27 Mam pytanie, czy na kolejkę jadącą na wzgórze Tibidabo obowiązuje bilet T-dia albo T-10? Czy trzeba kupić jakiś inny rodzaj biletu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MenExpert Re: Barcelona - Tibidabo IP: *.ip.xcore.pl 27.04.13, 13:50 www.tibidabo.cat/ca/preus/transport Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shirley Re: Barcelona - Tibidabo IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.13, 18:06 Dzięki, wychodzi na to, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nakanary.pl Re: Barcelona - Tibidabo 27.04.13, 19:47 Troszkę odbiegnę od tematu, ale polecam wejście lub zejście z Tibidabo na piechotę :) Świetny spacer, cudowne widoki na Barcelonę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shirley Re: Barcelona - Tibidabo IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.13, 19:55 Chciałam pojechać metrem i przejść się piechotą do stacji kolejki, a wrócić autobusem do Placa Catalunya. Ale przemyślę Twoją opcję.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Barcelona - Tibidabo IP: *.static.espol.com.pl 28.04.13, 08:04 Mozna też tak: FCG do Peu de Funicular (linie S1, S2, S5) tam przesiadasz się na kolejkę w ramach tego samego biletu i jedziesz w górę na Vallvidrera Superior. I teraz czeka Cię spacer z pięknymi widokami. Tutaj obwiazują bilety "miejskie". Ale spacer pod góre od dolnej stacji kolejki (tej bezpośredniej) to też piękna wycieczka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shirley Re: Barcelona - Tibidabo IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.13, 08:53 Dziękuje za wszystkie podpowiedzi.:) Zobaczę ile będzie czasu i jak sobie rozplanuję zwiedzanie i wtedy wybiorę którąś z możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shirley Re: Barcelona - Tibidabo IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.13, 10:02 A warto pójść do Cosmo Caixa? Bo chciałam tam wstąpić po drodze na Tibidabo. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.pekala Re: Barcelona - Tibidabo 12.06.13, 09:55 Ostatnio udało mi się wjechać na Tibidabo. Pod koniec maja było jeszcze stosunkowo wietrznie, chłodno i deszczowo (sic!), więc spacer na górę trochę nas by wymęczył za bardzo. Dojechaliśmy z Placa Catalunya linią L7 do Av. Tibidabo. (nie wiem dlaczego, teraz na stronie TMB.cat jest wyszarzona - może jakiś remont?) Stamtąd odjeżdża w górę stary tramwaj, który kosztuje parę euro. Zrezygnowaliśmy, bo wydawało nam się, że aż tak wysoko nie jest, żeby nie przejść nogami. I dobrze zrobiliśmy. Na górze skorzystaliśmy z fenicularu, który słono kosztuje (T-10 nie obowiązuje). --- Pozdr, GP praktycznyprzewodnik.blogspot.com/2011/09/barcelona-przewodnik-relacja-zdjecia.html Odpowiedz Link Zgłoś