Dodaj do ulubionych

Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia

27.07.04, 12:46
Cześć! Jedziemy we wrzesniu z trzylatnim synkiem do tego hotelu, czy ktos tam
był? lub wybira się w rejon atoki Allacudyjskiej?
Obserwuj wątek
    • Gość: rogro Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 15:06
      Będę coś wiedział juz za kilka dni :))
    • gedom Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia 30.07.04, 09:00
      czy juz cos wiadomo na temat tego hotelu i miejsca?
      • Gość: rogro Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 10:30
        Na razie wiadomo tylko tyle:
        www.insotel.com/vv/ccm/home.php?lng=de
    • gedom Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia 09.08.04, 08:53
      na tej stronie byłam kilka razy, ale czy ktos był tam osobiście?
    • Gość: rogro Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: 5.5.* / 80.58.40.* 09.08.04, 10:40
      No wiec tu wlasnie jestem. Hotel nawet niczego, cztery budynki wokol
      niewielkiego ronda. Baseny niewielkie, do morza kawalek ale plaza jak to w
      Hiszpanii platna. Ale najgorsze jest jedzenie - bylem juz kilka razy w ofercie
      AI , ale takiej chaly jak tutaj jeszcze nie widzialem. Wybor niewielki, a
      wszystko raczej kiepskie. Za lepsze alkohole i lody trzeba doplacac - wiec All
      Inclusive jest raczej umowne. Tak wiec na dobre jedzenie raczej sie nie
      nastawiajcie No, ale sama Majorka jest calkiem fajna. Pod hotelem jest
      wypozyczalnia samochodow, i to o wiele tansza niz hotelowa. Ale uwaga, jak sie
      wezmie auto z Neckermanna i u nich kupi bilety, to np do Aquaparku kierowca
      wchodzi darmo, a bilety sa nieco tansze. Trzeba wiec liczyc...
    • gedom Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia 10.08.04, 08:44
      dzięki za info, ale mnie trochę przeraziłeś. czy plazą jest płatna, czy tez
      leżaki i parasole? Alkohole lepsze to znaczy jakie, a lody sa płatne? No nie
      mów bo zaraz szlag mnie trafi. Napisz coś o obsłudze i pokojach hotelowych.
      Byłeś tam z polskiego czy niemieckiego necermanna?
      • Gość: rogro Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: 5.5.* / 80.58.40.* 10.08.04, 13:42
        jedzenie jest b kiepskie, lody darmo tylko podstawowe, alkohole - piwo, wino
        lokalnme, jim beam, jerez. obsluga i hotel sa ok. na plazy platne lezaki i
        par5asole, 3.25 E
    • gedom Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia 10.08.04, 14:20
      te które wymieniłeś są płatne? przecież to są jaja, to co jest w all za darmo?
      a animacje i sporty? byłeś tydzień czy dwa? ja mam apartament A1 jest tam wanna
      czy prysznic? może jestes w stanie powiedziec której lokalizacji pokoju nie
      brać jak chodzi o dziecko, bo chciałabym żeby nie było zbyt daleko do basenu i
      plaży a także jedzonka a tym samym nie za głośno.
      podrawiam i dziękuje za wszelki einformacje
      moje gg 1182156
      • Gość: rogro Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: 5.5.* / 80.58.40.* 10.08.04, 19:51
        hotel jest OK, ale z jedzeniem sa jaja - po prostu straszny syf. Hotel ma
