Dodaj do ulubionych

Która plaża, w poszukiwaniu piękna Hiszpani

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 09:59
Poradźcie proszę. Wreszcie postanowiłam że jadę.
Jadę sama, stąd prośba o pomoc. Pierwszy tydzień chcę spędzić w Barcelonie,
szukam tam niedrogiego noclegu, nie jest łatwo... może ktoś może pomóc?
Drugi tydzień chcę pobyć nad morzem. Nie chcę jechać do kurortu, najchętniej
do niewielkigo cichego miejsca z białymi domkami. Nieduży i niedrogi hotel.
Co możecie doradzić, jaki region, myślę że hotelik pewnie znajdę na
miejscu... Co wy na to?
Może ktoś ma ochotę na podobny wypad?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcinkowo Re: Która plaża, w poszukiwaniu piękna Hiszpani IP: *.spray.net.pl 11.09.04, 12:52
      Xabia/Javea :-)))) moze nie takie male ale mozna znalezc takie zatoczki ze sie
      do domu wracac nie chce :-)
    • Gość: Izunia Re: Która plaża, w poszukiwaniu piękna Hiszpani IP: *.isw.uni-stuttgart.de 15.09.04, 18:18
      Wlasnie wrocilam z Costa Brava. Pojechalismy z mezem wlasnym samochodem, wiec
      znam cale wybrzeze az do Barcelony. Osobiscie polecam Tossa de Mar. Wszystko
      nam sie tam podobalo. Nie polecam tez miejscowosci ponizej Tossa, takich jak
      Blanes czy Lloret de Mar. Cadaques jest tez ladna miejscowoscia ale plaze sa
      kamieniste.
      • hispanola Re: Izunia 01.10.04, 21:03
        Tossa w zasadzie nie różni sie od LLoret brzydkie blokowisko przy plaży no
        może poza autentycznie starym miastem(w LLoret jest kiczowaty zameczek który
        niestety jest tylko wybrykiem bogatego właściciela).Wogóle Costa Brava nie
        oddaje uroków Hiszpanii-no może skaliste zatoczki są rzeczywiście urocze,ale
        kosmopolityczne towarzystwo głośnych techno ludzi już mniej mi przypadło do
        gustu.Mimo wszystko znalazłam dla siebie całkiem fajną plażę ok.3 km za Lloret
        gdzie mogłam poopalać się bez tła obrzydliwej zabudowy i tłumu.
    • Gość: Moni Re: Która plaża, w poszukiwaniu piękna Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:06
      Wiesz, wcześniej podróżowałam po Katalonii i wybrzeżu Costa Brava. W tym roku
      wybrałam się do Andaluzji. To tam odkrywa się prawdziwe piękno Hiszpanii, białe
      domki, o których piszesz... Wybrzeże Costa del Sol jest raczej zatłoczone, choć
      już we wrześniu zdecydowanie mniej, natomiast plaże Costa de la Luz są naprawdę
      cudowne. Życzę miłego pobytu.
    • Gość: Maga Re: Która plaża, w poszukiwaniu piękna Hiszpani IP: 5.5.* / 80.58.35.* 19.09.04, 21:01
      jesli wybierasz sie do barcelony, polecam plaze w St Paul, to dwie godziny
      pociagiem od Barcy, ale jeszcze nie Ciostqa Brava, cudownie, nie ma masy
      turtystow, a jest ¨ten klimat¨?co do barcelony, najlepiej przyjechac wziac 1
      nocleg i poszukac lokum na Graci ( metro Fontana)w kafejkach internetowych i
      nabudynkach jest masa oglosen, napewno wyjdzie taniej niz hostel.
      Pozdrawiam
      • Gość: TOSSA DE MAR Re: Która plaża, w poszukiwaniu piękna Hiszpani IP: *.29-201-80.adsl.skynet.be 24.09.04, 15:55
    • aseretka Re: Która plaża, w poszukiwaniu piękna Hiszpani 24.09.04, 19:58
      Tossa jest miłym miastem, ale niestety pełnym turystów. Nie można więc go
      nazwać cichym i spokojnym. Bardziej polecałabym El Port de la Selva, cichą i
      spokojną osadę rybacką położoną nad piękną zatoką. Morze jest tu tak spokojne,
      jak jezioro, a góry Sierra de Montana Negra osłaniają miasteczko przed chłodnym
      wiatrem. El Port de la Selva ( w tłumaczeniu Leśny Port ) posiada niezbyt
      szeroką, ale ładną plażę, nad którą wznoszą się jednopiętrowe, białe domy.
      Niedaleko miasteczka znajduje się klasztor Sant Pere de Rodes. Już sama jazda
      do niego zapewnia niezapomniane przeżycia, gdyż na szczyt prowadzi bardzo
      piękna droga, a przed naszymi oczami roztaczają się wspaniałe widoki na morze i
      na góry.
      W Barcelonie możesz spróbować zanocować w hotelu Formuła 1. Koszt to 29 euro za
      pokój 3-osobowy. Nie oczekuj luksusów, ale pokoje są czyste, choć można rzec,
      że spartańsko urządzone. Do przenocowania jednak są świetne, a chyba nie
      myślisz spędzać całe dnie w pokoju hotelowym.
      Noclegi powinnaś zarezerwować wcześniej. Można to zrobić przez net tu:
      www.hotelformule1.com/formule1/
      Miłego pobytu w Hiszpanii. :)
    • Gość: Tapik Re: Która plaża, w poszukiwaniu piękna Hiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 21:41
      Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc i fantastyczne uwagi. Już za kilka dni
      ruszam w drogę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka