Gość: A IP: *.gdansk.vectranet.pl 18.06.15, 22:28 Czy ktos może był z BP Net Holiday w hotelu President? Jakies opinie, podpowiedzi, czy warto pojechac na wycieczke fakulatywną do Barcelony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ad Re: Costa Brawa Calella IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.15, 00:36 Do Barcelony pojechać to must będąc tam. Z Callei co 1/2 godz za kilka euro są pociągi do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
masheni Re: Costa Brawa Calella 20.06.15, 13:49 Jak długo jedzie pociąg z Callela do Barcelony? Czy masz doświadczenie w przemieszczaniu się komunikacją miejską po Barcelonie? Jaki bilet lepiej kupić: całodniowy czy na 10 przejazdów? Chcemy wybrać się teź do Girony. Jeźeli i tu możesz coś podpowiedzieć, będę wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad Re: Costa Brawa Calella IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.15, 20:07 Do Girony z Barcy bilet na pociąg regionalny kosztuje 7,8 e w jedną stronę .Tak jak pisałem najlepiej opłaca się kupić w Barcelonie bilet T10 wtedy koszt przejazdu 1 os wychodzi 1 e z przesiadką do 70 min. Oczywiście na tym bilecie mogą jechać 2 3 4 osoby. Tam jest tak że jak nie włożysz biletu do kasownika to drzwi na perony nie otworzą się. Ty przechodzisz i podajesz bilet następnej osobie ,która go kasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurybka Re: Costa Brawa Calella 02.09.15, 18:01 proszę o dokładne instrukcje krok po kroku z tymi biletami, o ile to nie kłopot :) z Barcelony muszę dostać się do Torella de Montgri mazurybka@wp.pl z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
tomcie99 Re: Costa Brawa Calella 23.06.15, 21:04 Ja podczas pobytu w Malgrat de Mar zorganizowałem sobie Gironę na jeden dzień. To była podróż koleją RENFE z przesiadką w Macanet. Tak więc można spokojnie i "od tej strony" próbować do Girony. A Gironę warto odwiedzić, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Costa Brawa Calella 19.06.15, 21:23 Też olałabym fakultet i pozwiedzała Barcelonę samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
robex4 Re: Costa Brawa Calella 20.06.15, 08:22 W hotelu byłem 5 lat temu,pamiętam b.d.b.jedzenie.Do Barcelony jezdziliśmy kilka razy podmiejską kolejką . Na waszym miejscu zastanowił bym się czy Net H.to dobry wybór (właściciele już kilka razy bankrutowali) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ad Re: Costa Brawa Calella IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.15, 19:57 Z Callei do Barcelony co pół godz jedzie pociąg. Z Blanes jego cena to 6,2 i myślę że bedzie to ok 5 euro z kilkoma centami w jedną stronę. Można kupić w dwi ,a wtedy powrotny tańszy jest o 20 %. W samej Barcy najlepiej kupić w kasie lub automacie bilet T10 na 10 skasowań ,czyli 2 os po 5 przejazdów do 70 min na przejazd. W Barcy najlepiej wysiąśc z pociągu na platia Catalunya lub na następnej stacji Sants Odpowiedz Link Zgłoś