        cztery czesci, animacje sa w czesci A, a najgorsza jesty D - bo daleko. czesc B
        i C maja male baseny dla dzieci i sa OK. w pokojach sa wanny z prysznicem i
        klima. Hotel jest calkiem OK, w ramach AI do przyjecia sa tylko alkohole.
        Wiecej od poniedzialku...
        • gedom Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia 11.08.04, 08:45
          oki czekam do poniedziałku
          • Gość: rogro Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 07:59
            No to jestem. Pytaj o co chcesz...
    • gedom Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia 16.08.04, 08:58
      witam po powrocie
      che wiedziec dokładnie wszystko. jak tam wygląda? jakie jest jedzenie? jakie
      dla dzieci, jak animacje , obsługa , ile co kosztuje? no WSZYSTKO i Warażnia.
      • Gość: rogro Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 13:47
        O rany, chcesz wiedziec wszystko !
        To po kolei:
        - animacje - nas zupełnie nie interesowały, ale dzieci chodziły na jakieś
        niemieckojezyczne szoły i im sie podobało. Były zabawy sportowe w basenie, jest
        duzo kortów tenisowych, mozliwośc jeżdżenia na rowerze, są tez zabawy dla
        maluchow, chyba niemieckojęzyczne. Ale w hotelu było duzo włochów, anglików i
        hiszpanów, a nawet japończycy.
        - obsługa - jak to w Hiszpanii, powolna ( w barze) i nie zawsze sympatyczna. Po
        przyjeździe dostaniesz od razu karte ze zrobionym od reki zdjęciem (chcij od
        razu druga, na wszelki wypadek - mozna ja dac dzieciakom). serwis w pokoju,
        recepcja - OK
        - jedzenie - opinie podtrzymuje, jest OKROPNE. No, ale my nie przepadamy za
        rybami i owocami morza, wiec może to opinia subiektywna. napoje i alkohole przy
        basenie bierze się w barze okazując kartę (warto w niej wywiercic małą dziurke
        i nosic na "smyczy")- jest to kłopotliwe, bo nawet po głupią wode trzeba stac w
        kolejce, co czasami trwa. Uwaga: niektóre alkohole i lody sa płatne, w barach
        mają cenniki.
        - wycieczki: polecam wypożyczalnie samochodów naprzeciwko hotelu, jest taniej
        niz z Neckermanna o ok. 1/3 . Ja miałem mercedesa A i smarta forfour za 45-50
        euro za dzień, z ubezpieczeniem. Z neckermanna wzięlismy tylko objazdówkę:
        jedzie sie autokarem płynie kawałek statkiem, a nastepnie zabytkową kolejką. Za
        to ok. 50 E dorosły i połowe tego dziecko. benzyna - 0,907 E
        - co zobaczyc - z dziećmi koniecznie jakiś aquapark (jeden jest w S'Arenal,
        podobno największy w Europie, my bylismy w Western Aquapark niedaleko
        delfinarium - je też trzeba zobaczyc. pokaz delfinów i fok oraz papug jest
        niezapomniany (uwaga: nie siadajcie w pierwszych rzędach, chyba że chcecie byc
        kompletnie mokrzy). dzieciaki będą zachwycone.
        poza tym każde miasteczko to kupa urokliwych zabytków. Warto pochodzic po
        Palmie, pojechac na cap formentor poogladac widoki, warto zobaczyć Deia. W
        Soller koniecznie trzeba zjeść lokalne lody, robione domowym sposobem , idzie
        sie kawałek od koscioła wzdłuz torów tramwaju, kawiarenka po lewej stronie.

Co jeszcze?
    • gedom Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia 16.08.04, 14:35
      o rany! czyli nie było tak źle. Musze Ci przynać że mnie nieco przestraszyłeś
      wcześniejszymi postami ale teraz to mam nadzieję że jakoś to bedzie a wydana
      kaska sprawi nam nieco satysfakcji. Mój synek ma 3 latka więc zobaczymy jak
      bedzi ez animacjami. jaki typ pokoju miałes bo my mamay A1, ni ewiesz jak on
      wygląda? czy koszt lerzaka na plazy który podałeś ten na plazy zwiera w sobie
      parasol? a reczniki są? mozna w pokoju korzystac z mini barku? jest czajnik w
      aneksie (melako dla małego)Czy jest duzo Polaków? a wszystkich ości dużo, bo
      jak tak to zapewne trzeba długo czekac na jedzenie podczas śniadań i
      obiadokolacji. Czy udział w sportach trzeba duzo wczesniej zgłaszać żeby potem
      się na coś załapać? A w katalogu pisali o bransoletce a nie karcie - patrzecie
      państwo jaka technika, a dzieci nie dostaja tylko sa na te rodziców?
      Napisz zadowoleni jesteście tak ogólnie? mam nadzieję że tłumów tam się nie
      odczuwa. Do miasta daleko jest? My jedziemy z niemieckiego Neckermanna więc
      zapewne będziemy podłączeni do grupy niemieckiej - niestety. A po angielsku
      idzie się doigadać? Ps. ryb niestety tez nie lubimy.
      pozdrawiam
      • Gość: rogro Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:51
        Pokoje są chyba wszystkie takie same - sypialnia z łózkiem, częśc dzienna z
        wersalką i aneksem kuchennym (kuchenka, jakies garnki i patelnia, naczynia,
        lodówka), krzesła, stół, balkon. Ręczniki sa, zmieniane codziennie, jest tez
        suszarka do włosów. Jeżeli pokój nie pasuje, koniecznie żądaj w recepcji
        zamiany na inny. będą kręcic nosem, ale powinni zamienić.
        leżak - chyba razem z parasolem, nie wiem, bo nie brałem. Na plaże chodzilismy
        tylko czasem wykąpac się w morzu - mozna znaleźć ładne muszelki, ale z maluchem
        chyba lepiej jest przy brodziku. Z baru do pokoju zasadniczo brac nie można :)).
        Polaków jest niewielu, ale jest szansa, że kogos spotkasz. Kolejek do jedzenia
        nie ma, kolacja jest na dwie tury. Napoje do kolacji - tez podawane na żądanie
        przez kelnerów, oczywiście w ramach AI. warto skorzystac z restauracji
        grillowej w części B - robia niezły szaszłyk i gazpacho. W pizzerii w części A
        jest niezła lasagne. W obu trzeba dzień wcześniej zamówić stolik.
        Sporty - obłozenia wielkiego nie było. Hotel jest dosyc duzy, ale to wszystko
        sie jakos tak rozchodzi po duzym terenie,.,.
        Aha, leżaki przy basenach trzeba zajmowac wcześnie rano, bo później wszystkimi
        władaja niemcy - wiesz, to chyba ich taki narodowy sport...
        Do miasta - PortoCristo jest niedaleko, można dojechac kolejka lub autobusem.
        ostatnie kursy ok. 19, a o 21 w mieście wszystko zamykają !!! Jest ładny port,
        kilka sklepów i knajpek. można obejrzec jaskinie smoka , jest bardzo blisko -
        wstep chyba 8 E, ale na Słowacji sa ładniejsze.
        Ogólnie - wyspa jest ciekawa, hotel w porzadku.A jedzenie - dwa tygodnie mozna
        wytrzymac. Jestem pewien, że będziecie zadowoleni.
        Pozdrawiam
        • Gość: Grażyna Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: *.mech.pg.gda.pl 16.08.04, 15:52
          Za to ja i mój mąż uwielbiamy ryby i owoce morze. Rozumiem, że jest tego trochę
          na obiad i kolację? Czy do Porto Cristo da się dojść pieszo? Skoro w Porto
          Cristo zamykają wszystko po 21 to ile jest do najbliższej miejscowości, w
          której coś się dzieje? Nie mam na myśli dyskotek tylko jakieś fajne knajpki z
          klimatem. Dzięki
          • Gość: rogro Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 16:01
            Troche ryb jest, ale luksusy to to nie są. raz w tygodniu, w soboty robią show,
            i wtedy jest troche lepiej. Do Porto Cristo mozna dojść, ok. 3-4 km. A knajpki
            są i na miejscu, niedaleko plazy, ale w niewielkim asortymencie.
    • gedom Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia 16.08.04, 16:00
      a wybierasz się tam? może we wrześniu?
      • Gość: rogro Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 09:13
        Kurcze, pomyślałem sobie, ze może przesadzam z tym jedzeniem? Ale byłem kilka
        lat temu na Krecie, też w AI, no i tam to dopiero było ! Żyć, nie umierać. A
        hiszpan rzuci mięcho na grill bez żadnym przypraw, i zdaje mu sie, że to nie
        wiem jaki cymes. A przecież tak niewiele potrzeba.
        Napiszcie koniecznie po powrocie cos na ten temat, moze jestem zbyt wymagający ?
        • Gość: kapibara Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: 80.51.47.* 07.01.05, 22:45
          Czy ktos był w tym hotelu z neckermanna w systemei ruletka??? Czy mieszka sie
          wtedy w tym najgorszym sektorze d?? proszę odpowiedźcie
    • Gość: BYLEM WIDZIALEM Re: Majorka. Necermann, Insotel Club Cala Mandia IP: *.gl.digi.pl 11.08.13, 13:56
      Bylem w Insotel club cala mandia 02.06 do 09.06 2013 z ITAKĄ
      NA POCZATKU OD RAZU NAPISZE

ODRADZAM WAM WSZYSTKIM WYJAZDU z ITAKA do "czesci D" ktora ona oferuje
      PORAZKA, pokoje max 3* albo nawet MNIEJ, jedno wielkie rozczarowanie moje i innych ktorzy tam byli, wiem ze grupa ktora przyjechala od 09 czerwca jest na MaXa wQrwiona i zapowiedziala ze tego tak nie zostawi

Pokoje o bardzo slabym standardzie < mialem telewizor 14calowy z 2 przyciskami a 3ch brakowalo ;) ,
      -bardzo slabe sniadania jedno i to samo :
      3 rodzaje wedlin
      3 sery
      - warzywa< papryka cebula salata ogorek zilony pomidory>
      - duzy wybor platkow
      - NA CIEPLO jajecznica, parowki, jajka sadzone, jakas fasolka niewiem niejadlem
      - jogurty
      - slodkosci do kawy< z ciasta francuskiego - rogaliki mufinki cos ala drozdzowki z serem>
      Itaka oferuje 4* ale to jest wielkie oszustwo!!!!
      STANOWCZO ODRZADZM WAM

co do pogody jest juz cieplomozna sie opalac, w morzu sie kapalem ale jest troche zimne
      byl wiatr, corce prrzewialo uszy mimo ze miala caly czas czapke na glowie

cala reszta Hotelu czesci A,B,C SUPER- baseny infrastruktura super
      jedzenie dobre
      obsluga super
      pokoje mimo ze byly marnej jakosci byly CZYSTE !! codziennie nowe reczniki,
      lazienka pokoj posprzatany lozko poscielone

JEDNYM ZDANIEM ..... BYLEM 1 RAZ Z ITAKA I OSTATNIII, ZAPLACILEM ZA 4* A DANO MNIE NA KWATERE JAK NAD NASZYM MOZEZ
      TA CZESC D KTORA PROPONUJE ITAKA NIEJEST NIGDZIE POKAZANA
      NAWET W CZESCI A NA SCIANIE SA OPISANE JAKO 4* TYLKO CZESCI A,B,C
      HOTEL JAK ZA PRL Z WCZASOW PRACOWNICZYCH;)

OTO MOJE LINKI ZE ZDJECIAMI
      SCIAGNIEJCIE SOBIE JAK CHCECIE
      1 LINK MOJ POKOJ + ZDJECIE Z CZESCI A O KTOREJ PISALEM WYZEJ
      Tekst linka

www74.zippyshare.com/v/94416292/file.html
      2LINK APARTAMENT KTORY MUSIALEM WYKUPIC W OSTATNI DZIEN ZA 44e
      Tekst linka

www5.zippyshare.com/v/30638186/file.html
      Goscie z naszego hotelu poszli do baru przy basenie w czesci A
      biora driny a kelner patrzy na nich i pyta co maja za opaski bo na ALL sa srebrne a oni maja biale < tylko czesc D- zeby sniadania jesc w D a nie w A> oni odpowiadaja ze maja ALL i czy jest jakis problem, kelner odpowiada ze nie ale musi zadzwonic po chwili mowi .. wszystko OK nie wiedzial ze wogule sa bialem. Drinku dostaja a tej calej sytuacji przyglada sie reszta gosci stojacych przy barze WSTYT I OSMIESZENIE

jeszcze co mnie zdziwilo
      mialem leciec w niedziele o 14:20, w piatek dostaje sms ze lot zmieniono na 21:20
      jestem w pyrzowicach i jako jedenz 1wszych biore bilety zostawiam torby a kobieta mowi mi ze lot jest opozniony o kolejne 2 godziny i bedziemy leciec o 23:30
      Z majorki ta sama historia w piatek mowia nam ze lot jest zmieniony z 18:30 na 23:30
      PODEJSCIE ORGANIZATORA PORAZKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka