Dodaj do ulubionych

Costa Blanca z Itaką

IP: *.4web.pl 07.04.14, 17:08
Witam,
Czy ktoś wybiera się na urlop do Benidorm z BP Itaka?? Planuję wyjazd w czerwcu
Proszę o informację, który z oferowanych hoteli możecie Państwo polecić, z tego co wiem Costa Blanca jest w ofercie Itaki od tamtego roku:)
Obserwuj wątek
    • rubin777 Re: Costa Blanca z Itaką 07.04.14, 18:01
      To zależy jakie hotele preferujesz,niższa czy wyższa półka,all czy hb.
      Oprócz 2 hoteli wszystkie usytuowane przy plaży Levante.Tam dużo hoteli i stąd plaża jest bardziej zatłoczona.W ub,roku w październiku kiedy byłam pogoda dopisywała i na plaży było tłoczno.
      Hotele te oprócz jednego na starówce nie leżą w pierwszej linii brzegowej i w różnej odległości od morza.
      Natomiast Poseidon Playa jest usytuowany w pierwszej linii brzegowej,przy równie pięknej i szerokiej plaży Poniente i nie tak zatłoczonej.
      Do starówki spacerek piękną promenadą ok.10-15 minut.
      Grand Bali na samym prawie końcu Poniente i nie przy samej plaży.
      W ubiegłym roku obejrzałam sobie Poseidona i tam właśnie lecę w czerwcu.
      • Gość: Meg1205 Re: Costa Blanca z Itaką IP: *.devs.futuro.pl 08.04.14, 08:22
        Dziękuje za info, też właśnie myślę o tym hotelu lub o Hotelu Rio Park Medplaya, w tamtym roku byłam na Costa Doradzie w Hotelu Medplaya Calypso i jak na 3 gwiazdki byłam zadowolona. Planuję wyjazd w pierwszej połowie czerwca, ale czekam na niższe ceny:)
        • rubin777 Re: Costa Blanca z Itaką 08.04.14, 12:17
          Też byłam w hotelu Piramide w Salou z tej samej sieci 2 lata temu.Hotel o dobrym standardzie.
          Rio Park oglądałam z zewnątrz,wszystko ok,tylko to tzw.sektor angielski,sporo pubów,wieczorami dość głośno.Ale jak to nie przeszkadza to ok.Do morza kawałek trzeba podejść.
          W ub.roku byłam w Poseidon Palace,nie z Itaką,ta sieć też jest w porządku.
          Hotel blisko przy starówce.
          Sama jestem ciekawa jak będzie z lastami,ja jadę z firsta i na dzień dzisiejszy mój hotel droższy o 400 zł na 2 tygodnie w czerwcu.
        • voyager747 Re: Costa Blanca z Itaką 08.04.14, 19:04
          My byliśmy w zeszłym roku na Costa Blanca z Itaką , w Guardamar del Segura.
          Benidorm to taki moloch, byliśmy tam tylko na chwilkę, ale chyba nie chciałbym tam mieszkać przez cały wyjazd.
          • rubin777 Re: Costa Blanca z Itaką 08.04.14, 21:47
            Nie bez powodu Benidorm nazywany hiszpańskim Manhattanem,wieżowców tu nie brakuje.
            W ciemno nie jechałam,mnie to odpowiada choć mieszkam w dużym mieście.Kilka lat temu byłam trochę dalej na półwyspie La Manga.Super miejsce do wypoczynku i zwiedzania.
            I dobrze,że każdemu pasuje co innego.
            Akurat ja nie wybrałabym Guardamar,gdyż tam all którego nie preferuję,poza tym sama plaża i hotel.Do najbliższej miejscowości jest spory kawałek.
            Z dziećmi może jak najbardziej,basen,plaża.
            Poseidon Playa jest położony w drugiej,spokojniejszej części Benidormu.
            Dużym plusem jest,że kolejką lub autobusem można samemu pojeździć po okolicznych miejscowościach bez wydawania kasy na fakultety.
            • voyager747 Re: Costa Blanca z Itaką 08.04.14, 22:25
              Dużym plusem Guardamar jest to, że jest bliżej np. Karatgeny, która jest piękna i łatwiej tam dojechać. Ja akurat nie siedzę na plaży, tylko zwiedzam i pojechaliśmy do Kartageny, do Alicante, do Benidormu też, chciałem zobaczyć te wieżowce i ten słynny co windy w nim zapomnieli ( znana sprawa). Do wypoczynku, to jednak Beniodrom moim zdaniem się nie nadaje, wszędzie tłok, tłumy, nie ma gdzie zaparkować. Nie mogliśmy zaparkować, żeby zdjęcia zrobić.
              Jeśli hotel jest z dala od miasta to ALL jest dobre, bo tam nie ma sklepów nawet za bardzo.
              Sama plaża bardzo fajna, łagodne zejście itp.
              • Gość: Meg1205 Re: Costa Blanca z Itaką IP: *.devs.futuro.pl 09.04.14, 08:46
                Ja tak jak Ty rubin777 chciałabym troszkę odpocząć a zarówno pobyć w "wielkim mieście"
                Nie jestem fanką siedzenia przy basenie i picia drinków, nie po to jadę za granicę, żeby leżeć przy basenie:) Oczywiście każdy wybiera miejsce wedle uznania.
                Byłam zachwycona Salou, w czerwcu nie było takiego tłoku poza Rosjanami, którzy byli wszędzie:), ale właśnie chciałabym, żeby podobny "klimat" był w Benidorm. Troszkę rozrywki i dobra baza wypadowa do zwiedzenia podmiejskim transportem. Jestem zachwycona Hiszpanią i mieszkańcami, którzy żyją bezstresowo (mimo wielkiego bezrobocia hehe) piją winko w knajpach i uśmiechnięci non stop rozmawiają ze sobą.
                • voyager747 Re: Costa Blanca z Itaką 09.04.14, 10:57
                  A kto niby te drinki przy basenie popija, bo nie wiem, ja ? Jeszcze nigdzie nie widziałem, żeby ktoś zachwalał Benidorm, to chyba pierwszy raz. Jeśli ktoś jedzie na wakacje, żeby codziennie chodzić na disco, to Bednidorm będzie idealny. Tam jest mnóstwo zabawowych Anglików.
                  • Gość: Meg1205 Re: Costa Blanca z Itaką IP: 81.219.124.* 09.04.14, 13:54
                    Oto chodzi voyager747, że ja nie chcę chodzić na disco:) ani leżeć z drinkiem przy basenie, tylko spędzić miło czas w jakim większym mieście, spacerować, mieć dobrą bazę do zwiedzania i ładną plaże. Zdaję sobie sprawę, że w większych miejscowościach inaczej się wypoczywa, jest dużo ludzi. Fajnie, że wyrażasz swoje zdanie na temat tego miasta, jeszcze nigdy tam nie byłam dlatego jestem ciekawa jak tam jest. Odnośnie obcokrajowców to niestety wszędzie trafimy i na Anglików i Niemców i inne nacje, na to nie mamy wpływów.
                    Może ktoś podpowie coś na temat hoteli, o które pytałam??
                    • voyager747 Re: Costa Blanca z Itaką 09.04.14, 14:25
                      na temat hoteli to bym poszukał info na holidaychecku
                  • rubin777 Re: Costa Blanca z Itaką 09.04.14, 17:44
                    Akurat te rejony pozwiedzałam będąc w Mar Menor.Też byłam oczarowana Kartaginą,Murcją i samym półwyspem La Manga.
                    Ja też nie leżę przy basenie,jeżeli to zwiedzanie ale miejscową komunikacją lub pobyt na plaży.
                    Hiszpania i Wyspy Kan. to moje ulubione miejsca i chętnie wracam.
                    Jeśli byłeś w Benidormie tylko na starówce i przy plaży Levante to faktycznie jest tłoczno,natomiast przy plaży Poniente jest dużo spokojniej i stąd teraz mój wybór na ten hotel.
                    A Salou dużo mniejsze,a też dziki tłum na plaży.
                    No,ale w maju jeszcze przede mną Costa de la Luz,tam raczej tłumów nie zobaczę.
                    • voyager747 Re: Costa Blanca z Itaką 09.04.14, 18:11
                      Ja też parę razy byłem w Hiszpanii, pewnie z 10, zawsze wypożyczamy samochód, teraz jeżdżę z dzieckiem.
                      W zeszłym roku byliśmy na Majorce i Costa Blanca, w tym na Gran Canarii.
                • voyager747 Re: Costa Blanca z Itaką 09.04.14, 11:14
                  Ja mieszkam w Warszawie, więc nie muszę jechać na wakacje do miasta, jak chcę pobyć w wielkim mieście to lecę do Londynu, Nowego Jorku, albo Hongkongu.
                  • Gość: czarro Re: Costa Blanca z Itaką IP: *.kielce.eu 09.04.14, 12:00
                    Voyager, z tego co pamiętam, byłeś w Salou. Jak porównasz Salou z Benidormem?
                    • voyager747 Re: Costa Blanca z Itaką 09.04.14, 12:27
                      Tak byłem, nawet niedawno, Salou to mała mieścinka w porównaniu z Benidormem.
                      Na tej dużej plaży w Salou też tłum niesamowity, bardzo dużo Rosjan.
                    • voyager747 Re: Costa Blanca z Itaką 09.04.14, 14:27
                      Salou jest dużo mniejsze, nie da się porównać
                      • Gość: czarro Re: Costa Blanca z Itaką IP: *.kielce.eu 09.04.14, 15:07
                        Ja byłem w Salou (fajne plaże: Cala LLarga i Cala LLenguadets), ale Benidorm to chyba jednak nie dla mnie - zbytni moloch.
                        • voyager747 Re: Costa Blanca z Itaką 09.04.14, 15:47
                          my chodziliśmy na tę:

www.panoramio.com/photo/76332377
                          • voyager747 Re: Costa Blanca z Itaką 09.04.14, 17:59
                            a tak wygląda plaża w Guardamar:

www.panoramio.com/photo/104013295
                • poort Benidorm styczen luty 2015 04.12.14, 18:52
                  Wybieram sie do Benidorm w tym okresie,dwa miesiace to dlugi wypad,jade sama ,chetnie poznalabym Rodakow zamieszkalych w tym pieknym kurorcie,a moze zamieszkuja na stale?
                  Wylatuje z Holandi ,bylam tam juz i mysle sobie ze ktos sie odezwie.Milo mi bedzie kogos poznac.
                  Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka