Dodaj do ulubionych

Majorka-Hotel

12.08.16, 09:06
Witajcie,
Mam ogromną prośbę, chciałbym wybrać się na wypoczynek na Majorkę , możecie podpowiedzieć jakiś hotel nad morzem w miejscu mniej imprezowym z opcją All najlepiej w takim miejscu, gdzie można będzie wieczorkiem pospacerować (czyli nie na uboczu) jednocześnie dobre miejsce wypadowe do zwiedzania. Nastawiamy się na odpoczynek (czyli stacjonarnie) z opcją fakultatywnego zwiedzania. Hotel najlepiej kameralny a nie wielki moloch (na Majorce chyba trudno o takie hoteliki).

Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje,

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • admick04 Re: Majorka-Hotel 12.08.16, 09:07
      Aha , dużo dobrego słyszałem o mieście Alcudia, może to jest dobra opcja na nocleg :-)
      • jusytka Re: Majorka-Hotel 13.08.16, 11:16
        Alcudia jest urocza ale nie leży nad morzem
        • admick04 Re: Majorka-Hotel 13.08.16, 16:36
          Ale hotele w pobliżu Alcudii są, zatoka alcudijska z piaseczkiem i czyściutką wodą
    • ja.s.i.u Re: Majorka-Hotel 12.08.16, 13:07
      Jeśli ma być bardzo imprezowo, to Magaluf (obowiązuje angielski).

Jeśli mniejszy hardkor, to Platja de Palma. Tu obowiązuje niemiecki.

Pozostałe miejscowości są raczej spokojne. Poza sezonem to właściwie ogromny niemiecko-angielski dom starców. Z tym, że takich raczej zażywnych staruszków.
      • admick04 Re: Majorka-Hotel 12.08.16, 13:23
        Dzięki, ja niestety mogę jeździć w miesiącach wakacyjnych typu lipiec, sierpień więc gwar raczej będzie coraz bardziej podoba mi się Alcudia
    • deoand Re: Majorka-Hotel 13.08.16, 13:30
      Hotelu to Tobie nie doradzę - kazdy ma swoje upodobania a poza tym byłem tylko w jednym . Ale pare uwag z pobytu na Majorce , jeszcze jedno jedziesz indywidualnie czy z biurem podrózy co zmienia sytuacje bo jestes zdana na hotele , ltóre oferuje biuro . Alcudia bardzo dobre miejsce - góry i morze inne to Santo Christo - blisko jaskiń smoczych ... wyglada na raczej spokojne , Port Solier chyba dosc kameralnie oraz z drugiej jakby strony -cały pas nadmorski od Can Pastilio gdzie byłem do Arenalu - ale to miejsce ponoc bardzo imprezowe . Can Pastilio - jesli nie przekręciłem nazwy to ma głowną zalete taka , że niedaleko do stolicy Palma de Majorca ? - mozna jechać autobusem i plaza jest duża piaszczysta . Ja byłem w hotelu bodaj Gala ale to tylko 3 gwiazdki i opcja HB choć bliziutko do promenady , Obok skromnej Gali były jednak hotele ładniejsze i wieksze pewno z opcja All . Ano trzeba wybrac .
      • admick04 Re: Majorka-Hotel 13.08.16, 16:37
        Jadę z biura, zdany będę na komunikację publiczną
        • deoand Re: Majorka-Hotel 13.08.16, 17:13
          No to hotele na pewno Tobie zaoferują - sprawdzisz w internecie czy na portalu Holidaycheck pl ale będąc na wyspie - ja byłem z Rainbow Tour, jesli oczywiscie nie bedziesz korzystła z wypozyczonego auta ,to polecam dwie wycieczki - jedna tzw objazdówkę po wyspie a druga wycieczke do Jaskiń Smoczych niedaleko Porto Christo i oczywiście zwiedzenie stolicy Palma de Mallorca albo w ramach wycieczki objazdowej albo samemu bo komunikacja autobusowa jest dobra . Została jeszcze Villmosa - no przekreciłem nazwę ale to jest miejsce gdzie przebywał Fryderyk Chopin z George Sand w takim klasztorze . Nie byłem ale ponoć warto zobaczyc ... i to tyle jeśli chodzi o Majorkę .
          • admick04 Re: Majorka-Hotel 13.08.16, 17:46
            Dzięki, tak myślałem, żeby ze dwie wycieczki z biurem a resztę autobusem, aha czy masz możne informację o lokalnych biurach podróży oferujących wycieczki po Majorce? (tyle że w j. polskim, co czasem jest problemem, ceny są wtedy niższe).
            • deoand Re: Majorka-Hotel 13.08.16, 18:01
              Nawet się tym nie interesowałem - w Can Pastilio nie widziałem jakiegokolwiek biura polskiego ... korzystałem z mojego Tour operatora czyli Rainbow . Osobiscie uważam , że nie ma żadnego sensu szukać nie wiadomo - czego - znowu na wyspie nie ma za duzo Polaków . Ja byłem tylko 10 dni w ramach urlopu
              • jusytka Re: Majorka-Hotel 16.11.16, 19:12
                Polaków mało to fakt i języka polskiego nie widać ani nie słychać Jak dla mnie najładniejsze górskie miasteczka na Majorce to Valdemossa Deia Fornalutx Śliczne są też Port de Soller i Alcudia. Palma też urocza ale to już całkiem duże miasto
    • admick04 Re: Majorka-Hotel 07.10.16, 17:18
      Był ktoś może w Hotelu Nordeste Playa i może podzielić się opiniami? Dzięki wielkie
      • aloj53 Re: Majorka-Hotel 11.10.16, 16:06
        Byliśmy w czerwcu z TUI. Hotel w porządku.Jedzenie dobre ,drinki jeszcze lepsze.Blisko do ładnej plaży.Wieczorem były co drugi dzien występy.Hotel w centrum miejscowości dobrze skomunikowany z resztą wyspy.Pokój przed remontem,ale tragedii nie było.Ogónie byliśmy zadowoleni.
        • admick04 Re: Majorka-Hotel 11.10.16, 20:48
          Witaj, dzięki za info ja właśnie zarezerwowałem pobyt w tym hotelu też z TUI na wakacje 2017 czy w pokoju są lodówki? pewnie niema widoku na morze jest trochę za budynkami aha ile kosztowały leżaki na plaży? (komplet) i czy korzystaliście z wycieczek fakultatywnych z TUI? czy może jest jakieś lokalne biuro podróży z polskim przewodnikiem?
          • aloj53 Re: Majorka-Hotel 12.10.16, 06:51
            My mieliśmy boczny widok na morze.Znajomi poprosili o taki pokój i otrzymali.Jeden leżak 4euro ,parasol też4 euro.My nie korzystaliśmy z wycieczek zTUI. Pamiętam ,że nie doszły do skutku z powodu małej ilości chętnych.Wypożyczyliśmy auto i zwiedziliśmy wyspę.Jest w pobliżu przystanek i można wszędzie dojechać autobusem.Przy barze obok basenu są pozostawione przez turystów materace i parasole i za symboliczną opłatę można z tego korzystać.
    • tooty Re: Majorka-Hotel 12.12.16, 10:34
      ja polecam miejscowość Santa Ponsa (Santa Ponça) i hotel Globales Pionero
      • jusytka Re: Majorka-Hotel 12.12.16, 15:19
        Lecę do tej miejscowości za dwa miesiące Napisz proszę coś więcej Co Cię tam zachwyciło Co warto zobaczyć w pobliżu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka