Dodaj do ulubionych

Costa Brava. Calella czy Tossa de Mar

11.05.19, 21:44
Witam.
W tym roku planuję z dziewczyną wakacje w Hiszpanii, najpierw parę dni w Barcelonie, później wypoczynek na wybrzeżu. Szukając miejscowości wypoczynkowych szczególnie przekonują mnie dwie; Calella i Tossa de Mar. Tutaj moje pytanie w Waszą stronę. Którą z tych miejscowości bardziej polecacie? Czy jest tu ktoś kto był w oby i może opisać + i -każdej z nich?
Pobyt w jednej z tych 2 miejscowości planujemy na 18-26 września.
Najbardziej interesuję mnie czy te miejscowości w tym terminie jeszcze żyją czy już większość lokali i sklepów jest pozamykana?
Jak oceniacie te miejscowości pod względem wypoczynku dla par?
Nie interesują Nas raczej żadne nocne imprezy, ale wychodząc na miasto chcielibyśmy aby wszystko było jeszcze otwarte, było nieco ludzi lecz z małą ilości grup przebywających na wybrzeżu tylko po to by się napić.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • melyssa Re: Costa Brava. Calella czy Tossa de Mar 12.05.19, 18:19
      Calela odpada - "dziura" Tossa śliczna ( starówka z uroczymi zaułkami i uliczkami aż na górę) z niej można zwykłym autobusem pojechać do Lloret de Mar i wejśc w uliczkę centrum handlowego ( butiki) do morza a stamtąd w prawo wzdłuz brzegu na Cala Banys . Rewelacyjne miejsce , zwłaszcza dla par ;) Mogłaby byś też Santa Susana ( deptak ;), jest Lidl a za nim centrum handlowe, spacer do Malgrat aż po wzgórze (kolejka zębata widoki aż po Blanes) Wrzesień to jeszcze w pełni lato, wszystko otwarte.
    • kassandra29 Re: Costa Brava. Calella czy Tossa de Mar 18.05.19, 13:23
      Tossa de Mar zdecydowanie!! Miasto jest pełne zaułków, pięknych miejsc, sama plaża nie jest bardzo długa, ale piękna, do tego są ukryte plaże za murami miejskimi. Jest bardzo wiele knajpek,są długo otwarte, Hiszpanie lubią jeść wieczorami. Sporo zwiedzania, parków, widoków. Knajpki urokliwie położone. Jest co robić przez kilka a nawet kilkanaście dni. Nie iwem gdzie chcecie spać, my byliśmy tam na naszej podróży poślubnej, a więc na wypasie - hotel Golden Bahia de Tossa z Rainbow, dość luksusowo, więc baza fajna, ale nie siedzieliśmy tam zbyt wiele, bo samo miasto nas urzekło. Na pewno nie decydujcie się na Loret del Mar - to imprezowy kurort, nie ma w sobie ani koszty uroku Tossa. No ale jest taniej. O Calella się nie wypowiem.
    • agniesia331 Re: Costa Brava. Calella czy Tossa de Mar 29.06.19, 12:57
      Byliśmy z młodym w Lloret Mar,piękne ale imprezowa straszna.Plaże super,no i dojazd do Barcelony też godzina,autobus ok 10 min i potem kolejka z pierwszej miejscowości za Lloret.Wysiadamy koło Sagrady na Płata de Cataluna.Rossa de Mar byliśmy cały dzień na wycieczce statkiem.piękna ale do Barcelony sam nie dojdziesz,więc jak dla mnie Loreto lepsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka