Dodaj do ulubionych

costa brava a samolot ....

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 20:32
Juz od kilku dobrych dni szukam ofert w biurach.Interesowalaby mnie wycieczka
na 2 tyg(14 dni na miejscu) samolotem na costa brava....jednak nigdzie takiej
oferty nie znalazlam. Jesli chce leciec samolotem to musze doplacic 1100-
1200za bilet w Locie....bez sensu ....czemu nie lataja czartery? Napewno jest
wiele osob , ktore bylyby chetne na tego typu wycieczki ...Chcialabym
zmiescic sie w 2300 za pobyt w Hiszpanii. Znacie moze jakies biura ,ktore
oferuja wycieczki samolotem na CB?Jakie wrazenia z wycieczki autokarem ? Da
sie wytrzymac?Czy odradzacie?Dzieki za informacje.
Iwona.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kicur Re: costa brava a samolot .... IP: *.bielsko.msk.pl 23.07.02, 10:59
      Gość portalu: Iwona napisał(a):

> Juz od kilku dobrych dni szukam ofert w biurach.Interesowalaby mnie wycieczka
      > na 2 tyg(14 dni na miejscu) samolotem na costa brava....jednak nigdzie takiej
      > oferty nie znalazlam. Jesli chce leciec samolotem to musze doplacic 1100-
      > 1200za bilet w Locie....bez sensu ....czemu nie lataja czartery? Napewno jest
      > wiele osob , ktore bylyby chetne na tego typu wycieczki ...Chcialabym
      > zmiescic sie w 2300 za pobyt w Hiszpanii. Znacie moze jakies biura ,ktore
      > oferuja wycieczki samolotem na CB?Jakie wrazenia z wycieczki autokarem ? Da
      > sie wytrzymac?Czy odradzacie?Dzieki za informacje.
      > Iwona.
      Witam,
      Rzeczywiście - samolotem mało kto organizuje, choć SĄ tacy (poszukaj: może TUI,
      Neckermann...). Może dlatego, że autobusem jeździ większość i niby tanio jak na
      taką wycieczkę. Ja byłem kiedyś również autobusem (ostatnio jeżdżę autem) no
      i... nie zachwycam się tym: jedzie się albo ok. 30 godzin praktycznie bez lub z
      krótkim przystankiem, albo dłużej z dłuższym. Ja wyjechałem z południa Polski
      po południu np. we wtorek, środa od ok. 14-22 zwiedzanie (samopas) Monte Carlo -
      a wczesnym rankiem czwartek na miejscu w C.B.
      Autem jadę ok. 22 h i jest to b. wygodne, po drodze można (jak się chce) coś
      zwiedzić, a na miejscu auto, choć nie ukrywam koszty benzyny są niemałe :((
      Samolotem trochę sobie odpuściłem, bo do głównego polskiego lotniska mam (jakby
      mnie ktoś zawoził, wrócił, zajechał, przywiózł) ok. 1500 km. :((
      Generalnie autobusem da się wytrzymać, choć pewnie nie każdy na się zgodzi.
      Pzdr.
      GG2823614
    • Gość: Polo Re: costa brava a samolot .... IP: 62.233.164.* 23.07.02, 17:54
      Jesli chcesz leciec na Costa Brava samolotem, to trzeba taka kwote doplacic, bo
      to lot rejsowy Warszawa-Barcelona. Ma to w ofercie Neckermann. Kazde biuro woli
      mimo wyzszych cen lot rejsowy, bo nie ryzykuje placenia do lotu za
      niewykorzystane miejsca i nie musi sprzedawac last minute, bo to tylko tragedia
      i syf dla biura. Poza tym LOT skoro oferuje polaczenie rejsowe nie jest
      zainteresowany czarterem, bo kto latalby wtedy rejoswym za wyzsze pieniadze. A
      tak w ogole, to jest to normalna cena i zadne biuro nie chce sprzedawac
      taniej... chyba, ze musi.
    • Gość: Iwona Re: costa brava a samolot .... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 15:48
      No coz.....jestem tylko studentka ;] i nie stac mnie by wydac jakies 5000 czy
      6000.Tak jak wspominalam powyzej chcialabym zmiescic sie do sumy 2300-2500 +
      many na miejscu ....coz...pozostanie mi tylko autokar. Wiele osob mi odradza
      tego typu podroz ,ale chyba nie mam innego wyjscia...Czlowiek uczy sie na
      wlasnych bledach. Przejrzalam oferty TUI i Necermana -to sa jednak drogie
      biura ,a autem nie pojade ,bo wiadomo jeszcze drozej ;] ...pozdrowienia. Iwona.
      • Gość: Seb Re: costa brava a samolot .... IP: *.Red-80-32-143.pooles.rima-tde.net 25.07.02, 00:01
        Lot do Barcelony KLMem kosztuje 277 USD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka