Dodaj do ulubionych

Sewilla, Kadyks, Jerez

IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.13, 17:55
Chcę poznać kolejne miasta Andaluzji. Poprzedni wyjazd mnie zachwycił. Do odkrycia Sewilla, Kadyks, Jerez. Bedziemy mieli samochód. Co warto oprócz tych miast- część zachodnia Andaluzji?
A może jakieś wskazówki, ciekawostki (forum przejrzałam)?
Obserwuj wątek
    • Gość: nina104 Re: Sewilla, Kadyks, Jerez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 11:45
      Jaka jest możliwość dojazdu (autobusem, metrem) z lotniska do centrum Sewilli? Jaka cena?
      • Gość: skara Re: Sewilla, Kadyks, Jerez IP: *.Red-81-44-50.dynamicIP.rima-tde.net 17.09.13, 12:47
        Z lotniska w Sewilli? Są bezpośrednie autobusy, chyba ze 2 euro kosztują czy jakoś tak. Z tym że one chyba kończą bieg na Santa Justa, dalej przesiadka. Taksówka to koszt 15 - 20 euro, zależy skąd i w jakich godzinach. Pisze trochę z pamięci bo ostatni raz korzystałam już prawie 2 lata temu.
        A co do miast to akurat Jerez jest taki sobie. Mi się bardziej Arcos de la Frontera podobało i wioseczki w tamtych okolicach. Jeśli nie znasz okolic Malagi to Ronda jest ładna i białe miasteczka. Ładna plaża jest w Chiclanie albo Conil.
        Z kolei nieciekawa jest sama Huelva, nic tam nie ma więc w tamtą stronę nie warto jechać.
        • Gość: nina104 Re: Sewilla, Kadyks, Jerez IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.13, 16:54
          Dzięki! Właśnie o Arcos de la Frontera myślałam, żeby tam się zatrzymać zamiast w Jerez, ale jeszcze mogę to zrobić! A jeśli chodzi o te autobusy z lotniska to jak są oznaczone i jakim numerem pojadę dalej do centrum, bo hotel mam w samym centrum przy Virgenes?
          • Gość: skara Re: Sewilla, Kadyks, Jerez IP: *.Red-88-17-144.dynamicIP.rima-tde.net 18.09.13, 11:08
            Linia EA:
            www.aena-aeropuertos.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Sevilla/en/Page/1237554620981/
            Popatrz sobie na mapie czy nie lepiej byłoby Ci wysiąść przy Santa Justa (stacja kolejowa - Renfe AVE) bo zdaje się, że masz do Virgenes bliżej z Santa Justa niż z Plaza de Armas.
          • jot.be Re: Sewilla, Kadyks, Jerez 18.09.13, 13:54
            Gość portalu: nina104 napisał(a):

> Dzięki! Właśnie o Arcos de la Frontera myślałam, żeby tam się zatrzymać zamiast
            > w Jerez, ale jeszcze mogę to zrobić!

To zrób tak.Zdecydowanie.
            Jerez jest może niezłą bazą do wycieczek do Sevilli i Kadyksu ale samo w sobie mnie tez nie zachwyciło specjalnie.
            Koniecznie wybrzeże od Zahara de los Atunos przez Trafalgar do Conil oraz Vejer de la Frontera uwzględnij w swoim grafiku :o)
            Pozdr
    • Gość: nina104 Re: Sewilla, Kadyks, Jerez IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.13, 20:57
      Ronda, El Choro, El Torcal, Antequera, Granada mam za sobą. Bardziej będę się skupiała na zachodniej części Andaluzji
    • Gość: nina104 Re: Sewilla, Kadyks, Jerez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 12:19
      Ponieważ w Sewilli lądujemy o 20,a chcemy od razu wyruszyć dalej czy droga do Arcos de la Frontera nie jest zbyt skomplikowana na późnowieczorną przejażdzkę? Jak z Sewilli najlepiej dojechać, bo drogi na mapie wyglądają mi na bardzo podrzędne?
      • Gość: gg Re: Sewilla, Kadyks, Jerez IP: 31.4.245.* 19.09.13, 18:53
        podrzędne to są w Polsce, tutaj się mocno zdziwisz jaki stan jest tych dróg, długo będziesz wspominać i pytać kiedy wreszcie takie zbudują!!
      • jot.be Re: Sewilla, Kadyks, Jerez 19.09.13, 19:53
        Autostrada do Jerez a potem skręt na Arcos.
        Lokalne zostawcie sobie na krajoznawcze wycieczki w ciągu dnia :o)
        Nawet "nacjonalką" równoległą do autostrady jedzie się na tej trasie
        dużo dłużej (ograniczenia, miasteczka etc..)
        Dokładnej ceny przejazdu nie pamietam ale to kosztuje kilka euro.
        Te podrzędne drogi są w wiekszości jakości od niezłej do bardzo dobrej,
        ale o tej porze bez sensu.
        Pozdr
        • Gość: gg Re: Sewilla, Kadyks, Jerez IP: 80.31.242.* 19.09.13, 21:08
          Autostrada 7.15€ ale warto zapłacić, jedyny odcinek płatny który nie warto omijać.
          inne drogi które mają niepłatne odpowiedniki np A7/N340 to w 99% spokojnie można ominąć.
          Chyba że macie dużo czasu na zwiedzanie.
          jeśli już będziecie w Arcos, polecam podjechać do Ubrique oraz Zahara de la Sierra.
          www.google.com/search?q=zahara+de+la+sierra&safe=off&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZEs7UrLtBa6e7Aa8t4H4CQ&sqi=2&ved=0CCwQsAQ&biw=1280&bih=685&dpr=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka