Dodaj do ulubionych

Costa Brava

IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 21.08.13, 22:03
Witam,

Chciałbym wyjechać z dziewczyną w ten rejon Hiszpanii. Dokładnie jeszcze nie wiemy jakie miasto. Szukamy jakiegoś ciekawego apartamentu w rozsądnej cenie. Czy poleci ktoś urokliwe miejsce wraz z noclegiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Costa Brava IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.13, 09:23
      Costa Brava to betonowa pustynia i beznadziejne plaże. Proponuję pobyt na Costa Dorada - 100 km na południe od Barcelony, np. Salou.
      • jot.be Re: Costa Brava 22.08.13, 15:56
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Costa Brava to betonowa pustynia i beznadziejne plaże.

Ciekawe.....jeśli wolno spytać to gdzie byłeś na Costa Brava (poza Lloret)?
        Bo ja mam jakoś zupełnie inne doświadczenia z CB....
        Polecam pogooglac i poogladac
        Callela de Palafrugell
        Tamariu
        Llafranc
        L'Escala
        Empuries
        Llanca
        Cadaques
        El Port de la Selva
        I dopiero potem o tym betonie i plażach....

Pozdr
        • Gość: Łukasz Re: Costa Brava IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 22.08.13, 16:32
          Można skorzystać z Twojego doświadczenia i zapytać o ciekawy nocleg??
          • misiek991 Re: Costa Brava 23.08.13, 07:47
            ta betonowa pustynia to juz Costa Maresme, ale często wszystko co od Barcelony do granicy z Francją nazywane jest Costa Brava. Jeżdze tam kilka razy w roku, z reguly korzystam ze strony www.lowcostholidays.ie, mozna tam wybrac opcje Only Hotel, poziom wyzywienia od Self Catering do All Inclusive. Ja biore zawsze Self Catering, ale ja lubie pichcic, a znam sporo dan, ktore sie robi 30 min, z czego faktycznej pracy jest 10 min, reszta to gotowanie. Plusem apartamentow z aneksem kuchennym jest lodowka, kuchenka mikrofalowa i takie tam inne, a co najwazniejsze, nie jest sie uwiązanym porami posilkow, czesto slabych. Ceny hoteli są bardzo rozne, zwykle, we wrzesniu nie ma problemu ze znalezieniem apartamentu 2 osobowego w cenie ok. 20e dziennie. We wtorek lece do Lloret, na 4 dni, dwie osoby, 120 e, ale to srodek sezonu. 10-go wrzesnia lece do Blanes, tam mam apartament, dwie sypialnie, 5 osob, 7 dni, cena 350 e, to wychodzi 10e od osoby dziennie. Ale tu mam ciut taniej, bo zalatwialem bezposrednio w firmie zarzadzajacej siateczka apartamentowcow: Apartamentos Chillon.
            Ceny sprawdzam na innych stronach, ale jeszcze mi sie nie udalo trafic lepszych cen na booking.com, albo na tripadvisor.com.
            Tylko, ze ja jeżdze z Irlandii, chociaz do Blanes lece z Bydgoszczy do Girony, transfer przez www.shutledirect.com. Na wiosne bilet z Bydgoszczy do Girony kosztowal 105 PLN, teraz to cos kolo 150 PLN, bardzo tanio
            • misiek991 Re: Costa Brava 23.08.13, 07:52
              Dodam jeszcze jedno, jak sobie porownam cene miejsca w apartamencie z kuchnia i lazienka, z cena na kwaterze prywatnej w PL, to masakra wychodzi, przeciez te 10-12 e dziennie, to raptem ok. 50 PLN, a tam byle szatnia u gorala z lazienka na korytarzu i myszami to ok. 40-60 pln, a dojazd z Warszawy na przyklad, nad morze, czy w gory, to koszty podobne, a udreka gigantyczna.
        • aseretka Re: Costa Brava 22.08.13, 19:57
          Potwierdzam. Costa Brava to "dzikie wybrzeże". O betonie nie ma tam mowy. Plaże piaszczyste, ze skałkami. Może nie zawsze są szerokie, ale piękne. Z wymienionych przez jot.be miejsc polecam El Port de la Selva, a z niewymienionych Sant Feliu de Guixols.
          • grekan Re: Costa Brava 23.08.13, 01:28
            Proponuje wybrac sobie w/g uznania hotel i miejscowosc na str: Expressrooms.com
            np. 10 noclegow na poczatku wrzesnia dla dwoch osob to: ok. 1150zl. SC lub z BB, albo ok. 1600zl. z HB
    • misiek991 Re: Costa Brava 29.08.13, 12:29
      Cos pogoda plata figla, chmury od rana, ale ciepelko jest przyjazne.
    • Gość: Travellerka Re: Costa Brava IP: *.toya.net.pl 18.10.13, 09:14
      Hej,

Jak już pisałam w innym wątku, wynajmowałam apartament z aneksem kuchennym w Apartamentos Bolero Park w Lloret de Mar. Miejscowość jest przepiękna ;-) W okresie 14-28 września 2013 r. zapłaciliśmy 2100 zł za 4 osoby. Czyli 525 zł od osoby za dwa tygodnie. Świetna baza wypadowa do sąsiednich miejscowości czy Barcelony. Do spokojnej plaży Fenals ok 700 m. Do plaży przy deptaku w Lloret tez podobnie. Jest duży basen, brodzik i jacuzzi. W barze przy basenie jest darmowe Wi-Fi. Kompleks może troszkę podstarzały i wymaga odświeżenia ale jak za taka cenę to daje rade. Rezerwowaliśmy przez www.booking.com ok miesiąc przed terminem wylotu. Podaję link do Bolero: www.boleropark.com/en Polecam. Opisuję swoja podróż na blogu, więc serdecznie zapraszam :-) Jeśli już byłeś na wakacjach to mam nadzieję, że info przyda się jeszcze komuś, kiedyś...

Pozdrawiam
      Travellerka
      travellerka.blogspot.com/
    • pinceau Re: Costa Brava 07.05.14, 10:44
      Moje małe fotostory z Costa Brava intopassion.pl/photo-story-costa-brava-roadtrip-no1-tossa-de-mar/ :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka