Gość: dar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 11:33 powiedzcie proszę, czy na wyspy wystarczy dowód osob. czy jednak paszport? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta_km Re: kanary dowód czy pass 26.12.04, 16:39 Gość portalu: dar napisał(a): > powiedzcie proszę, czy na wyspy wystarczy dowód osob. czy jednak paszport? właśnie wróciłam z Teneryfy. Ani razu nie sprawdzali mi paszportu, tylko bilety lotnicze. O dziwo, paszport sprawdzały służby graniczne na granicy polsko- niemieckiej, bo leciałam z Drezna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: kanary dowód czy pass IP: *.mech.pg.gda.pl 27.12.04, 13:43 Cześć Marta. U nas tak samo. W ogóle nie sprawdzali paszportów. Tylko bilety. Na granicy w Kołabaskowie owszem, ale na lotnisku nikt ani w Berlinie ani na Lanzarote. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: kanary dowód czy pass IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 15:59 chylli myślicie że spoko z dow. ?pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: kanary dowód czy pass IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 16:04 no i dziwne z kołbaskowem..jeżdże tam b. często i od maja nawet nie wzieli do ręki dokumentów na granicy. ale nie wiem jak z kanarami bo wyjazd jest nagły a kolega nie ma paska może ktoś coś wie...z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: kanary dowód czy pass IP: *.mech.pg.gda.pl 27.12.04, 18:56 No nas w Kołbaskowie sprawdzali, co prawda od "wielkiego niechcenia", zaspani, rozleniwieni, ale o dokumenty poprosili i do ręki wzięli. Daliśmy przez okienko i tyle, chyba nawet nie spojrzeli. Natomiast od Berlina, jakby dokumenty żadne nie istniały. Z powrotem to samo. Jeżeli lecicie na Kanary z lotniska niemieckiego NIKT nie będzie sprawdzał paszportu. Tam nie sprawdzają KTO leci tylko z czym. Mój mąż ostatnio przejeżdżał granicę belgijską i holenderską przez parking. Nikt niczego nie sprawdzał. Widać tylko Nasi są tacy obowiązkowi i próbują coś sprawdzać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: kanary dowód czy pass IP: *.echostar.pl 27.12.04, 22:26 proponuje koniecznie wziąsc paszport mnie sprawdzano wszedzie,paszport obowiązkowy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Wystarczy dowód osobisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 10:01 może być stary /książeczka/ - sprawdzone osobiście w październiku na Okęciu. Odpowiedz Link Zgłoś